自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

請教 iPhone6 用家,爆mon貼需要即換嗎?我成日跌電話,部 iPhone6+ 已用勁保護的case+玻璃貼,但尋日一跌,見mon貼面有條四吋左右的裂痕,唔覺眼亦不影響使用,請問有需要即換嗎?thanks!

男爵府

回覆:請教 iPhone6 用家,爆mon貼需要即換嗎?

我沒有即換啊,爆到接受不到就去換
成日爆成日換張玻璃貼都幾貴

子爵府

我最近都跌幾次冇換

珍珠宮

引用:我沒有即換啊,爆到接受不到就去換成日爆成

原帖由 usoapap 於 16-04-11 發表
我沒有即換啊,爆到接受不到就去換
成日爆成日換張玻璃貼都幾貴
朋友話爆左就無左個保護,叫我即去換

珍珠宮

引用:我最近都跌幾次冇換 +

原帖由 coeyapple 於 16-04-11 發表
我最近都跌幾次冇換
6+ 又大又重,女仔用,點可能唔跌

公爵府

引用:Quote:原帖由+usoapap+於+16-04-11+發表我

原帖由 Angel_BB 於 16-04-11 發表
朋友話爆左就無左個保護,叫我即去換
我早兩日爆左即換呀,我都覺得爆左已無保護,我塊玻璃貼$60

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Angel_BB+於+16-04-11+發表朋

原帖由 [email protected] 於 16-04-11 發表
我早兩日爆左即換呀,我都覺得爆左已無保護,我塊玻璃貼$60
咁抵?全包貼嗎?你係邊度貼?thanks
我果塊$200,所以爆左赤赤痛

男爵府

我之前都成日爆貼,換咗一日有裂痕都試過,但換咗個全包邊case之後,已經三個月了,一條裂痕都無,我個case條邊係貼近到玻璃貼條邊的

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

唔使立即換嘅,有時間先換都得

深水埗換mon貼60幾蚊之嘛

子爵府

引用:Quote:原帖由+coeyapple+於+16-04-11+發表

原帖由 Angel_BB 於 16-04-11 發表
6+ 又大又重,女仔用,點可能唔跌
吓,我一出都已經用緊6+同埋貼,跌好多次一事都無喎

wcpcelia    發表於 16-4-13 13:27

男爵府

我會即換呀

我親眼見過同事第一次跌機,mon貼擋左野,但佢無換,隔兩日個孫拎佢部手機失手一跌,mon 完全粉碎

換左差唔多成千蚊

If you don't like me and still watch everything I do.

Bitch you're a fan!!!!

珊瑚宮

BK Milk勳章

星期六跌電話落地,打斜裂左條痕出黎,我用薄玻璃貼

之前用厚身玻璃貼,雖然係厚d,至少係come用,部電話成個人咁高咁落地都無裂到,反而超薄玻璃貼,係膝頭咁高位置一落地即裂

星期六晚即時落荃豐換左張$128,係就係肉赤少少,但老闆話come好多,同保護力都好好多

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當然即換啦,玻璃貼$35

男爵府

即換 我上星期又係一跌就裂左張mon貼
平時淘定啲存貨係屋企 隨時可以換
又平啲 同埋玻璃貼好易痴

男爵府

我成日跌電話,爛好多次mon貼。
依家用全包邊機殼,跌落地,Mon貼都無事。

大宅

6user 一爆即換
Taobao 貼平又正
即換都唔肉痛

子爵府

回覆:Angel_BB 的帖子

無即時換,忍唔到先換

大宅

引用:星期六跌電話落地,打斜裂左條痕出黎,我用

原帖由 jessica0768 於 16-04-12 發表
星期六跌電話落地,打斜裂左條痕出黎,我用薄玻璃貼

之前用厚身玻璃貼,雖然係厚d,至少係come用,部電話 ...
我琴日都係荃豐換左,basic玻璃貼$40,最後老闆介紹左隻$70會保護力好D,其實分咁多款真係隨佢up

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+jessica0768+於+16-04-12+發

原帖由 mrschengbaby 於 16-04-12 發表
我琴日都係荃豐換左,basic玻璃貼$40,最後老闆介紹左隻$70會保護力好D,其實分咁多款真係隨佢up

...
係,個女人佢話呢隻超掂,咪試下,咁佢呢間係超多人係度換mon貼,我地平時都係佢度換,咁啱上次我返左大埔換,一個月就報銷($49)今次換呢隻唔係玻璃貼

男爵府

我會即換,怕再跌時連個mon 都爆埋,到時喊都無鬥方

首頁

尾頁

跳至