跳至

首頁

尾頁

大宅

嘩$32xx, 讀n1喎, 使唔使收得咁貴呀! 搶咩.....
我有問過呢間學校d老師, 佢哋話教育署依家未批佢哋可以開辦n1, 但通知咗佢哋明年(2009年)就可以辦n1, 但未知幾月可以開始, 所以佢哋收定生先, 一收到教署通知就即刻開班囉!!

原文章由 jm305 於 08-12-5 00:24 發表

係呀我都收到啦,32xx真係有d過份 ,但佢又話教育處未批架喎,即係點?

大宅

其實兆麟st.peter既優點係 : (1)採用小組形式進行三語浸入式綜合課程;幼低高班上課模式相同;每天分三時段進行粵語, 英語和普通話主題教學及藝術培訓;英語時段由1位外籍教師及1位華籍教師為兒童進行英語小組教學,原任老師亦會從旁協助。
(2) 課堂內容包括主題教學、故事、美術活動。師生以英語溝通。(3) 中文時段由1位普通話教師及原任教師以小組形式輪流以普通話及粵語進行主題教學。師生以普通話及粵語溝通;
(4) 術科時段設有音體美活動。有電腦軟件作教材補充;全日高、低班設有語言興趣小組,輪流學習普通話、英語或日語;另有英語、普通話設計活動及電腦活動。
(5) 全職外藉老師人數多達6位以上;
(6) 她們設計的教學課程曾奪得奬項, 校長也曾上電視講解她們的敎學理念;
(7) 全校有50多位老師任教, 持有學位既老師亦有10位以上
因為佢哋讓小朋友接觸外語既機會較多, 教學方面亦比較全面, 所以屯門區有很多媽咪都會首選讀兆麟st.peter!

原文章由 happybigbear 於 08-12-11 18:00 發表
其實我唔熟識屯門的幼稚園, 但每次問其他屯門媽咪或鄰居,佢地全部都推介siu麟st.peter, 所以我一心比囡囡去這間幼稚園, 只不過這間沒有k1, 所以我未比囡囡在啟思讀n1 lor!

同埋, 我都聽聞啟思課程較淺, 佢地k1起每 ...

大宅

Gloriac1215,
好呀一齊返學呀!!

原文章由 Gloriac1215 於 08-12-18 11:48 發表
各位! 我同老公再商討之後都係唔選愛琴啟思了. 因為我老公個朋友o向啟思(九龍個邊)做, 都話叫我地唔好去讀, 如果n班還可以, 但上到k1...k3就真係淺. 而且學費又貴, 咁先唔值得.

而且見到好多媽媽post 都話啟思課程 ...

大宅

點解你屋企樓下嗰間學校會咁早收澄澄讀k1既?? 因為1月尾澄澄滿三歲他們就比澄澄插班呀!! 如果係咁澄澄使唔使讀多半年k1呀?? (即係2010年9月繼續讀k1, 2011年9月先至升k2呀??)

原帖由 pekkle1120 於 09-1-24 14:30 發表
我諗左好耐...都唔知點好...你地比d 意見我丫...

聖彼德收左我個女讀n1, 09年9月開學...1700蚊學費...未計工人送番學o既車錢...未計雜費...

我屋企樓下間樂善堂張葉茂清幼稚園就收我個女讀k1, 10年1月入學....1400 ...

首頁

尾頁

跳至