跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔仔都係返baby buddies, 而家啱啱兩歲, 都係開始返左幾堂咋. 外籍老師教都ok, 唱吓歌, 食吓茶點, 講吓故事, 做下手工咁. 我仔仔好鍾意返, 有得玩, 又學到野, 返屋企佢仲會講返playgroup入面做過d乜. 其實返playgroup都係學吓點同其他小朋友一齊溝通, sharing玩具, 同埋訓練吓佢同外國人相處囉. 我仔以前好驚外國人, 見到真係好似見鬼咁, 而家唔會咯.

原文章由 NicoleTszChing 於 08-10-9 12:56 發表
nicole 都係剛剛1歲,o係10個月時已經返緊baby buddies,
外籍老師上堂.
都係玩下玩具,唱下歌仔咁...
bb仲咁細,唔好期望佢真係學到d咩..
so far 我覺得呢間平平地,就當比佢接觸下小朋友,開心下都ok~
(baby bubbies $60 ...

大宅

安安太太,

baby buddies都算幾多時間玩, 因為小朋友仲細, 要佢地坐定定咁聽d佢未必明既語言係好難架, 我仔trial class時都係忍唔住走去隔離玩車車, 到佢而家返左幾堂, 佢又ok喇, 因為佢明白個流程係點樣喇, 會坐定定唱埋歌仔同聽story, 其實若果屋企係用母語教學, 佢地一定唔明老師做緊咩, 但係返呢個playgroup都係想佢地學習吓點同小朋友相處, 一齊玩, 分享玩具. 上到step 2就會少d時間玩, 多d時間學習架嘞. 你wait左幾耐呀? 反正11月都有得返, 就試吓一, 兩個月先囉, 我覺得baby buddies比出面(我試過嗰d)係比較好囉.

原文章由 安安太太 於 08-10-14 23:33 發表
想回應下Sensei

你其中最後講到"真正聽老師說話時間不多", 我非常有同感, 因為真正圍埋一齊唱歌得2次, 其餘時間都好似係玩不同的玩具, 而且我試堂係星期六更加是很多小朋友及家長, 所以我11月開始返, 但宜家諗諗下 ...

大宅

moon1006,

我都係英文麻麻咋, 叫做識聽囉, 但係講呢.....其實老師講d英文都好簡單, 因為要就返小朋友聽嘛, 就算唱歌仔都有歌詞俾你跟住唱, 唔識唱咪唔唱囉, 但係因為要同小朋友一齊跳吓舞做吓動作, 跟住人地做就得啦. 好開心又一堂. 你都幫你女女報trial class試吓先囉, 唔啱咪捒過第二間囉.

俾你參考吓, 我仔仔上trial class既情況
http://hk.myblog.yahoo.com/doranelson2003/article?mid=6017

原文章由 moon1006 於 08-10-10 19:15 發表

你好呀,我都好有興趣呀,但本人的英文好差,會唔會難報d呢,上堂我驚幫唔到女女,而且我都驚女女唔適應呀,應該點呢

大宅

件t-shirt我都見有小朋友著, 但係從來無俾過我呢.....問佢又話下堂俾, 俾左幾堂都未俾喎, 哈哈.

原文章由 安安太太 於 08-11-8 17:05 發表

我未俾錢之前老師話係註冊費, 佢無話件T-shirt係$100, 不過我剛剛上網頁睇過, 就寫住係School Registration Fee, (includes Polo T-shirt School Uniform).

請問你囡囡係咪返平日或是星期六呀? ...

大宅

係架, 佢地都有d學校假期, 10月尾都放左1個禮拜, 我都係返左3堂要俾$600, 黎緊新年又有, 復活節又有....無計, 除非嗰個月有5個weeks就抵d咋.

原文章由 安安太太 於 08-11-12 12:49 發表
好唔開心呀, 原來12月22至1月4日都係假期, 12月份只係返3堂, 但都要收$600, 好不扺呀!雖然知道佢地有假期不會補堂, 但都不知會放咁長假期

首頁

尾頁

跳至