自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:如題,想問會有人男士(3張多D,身居要職、

原帖由 huenyi 於 16-04-15 發表
如題,想問會有人男士(3張多D,身居要職、大機構工作)真係日常5會用facebook咩(係連脹户刀冇)?以我所知還有 ...
我有男性,女性朋友堅持唔開fb,佢地話唔想8人地D野。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

回覆:都市人5用facebook?

大機構又身居要職

就算有fb account 都無時間update 啦

無有咩咁出奇

珍珠宮

回覆:都市人5用facebook

有,我識一個人真的只用whatapp

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

我都cut淨whatsapp做通訊,夠用

男爵府

男人唔用Facebook唔出奇~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我老公 有帳號 但從來唔用!微信line 都無

原帖由 mww654321 於 16-04-15 發表
我老公 有帳號 但從來唔用!

微信line 都無 只用whatsapp
係,男人唔用唔奇,公事私事都用唔著

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:如題,想問會有人男士(3張多D,身居要職、

原帖由 huenyi 於 16-04-15 發表
如題,想問會有人男士(3張多D,身居要職、大機構工作)真係日常5會用facebook咩(係連脹户刀冇)?以我所知還有 ...
我姑奶係女人3x歲,某外資銀行經理(佢公司只做公司客),佢無Fb, whatsapp等,佢只覆text msg 同 email

男爵府

好出奇咩,基本上我都唔用facebook

侯爵府

有fb a/c最近cut咗,得番whatapps,冇line 冇we chat 冇微信 冇ig
冇lee d apps對生活朋友家人全部無影響

侯爵府

我都無用,我性格係怕煩嗰啲,又唔鍾意影相,又無興趣八人哋啲嘢。

愈嚟愈冇記性

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 鰻魚壽司 於 16-04-15 發表佢

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我老公基本咩都冇,係上年見我仔女爭玩我fb上面嘅games, 佢就開一個account, 等佢兩兄妹唔駛爭,而家佢自己都打埋一份,有加朋友,但只睇唔回,連like都唔識,叫佢加WhatsApp, 佢問我咩嚟,wechat line佢聽都未聽過,以前連linkedin都唔識,手提只打出唔接打入電話,同人講冇用手機。。。我笑佢係原始人,住山窿度。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

子爵府

我有朋友真係無Facebook, 一個70後男,一個80後女

子爵府

我男人都無 facebook,無 wechat

伯爵府

我c6都唔用,whatsapp都無,最多間中用wechat 打機

子爵府

愈高級職位愈唔想開咩多account 唔想比人check到

子爵府

同我好似我有fb account 但極少用 。大部分人用 whatsapp聯絡,也有 line wechat 不過只限於對方無whatsappp。無咩原因,只因唔想花太多時間喺 social media 度

子爵府

引用:Quote:huenyi 發表於 16-4-15 21:49 如題,

原帖由 bkfans 於 16-04-15 發表
me too! fb對我來說係是非之地

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我有帳號但好耐冇開過了。
line咩微信冇。whatsapp基本上都係公事。

首頁

尾頁

跳至