跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

YMCA playgroup

星期六
13:30-15:00及15:30-17:00
我諗應該大約1-2歲
$1000-10堂, 另有三十幾元雜費(書包, 手冊, DVD-會拍攝BB上堂的相片)
大約10個人

13:30-13:45 玩下玩具等齊小朋友
13:45-14:00 點名、唱歌
14:00-14:20 做體操唱歌, 玩遊戲, 玩具(坐車仔, 波波池, 滑梯)
14:20-14:35 茶點
14:35-14:45 做手工
14:45-15:00 團體遊戲, 唱歌

子爵府

好媽媽勳章

唔該哂,
咁你覺得ymca好唔好呀?
我之前帶過阿仔去baby buddies試堂,
我覺得一般啦, 個個小朋友都係顧住自己玩,
我都未join呀,
不過叫做有其他小朋友陪吓佢玩, 唔駛咁悶,
但個地點真係好吊腳呢

原文章由 安安太太 於 08-10-15 13:38 發表
YMCA playgroup

星期六
13:30-15:00及15:30-17:00
我諗應該大約1-2歲
$1000-10堂, 另有三十幾元雜費(書包, 手冊, DVD-會拍攝BB上堂的相片)
大約10個人

13:30-13:45 玩下玩具等齊小朋友
13:45-14:00 點名、唱歌
1 ...

[ 本文章最後由 VVW 於 08-10-15 17:04 編輯 ]

大宅

安安太太,

baby buddies都算幾多時間玩, 因為小朋友仲細, 要佢地坐定定咁聽d佢未必明既語言係好難架, 我仔trial class時都係忍唔住走去隔離玩車車, 到佢而家返左幾堂, 佢又ok喇, 因為佢明白個流程係點樣喇, 會坐定定唱埋歌仔同聽story, 其實若果屋企係用母語教學, 佢地一定唔明老師做緊咩, 但係返呢個playgroup都係想佢地學習吓點同小朋友相處, 一齊玩, 分享玩具. 上到step 2就會少d時間玩, 多d時間學習架嘞. 你wait左幾耐呀? 反正11月都有得返, 就試吓一, 兩個月先囉, 我覺得baby buddies比出面(我試過嗰d)係比較好囉.

原文章由 安安太太 於 08-10-14 23:33 發表
想回應下Sensei

你其中最後講到"真正聽老師說話時間不多", 我非常有同感, 因為真正圍埋一齊唱歌得2次, 其餘時間都好似係玩不同的玩具, 而且我試堂係星期六更加是很多小朋友及家長, 所以我11月開始返, 但宜家諗諗下 ...

大宅

moon1006,

我都係英文麻麻咋, 叫做識聽囉, 但係講呢.....其實老師講d英文都好簡單, 因為要就返小朋友聽嘛, 就算唱歌仔都有歌詞俾你跟住唱, 唔識唱咪唔唱囉, 但係因為要同小朋友一齊跳吓舞做吓動作, 跟住人地做就得啦. 好開心又一堂. 你都幫你女女報trial class試吓先囉, 唔啱咪捒過第二間囉.

俾你參考吓, 我仔仔上trial class既情況
http://hk.myblog.yahoo.com/doranelson2003/article?mid=6017

原文章由 moon1006 於 08-10-10 19:15 發表

你好呀,我都好有興趣呀,但本人的英文好差,會唔會難報d呢,上堂我驚幫唔到女女,而且我都驚女女唔適應呀,應該點呢

男爵府

我今年4月曾經返過一堂XXgarden, 但當時話好多小朋友都有病(我不記得係甚麼病), 所以我返那一堂連埋我個女都係得2個人, 當時感覺不係咁好, 所以無join到. 然後5月就報咗Baby Buddies試堂, 當時感覺好多人, 圍埋一齊唱歌好似得2次, 其他時間都係各自玩下玩具, 不過當時諗始終係外國人導師, 又諗住俾亞女見下外國人, 咁就俾咗$500 deposit, 佢當時話7月度會有位, 到8月佢都無打電話俾我, 但當時我因為忙搬屋, 所以佢不打俾我都無所謂. 然後我又為亞女讀幼稚園的事周圍問下, 打咗去YMCA問N1班的事, 佢地就話有playgroup叫我可以試下, 咁我見又不係好貴$100一堂, 就join咗, 然後到咗8月我就打去Baby Buddies問, 佢地就話10月可以上堂, 但係YMCA又係9月尾開始上堂, 我就話輪下一個才上堂, 跟住9月尾佢又打俾我話11月1日可以上堂, 咁我又費事再推, 但係佢地學費加咗, 要我俾多$700連第一個月學費.

