家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

因家中有養小動物,而近期帶佢去睇獸醫時,佢地建議屋企用steam clean清潔會比較好。
上網查過,發現呢個牌子KaXXXer,但好似比教少人討論,所以想上嚟問下,有冇jm屋企用緊呢部機?想知道好唔好用?Thanks
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/10829392/20141111/53114755

男爵府

回覆:KAXXXER專業級手提蒸氣清洗機

我屋企當初都係為左寵物買蒸氣機。我用kal xXxX果個黃色機既德國牌子。
我屋企係地磚,拖地好方便。
冬天大褸會用部機蒸,乾左就收入櫃,唔會年年攞出去乾洗。
貓樹污漕左用蒸氣機清潔。當初就係貓樹新買可能噴左防蟲劑,貓皮膚敏感,買機蒸幾次就蒸走晒d藥。試過唔知點解樹出蟲仔,又係用機蒸隔日蒸,殺晒蟲仔唔洗掉顆樹。
床墊都可以蒸,有人會用塵蟎機吸,蒸氣都可以殺塵蟎。
有人會淘寶,不過我覺得會出熱蒸氣,買有牌子會安全d.你去淘寶個論壇有人分享淘邊部,你有興趣可以去搵。

子爵府

回覆:Lavenda-S 的帖子

咦...我講果個牌子又係德國咖喎,我search過有白色同黃色咖唔知係咪同你果個一樣呢 聽你咁講,steam clean真係應該安全啲同埋有效,咁我放心喇,多謝你分享

大宅

回覆:TiMeToBeD 的帖子

我啱啱喺 amazon.de訂咗1部,平好多,連運費都係13xx. 唔知係咪呢排太濕,蒸完個地係濕嘅,因為我有小朋友,會再用乾布抹,唔係就太滑,小朋友會跌倒,暫時只蒸地

子爵府

引用:我啱啱喺+amazon.de訂咗1部,平好多,連運費

原帖由 窮窮子 於 16-04-17 發表
我啱啱喺 amazon.de訂咗1部,平好多,連運費都係13xx. 唔知係咪呢排太濕,蒸完個地係濕嘅,因為我有小朋友,會再 ...
你呢部大啲,我睇中果部係手提咖,貪佢有多啲頭換,可以清埋啲窿窿\"那那\"位。我上格價網睇過,手提果部都係千二千三左右,同你呢部個價差唔多,當然你果部大啲,點都著數啲

男爵府

沙田X田百貨有promotor;
睇完, 試完 再作決定^^

男爵府

回覆:KAXXXER專業級手提蒸氣清洗機

睇錯左牌子,應該係你講果個牌子。我屋企開住風扇拖,即乾唔洗用布再抹。我而家買左2手bb野返黎都用機消毒,咁熱咩菌都殺死晒。

TiMeToBeD    發表於 16-4-18 09:11

子爵府

Winter1222 發表於 16-4-17 21:56
沙田X田百貨有promotor;
睇完, 試完 再作決定^^
thanks for your info. 過兩日去睇吓先

男爵府

我都睇過呢个brand, 請問边个型号好用?

男爵府

回覆 窮窮子 的帖子

Can It ship to HK directly?

大宅

回覆:ff88 的帖子

可以呀,仲會自動扣稅

首頁

尾頁

跳至