自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 淘寶 於 16-04-10 發表有呀,

原帖由 sochui 於 16-04-10 發表
多謝分享,並祝完全康復。
多謝你呀

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

正能量
祝福

伯爵府

回覆:散發正能量, 癌症未期唔代表一定無得醫

大宅

樓主,我想問你爸爸治療期間的飲食主要係點樣呢?平時有咩要注意呢?

大宅

引用:我爸爸,+上年5月尾確診胃癌到6月,+照Pet+

原帖由 淘寶 於 16-04-10 發表
我爸爸, 上年5月尾確診胃癌

到6月, 照Pet Scan, 証實有頸上有兩粒淋巴核都有癌細胞, 屬於淋巴轉移。
你試吓買藥材鋪買以下煲俾你爸爸飲,當煲湯咁!
南棗:2兩
北祈 :1 兩
黨參 :1 兩
可以落豬展,又可以唔落豬展當水飲,對於補氣好有效㗎!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+sochui+於+16-04-10+發表用了

其實真係幾貴, 大約130萬

唔係政府做係因為爸爸對政府醫生無信心, 因為我地有問醫生嘢, 醫生叫我地上網 ...

即係無錢又係無得醫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

李歐 , 的抗癌故事也好利害.

http://www.cmoney.tw/notes/note- ... ampaign=video_53213
過好,每一天!

禁止訪問

引用:樓主加油我細佬都治療中。衰仔!肚痛左一年

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

祝福

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sochui+於+16-04-10+發表最終

有呀, 輔助性質, 因為醫生話可以, 但要留意唔可以食抗癌中藥, 靈芝, 雲芝呢啲一律唔可以用

但去到化 ...
謝謝好彩我老友係腫瘤科護士(私家)。我可以好快book到佢老闆做consultation 。邊樣可以政府做,等幾耐可以接受,買藥夾價,我都可以問佢。連中醫師都係佢介紹。可能見中醫前兩日政府醫生講左d好harsh嘅說話,我細佬見中醫時一路喊一路講,中醫師咪好有心機陪佢傾,又同佢講話仲好有希望呀,又幫左佢好多。

子爵府

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+16-04-10+

原帖由 EVA222 於 16-04-10 發表
肚痛點頂到,日日啪止痛葯?
佢後來至講原來痛到一年無抱過個女佢都忍得!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 sochui 於 16-04-10 發表用了

王國長老

引用:Quote:原帖由+淘寶+於+16-04-10+發表其實真

原帖由 我愛Corina 於 16-04-10 發表
即係無錢又係無得醫
我細佬無買保險,公司又無medical。係靠政府。初初私家拎個意見、真係20、30萬都仲拎得出,再多就要賣樓喇
可能因為嚴重啦!我細佬好快就有電療(等左3星期左右已經做模),唔駛去私家,否則淨係呢part都廿幾萬。之後化療就唔貴、標靶藥就要自費lor,都買左16萬呀。
所以.....危疾真係緊要呢

男爵府

回覆:淘寶 的帖子

我朋友都胃癌4期

子爵府

祝你爸爸身體健康!

大宅

回覆:淘寶 的帖子

好勵志的個案, 祝福你爸爸

首頁
12345...17

尾頁