跳至

首頁

尾頁

大宅

國泰航空長榮航空
中華航空
聯合航空
全日空
加拿大航空

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆:返香港你們揀邊間航空公司

你係美國邊度番先?因為吾鍾意轉機所以一定要直航,係三藩市番最like Singapore Airline, service 非常好,因為長途機冇服務真係仲辛苦,反而短途幾個鐘果D分別吾大。

大宅

我在紐約呀

男爵府

Leaving from BOS, CX first choice... non-stop.

if connect through Japan to HK... JAL.

if connect through Canada to HK... Canada Air.

男爵府

畀面勳章

三藩市直航返香港,我會揀星航或國泰, 其他美國航空公司就盡量唔揀。

大宅

國泰真係冇乜必要都唔會坐,太多強國,幾次慘痛遭遇,上一次我坐窗口位,我隔離個強國阿媽夠膽死係個位度就咁鋪張嘢比佢3歲個仔屙屎,我同空姐投訴,最搞笑係個空姐問佢要唔要尿片,強國阿媽話唔洗個空姐就咁走左去,我就局住吸佢地啲屎味,搞到我成程機都想作嘔

大宅

如果唔介意轉機我會推介長榮或者全日空,長榮我家人成日坐,雖然係台北轉機但啲機好密,所以唔洗等好耐,通常一個鐘,至於揀全日空就係因為可以係成田機場大買特買

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我多數坐國泰或星航,因為班機時間較好,直航唔駛煩。
但而家國泰轉咗D座位後要頂十幾個鐘直航我寧願轉機,
日航幾好坐,嘢又好食,星航服務好機舒服,但相對貴少少。
以前坐過聯合、西北、加航,其實都幾唔錯。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

星航得三藩市有得揀我地無得揀

宜家聯合航空同全日空貴了好多! 中華航空其實都貴但有親子艙你們搭過嗎?

加航我見加拿大版講到咁可怕仲要多倫多係朝早十點飛, 紐約去真係好甘

宜家最會坐的係國泰或長榮, 你們點睇

別墅

Singapore airlines

男爵府

question_06 發表於 16-4-12 00:21
你係美國邊度番先?因為吾鍾意轉機所以一定要直航,係三藩市番最like Singapore Airline, service 非常好, ...
x2

首頁

尾頁

跳至