跳至

首頁

尾頁

大宅

暑假快到,開始幫仔仔搵summer programs,哇!差唔多到到都full 晒!原來D家長咁早幫仔女報定summer camps,我係第一年做呢樣野,唔知頭唔知路。各位jm,你地點幫仔女安排暑假節目?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

summer camp每年二月三月就報架啦,hit果d同平果d好快報晒冇位,好似park and recreation dept嘅暑期班機本上爭崩頭。你小朋友學校有冇summer camp? 我今年同仔女報咗一間教會搞嘅summer camp, 係我女跳舞班兩個同學去開,係遠少少,但導師幾有經驗,幾個同學仔都鍾意,所以今年俾仔女去,仲要係好平,往年1200一個6星期,今次係860兩個仲要包埋after school同lunch
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

我就係本來打算上網報City Park Distict summer camp,聽聞有D真係平靓正,點知五分鐘已經全部滿額!我早前留意左幾個機構都有summer camps,包括Bontanical Gardens 同 museums 個D,又係早就full 晒。所以宜家谷住要報私人機構搞個D summer camps,貴好多之餘仲要唔係間間有位。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

CK_Kukky 發表於 16-4-16 22:40
我就係本來打算上網報City Park Distict summer camp,聽聞有D真係平靓正,點知五分鐘已經全部滿額!我早前 ...

平嘅一早full晒架,park and recreation報名一係坐定定電腦前不斷refresh至入到為止,一係早兩三個鐘去排隊攞頭籌,否則係好難報到,我唔報recreation and park嘅summer camp, 一來好難報,二來時間地點唔就我,不過我會報summer courses, 因為好多人已報summer camp, 同埋有不少家長帶細路旅行,所以summer courses相對易報到,但summer開班同平時唔一樣,有d冇開summer, 或者唔開周末班。今年我報咗朋友介紹一間教會summer camp, 係唔就脚,但仔女識得一兩個朋友仔,希望到時ok, 但我要度下每日點帶佢地返學,同埋得6星期,其餘一半時間都未諗點安排,多數靠婆婆幫手湊。

男爵府

回覆 rose-mag 的帖子

Hi, Can you pm me the details? I need to find for next year, Thanks.

男爵府

Winter就要睇定架喇。。。。  

王國長老

Jan2010 發表於 16-4-20 13:15

Hi, Can you pm me the details? I need to find for next year, Thanks.

已pm咗俾你,有問題再揾我。

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

有無宿營好介紹?阿仔今年9歲,今年會由香港去美國渡暑假,謝

男爵府

Thanks a lot~

首頁

尾頁

跳至