跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

BB而家14個月大...睇開既家庭醫生係九龍...太遠...想轉睇大埔兒科醫生...主要想睇BB出牙既問題...因為BB到而家只有3隻牙...1隻出得2/3...1隻出得1/3...(已出了2個月)1隻啱啱出...2/3同1/3個2隻牙...出出下停左唔再出...好擔心...謝謝!

禁止訪問

別墅

畀面勳章

我個仔都係好遲出牙!!13個月先出第一隻!!但佢而家兩歲已經有16隻牙!我都有問過醫生,小朋友一定會出,只要係3歲前出哂就無問題!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 苯小孩 於 08-10-8 20:07 發表
我2個細路.......睇開張志強...

張志強醫生...請問係未近大埔墟中電個嗰...??

但係我經過佢既診所...佢好似唔係兒科醫生...佢係未好有耐性既醫生...因為我知大埔好多人都睇佢嫁...????

大宅

好媽媽勳章

原文章由 rubynryan 於 08-10-8 22:36 發表
我個仔都係好遲出牙!!13個月先出第一隻!!但佢而家兩歲已經有16隻牙!我都有問過醫生,小朋友一定會出,只要係3歲前出哂就無問題!

請問你囝囝有無試過出牙出好耐都只係出少少...幾個月都出唔到一隻完整既牙...?? 我好擔心又心痛...因為佢出牙唔舒服...呢排只係肯飲奶...唔肯食固體食物...瘦左呀...

別墅

畀面勳章

有試過呀!出側門齒出咗三個幾月,又係唔肯食嘢!!過我個仔d牙係四隻一齊出,佢好辛苦 我就仲辛苦!!
原文章由 tungtsz 於 08-10-9 12:07 AM 發表

請問你囝囝有無試過出牙出好耐都只係出少少...幾個月都出唔到一隻完整既牙...?? 我好擔心又心痛...因為佢出牙唔舒服...呢排只係肯飲奶...唔肯食固體食物...瘦左呀... ...

別墅

原文章由 rubynryan 於 08-10-8 22:36 發表

我個囡14個月...都係得兩隻咋....我仲鬼死咁担心添.....聽你咁講都無咁驚..........

男爵府

原文章由 tungtsz 於 08-10-9 00:03 發表

張志強醫生...請問係未近大埔墟中電個嗰...??

但係我經過佢既診所...佢好似唔係兒科醫生...佢係未好有耐性既醫生...因為我知大埔好多人都睇佢嫁...???? ...

我阿仔都係睇開張志強, 佢係兒科醫生, 都有耐性, 不過你有問題一定要問佢, 佢會答你和同你解釋. 我通常會打電話預約先, 到差唔多時間先帶阿B去睇, 你要預咗去到仲要等, 因為真係好多人睇.

男爵府

原帖由 catherineleungg 於 08-10-25 14:47 發表

我阿仔都係睇開張志強, 佢係兒科醫生, 都有耐性, 不過你有問題一定要問佢, 佢會答你和同你解釋. 我通常會打電話預約先, 到差唔多時間先帶阿B去睇, 你要預咗去到仲要等, 因為真係好多人睇. ...

張志強應該唔係兒科專科,不過佢大埔好耐,成三十年倒,好有經驗的。

禁止發言

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

ceci,

遲出牙冇問題架, 佢而家唔肯食固體可能係吽牙仔唔舒服, 如果你想同佢睇e生, 你睇李生河啦, 佢好好架, 仲有, 你可以買"吳德物次"比你個仔仔飲, 可以減輕出牙仔唔舒服

原帖由 tungtsz 於 08-10-8 18:48 發表
BB而家14個月大...睇開既家庭醫生係九龍...太遠...想轉睇大埔兒科醫生...主要想睇BB出牙既問題...因為BB到而家只有3隻牙...1隻出得2/3...1隻出得1/3...(已出了2個月)1隻啱啱出...2/3同1/3個2隻牙...出出下停左唔再出 ...

大宅

好媽媽勳章

福媽, 你好啊!

新年快樂呀

因為我既家庭醫生係九龍, 自己帶住亞仔出九龍睇醫生唔係咁方便, 所以想係大埔搵個兒科醫生...請問"李山河"醫生醫務所係邊度呢??

謝謝啊!

原帖由 福媽 於 09-1-6 10:49 發表
ceci,

遲出牙冇問題架, 佢而家唔肯食固體可能係吽牙仔唔舒服, 如果你想同佢睇e生, 你睇李生河啦, 佢好好架, 仲有, 你可以買"吳德物次"比你個仔仔飲, 可以減輕出牙仔唔舒服

...

首頁

尾頁

跳至