婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶奶是咪一定係唔鍾意媳婦,好想比氣佢受呢?
是咪個奶奶真會好似以前d人講既:因為媳婦"搶"走左個仔,個仔成日鍚個老婆而嬲個媳婦?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁我諗有好多原因既, 不過主要係妒忌心囉, 咁又唔可以話全世界既99唔鍾意心抱既, 可能都會有D極品心抱呢

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

都唔一定嘅。我地結咗婚後, 老公仲俾多咗家用99, 我地又隔個禮拜就返去99度食飯, 我99應該冇覺得我搶咗佢個仔, 所以對我都唔錯。 我有咗bb之後, 佢仲燉過燕窩俾我食添。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

都唔係全部既, 我奶奶對我仲好過對我老公(可能咁先係醒)

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

到我做99時,我一定錫新抱多過自己個仔,點解?你對新抱好,就等如多個女,真係拎個真心出黎對人,新抱點會feel唔到woo,對新抱唔好,個仔夾係中間,盞係分分鐘連個仔都疏遠自己,都唔明點解d 99,咁簡單ga道理都唔明,下下針住d新抱,下下伙新抱面前做老佛爺,下下係自己個仔面前數新抱不是,e d咪"笨"99 lor

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我99對我好好

別墅

我同意 hinhofion的講法, 我無一個對我好的99, 我都唔願意氤一個黑人爭的99的

大宅

2023年兔年勳章

我結婚時亞媽就已經叮囑我,千祈唔好同99頂咀,有咩唔啱聽都唔好出聲,要忍!!或者叫c6講,可能再加上我本身都係唔多出聲的人,所以我地一齊住左三年都無乜野,佢對我都好好。

但同一齊住的另一個亞嫂(c6亞嫂),就因為有時會同佢頂咀,所以99越黎越唔鍾意佢,成日話佢依樣唔好、果樣唔好,仲要周圍的人點幫亞嫂講說話,佢都唔會聽,自己認定佢係衰就係衰。最慘係亞嫂唔係真係咁差,仲好識同老人家溝通,比我仲識做人,只係有時為左啲仔女、工人而同佢有啲唔夾姐...

所以真係睇你好唔好彩、忍唔忍得呢~~

超級版主

超級版主

唔係自己所出&湊大

要求特別高

自己既女

就...........

洋房

我真係好羡慕有個好99既人。因為我99成日當自己老佛爺。真係好難頂。

子爵府

回覆 #10 himhim媽咪 的文章

唔使羨慕,有d嘢好公平,我有個好99 and 超惡頂嘅62

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

都唔一定唔鐘意既,只不過就算鐘意都好啦,都唔會真係當我地係女咁對羅:;pppp:

大宅

原文章由 lingwu 於 08-10-9 09:34 發表
都唔一定唔鐘意既,只不過就算鐘意都好啦,都唔會真係當我地係女咁對羅:;pppp:

呢句真既,99同新抱,總係有一種芥蒂架
大家又覺唔覺, d 99 永遠都對女婿好過新抱架
Not fair :;pppp:

男爵府

原文章由 hinhofion 於 8 10 2008 18:34 發表
到我做99時,我一定錫新抱多過自己個仔,點解?你對新抱好,就等如多個女,真係拎個真心出黎對人,新抱點會feel唔到woo,對新抱唔好,個仔夾係中間,盞係分分鐘連個仔都疏遠自己,都唔明點解d 99,咁簡單ga道理都唔明,下下針住d ...

同意。
不過
有d6299對個仔好有信心,掌握之內。

珍珠宮

原文章由 wstam1 於 08-10-9 11:08 發表

絕對讚成.:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

都唔係呀, 我99都好鍾意我呀

洋房

我諗吾係吾鍾意既,人夾人緣啫...
我同99關係一般...
但我有個同事,她同99好到不得了,一齊行街SHOPPING之餘仲吾駛她做家務TIM...

男爵府

原文章由 Jeannie2007 於 9 10 2008 23:54 發表
我諗吾係吾鍾意既,人夾人緣啫...
我同99關係一般...
但我有個同事,她同99好到不得了,一齊行街SHOPPING之餘仲吾駛她做家務TIM...

睇o黎你同事好幸福...

子爵府

原文章由 wstam1 於 08-10-9 11:08 發表

我99咪就係咁囉, NOT FAIR :;pppp:
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 snowypurple 於 08-10-8 14:55 發表
奶奶是咪一定係唔鍾意媳婦,好想比氣佢受呢?
是咪個奶奶真會好似以前d人講既:因為媳婦"搶"走左個仔,個仔成日鍚個老婆而嬲個媳婦?

我個答案係"no".
到見到你話"因為媳婦"搶"走左個仔", 我就發覺我99就個個都唔親, 我估佢無諗過有人搶佢個仔. 老公話99最鍾意

首頁

尾頁

跳至