剛過去星期六, 亞女返第四堂YMCA, 我同我老公都覺得佢有進步, 而且見到YMCA的教學我地亦好滿意, 不會只係玩下玩具, 每堂都有不同的遊戲, 全班都係大約10人, 地方又大, 我咪打算繼續同亞女上YMCA的playgroup. 但係我不能夠上午返Baby Buddies, 下午返YMCA, 這樣太辛苦, 所以我咪諗住不上Baby Buddies囉!

做媽媽真係不容易, 咁快就要為亞女讀書而煩腦

男爵府

安安太太,

乜安定ymca有playgroup既咩? 我之前去過, 佢地d 小冊子同貼係牆上面既活動, 最細都要3歲果喎. 係咪要問佢地先知?

ymca個playgroup... 家長係咪可以下齊返?

男爵府

畀面勳章

YMCA0個PLAYGROUP係咪係屯門區0架?

原文章由 安安太太 於 08-10-15 21:39 發表
我今年4月曾經返過一堂XXgarden, 但當時話好多小朋友都有病(我不記得係甚麼病), 所以我返那一堂連埋我個女都係得2個人, 當時感覺不係咁好, 所以無join到. 然後5月就報咗Baby Buddies試堂, 當時感覺好多人, 圍埋一齊 ...

男爵府

YMCA香港基督教女青年會安定幼兒學校
電話:24580578

我之前問想下年讀N班, 個老師就介紹我不如試下playgroup先, 當時有兩班, 但每班都只有一個位, 我就選擇咗早那一班, 家長一齊返架

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

各位好, 我想問ymca個playgroup 有無話幾大既bb先可以上架?

大宅

原文章由 dnbb2006 於 08-10-15 17:06 發表
安安太太,

baby buddies都算幾多時間玩, 因為小朋友仲細, 要佢地坐定定咁聽d佢未必明既語言係好難架, 我仔trial class時都係忍唔住走去隔離玩車車, 到佢而家返左幾堂, 佢又ok喇, 因為佢明白個流程係點樣喇, 會坐定 ...

多謝你既意見呀,,我都想報呀,但係我打咗幾次電話都係留言...唉

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今日我打左去baby buddies, 好快有人覆了......

不過我bb得9個月, 無得試堂........

大宅

我想要baby buddies電話.想去試室
有請pm我,thx

男爵府

咁冇得試堂, 係咪即係要直接報名....佢地大概幾錢一個月 ??

原文章由 brbaby2007 於 08-10-16 23:52 發表
今日我打左去baby buddies, 好快有人覆了......

不過我bb得9個月, 無得試堂........

珍珠宮

600蚊一個月, 一星期一堂, 每堂2小時

我email左去, 今日已經有人覆我, 我約左11月14號試堂喇~~~

website: http://www.babybuddies-hk.com/bbtmservices.htm

原文章由 sasa612 於 08-10-17 10:44 發表
咁冇得試堂, 係咪即係要直接報名....佢地大概幾錢一個月 ??

男爵府

11/14係星期五喎, 你唔駛返工咩.....等我都約下試堂先....
話唔定第時一齊返PG, 橫樹大家住隔離...

原文章由 brbaby2007 於 08-10-17 14:37 發表
600蚊一個月, 一星期一堂, 每堂2小時

我email左去, 今日已經有人覆我, 我約左11月14號試堂喇~~~

website: http://www.babybuddies-hk.com/bbtmservices.htm

珍珠宮

一日半日, 我可以請假麻
因為我知道個班只有星期五堂咋;

大宅

好媽媽勳章

原文章由 <i>brbaby2007</i> 於 08-10-17 23:19 發表
一日半日, 我可以請假麻<br />
因為我知道個班只有星期五堂咋;
<br />
我想問bb几大至可以試堂?

大宅

nicole10個月開始返...
上個月仲見到有3個外籍bb一齊上堂...
最細o個個得4個月咋!!!
你可以打電話問下

原文章由 ah_tal 於 08-10-19 10:01 發表

我想問bb几大至可以試堂?

珍珠宮

4個月? 坐都未得喎......咁咪好難控制>

男爵府

畀面勳章

太細個上PLAYGROUP無乜作用, 因為BB未識坐及未識爬, 好難參與PLAYGROUP0既活動.

首頁
12345...6

尾頁

跳至