親子旅遊

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yyoouu+於+16-04-15+發表5日

原帖由 hennyyoyo 於 16-04-15 發表
第一天:夜市
第二天:上午草悟道電動車
下午自駕上清境
去梧棲漁港同高美濕地可以最尾個日去,因為係機場附近,我7月6日都出發去5日,只買咗機票,行程未plan,未決定去唔去清境

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

珊瑚宮

引用:8月中 7日台中入台北走: 台中(兩晚), 苗栗(

原帖由 KooKoo 於 16-04-20 發表
8月中 7日台中入台北走: 台中(兩晚), 苗栗(兩晚或三晚), 台北 (兩晚或一晚), 機票$16XX, 台中和苗栗會自駕, ...
慕哲哈比屋-我是跟potpot去呀。

KooKoo    發表於 16-4-20 17:40

子爵府

引用:Quote:原帖由 hennyyoyo 於 16-04-15 發表

原帖由 lovececing 於 16-04-20 發表
去梧棲漁港同高美濕地可以最尾個日去,因為係機場附近,我7月6日都出發去5日,只買咗機票,行程未plan,未決 ...
我都諗緊去唔去清境, 真係好靚好舒服咁, 如去第二日朝早台中包車去,下午去什麽小瑞士, 農場, 住一晚 , 定還是台中only, 叫做6日, 其實得4日, 麗寶, 鞋工廠,2個夜市就必去, 其他未諗定, 去一去清境至少洗多hk3000, 點好呢…

子爵府

引用:Quote:原帖由 hennyyoyo 於 16-04-15 發表

去梧棲漁港同高美濕地可以最尾個日去,因為係機場附近,我7月6日都出發去5日,只買咗機票,行程未plan,未決 ...
我8/7出發

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lovececing+於+16-04-20+發表

原帖由 bbasco 於 16-04-20 發表
我都諗緊去唔去清境, 真係好靚好舒服咁, 如去第二日朝早台中包車去,下午去什麽小瑞士, 農場, 住一晚 ...
有冇去過?冇去過都值得去,最緊要睇日出,會睇埋星空,真係好靚

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

謝謝提議

大宅

回覆 yyoouu 的帖子

I will go 27-30 Aug

Day1 Holiday Inn住一晚在週圍逛,買手信去附近夜市

Day2 9:30包車8小時去清境農塲,紙箱王,午餐再往 日月潭入住原森林2晚,其實15/16又想住一晚清境

Day3 在日月潭踏单車,坐船遊湖,原森林hea下,swimming

Day4包車遊覧台中

我兩大一小8歲 坐hkexpress,机票2700/3 ,holiday inn$800 per night,原森林4人房$1300/n,

伯爵府

lokjoy 發表於 16-4-18 12:31
到!七月十九日去台中清境日月潭六天台中-> 日月潭-> 清境-> 台中, 我們得3 個人, 不知道BOOK 不BOOK ...
我book咗14日機票,高雄,墾丁,阿里山,台中,日月潭,清境,每度住一晚,其他住台北,高雄落機開始包車玩到去台北,到咗台北就未必日日包車!

伯爵府

ononchu 發表於 16-4-18 17:50
如果時間充裕,看完日出可考慮從祝山走路回阿里山閣,約個多小時,很舒服呢!

回飯店後可早餐、眠一眠,再 ...
應該唔會行返阿里山喇,依家諗住睇完日出拿拿聲坐包車返酒店眠一眠先!

伯爵府

bbccbbcc 發表於 16-4-19 07:41
到!14/7出發去台中5天。
日月潭住1晚原森林,清境住2晚黃慶,再返台中住1晚

...
我原森林同黃慶都book唔到!

伯爵府

bjtower2 發表於 16-4-19 08:04
我就住1晚黃慶,2晚原森林(因有泳池),3晚台中
我兩間都book唔到!

伯爵府

mslamlam 發表於 16-4-20 13:17
到!8月尾去台中、清境、日月潭
6大3小,正為包車頭痛,請問各位,有無介紹?

...
你6大3小=9個人,依個人數包車好尷尬,我12-13人包一架7人車一架9人車!

伯爵府

zoelai25 發表於 16-4-20 15:57
7月頭台中苗栗5天遊
2大2小
正為苗栗頭痛中
我苗粟考慮中去唔去!

珊瑚宮

引用:Quote:bjtower2 發表於 16-4-19 08:04 我就

原帖由 yyoouu 於 16-04-20 發表
我兩間都book唔到!
日月潭可以住澄園-德社。

(住4人全海景房,每層得一間4人全海房,民宿有電梯)

伯爵府

KooKoo 發表於 16-4-20 17:21
8月中 7日台中入台北走: 台中(兩晚), 苗栗(兩晚或三晚), 台北 (兩晚或一晚), 機票$16XX, 台中和苗栗會自駕, ...
我考慮中去唔去苗栗,見你苗栗住2/3晚,請問有無咩景點介紹!

伯爵府

may3377 發表於 16-4-20 21:54
回覆 yyoouu 的帖子

I will go 27-30 Aug
我都諗緊住清境定廬山好,因為同行嘅人想浸溫泉!

伯爵府

12312 發表於 16-4-20 23:12
日月潭可以住澄園-德社。

(住4人全海景房,每層得一間4人全海房,民宿有電梯)
Thx先,依家hold咗兜.Douhouse

男爵府

畀面勳章

yyoouu 發表於 16-4-20 23:13
我考慮中去唔去苗栗,見你苗栗住2/3晚,請問有無咩景點介紹!
想慢慢欣賞, 所以先諗係咪住2/3晚, 我暫時係咁 PLAN 去呢啲地方(有可能隨時畀我老公改晒):
三義木雕博物館, 四月雪小徑, 三義建中國小3D彩繪階梯
勝興車站, 龍騰斷橋, 天空之城, 鯉魚潭水庫, 苗栗自然風情餐廳 (午餐)
苗栗客家文化園區, 客家大院, 銅鑼苗栗故事館 (午餐), 後龍好望角, 通霄神社

大宅

回覆 mslamlam 的帖子

你幾多号去呀,我8月27-30,找了台中假期包車3500台幣9小時,我2大1小,有位淨

大宅

我上次去飛牛都好玩, 請問台中仲有無牧場/農場介紹?
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

首頁
34567...11

尾頁

跳至