自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

搞錯呀,祝福母子

懷孕根本唔應該返夜班吧

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:護士懷孕30周仲要夜班

咩事?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:咩事?

原帖由 我愛Corina 於 16-04-18 發表
咩事?
今日報紙,QM 護士值夜班暈倒入ICU

小小蕃茄    發表於 16-4-18 11:32
wcpcelia    發表於 16-4-18 08:48

水晶宮

引用:Quote:原帖由+我愛Corina+於+16-04-18+發表

原帖由 cindy618 於 16-04-18 發表
咁唔人道?有乜E郁真係可以民事sue間醫院

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 cindy618 於 16-04-18 發表今

原帖由 豬仔嘜 於 16-04-18 發表
咁唔人道?有乜E郁真係可以民事sue間醫院
仲要發生係醫院,唉,一定又係人手唔夠之類吧

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

希望佢母子平安。

子爵府

引用:搞錯呀,祝福母子懷孕根本唔應該返夜班吧

搞錯呀,祝福母子

懷孕根本唔應該返夜班吧
我公司近十年改咗night到32週,佢哋覺得對你好好㗎啦,唔好唔知足。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 cindy618 於 16-04-18 發表搞

原帖由 quarterday 於 16-04-18 發表
我公司近十年改咗night到32週,佢哋覺得對你好好㗎啦,唔好唔知足。
大家都有本難念的經

珍珠宮

畀面勳章

子爵府

我個陣時做bank teller,7、8個月肚個女經理都要我出街派傳單

MORIMORIMORI    發表於 16-4-18 19:01
小虎與點點    發表於 16-4-18 18:43
丫雅    發表於 16-4-18 13:57
Mrs.KarenTse    發表於 16-4-18 12:57
小小蕃茄    發表於 16-4-18 11:33
pomanlife    發表於 16-4-18 09:36

珍珠宮

引用:我個陣時做bank teller,7、8個月肚個女經理

原帖由 SophieYan 於 16-04-18 發表
我個陣時做bank teller,7、8個月肚個女經理都要我出街派傳單
喺街人來人往撞到點算呀,啲高層跑數跑上腦,唔理員工生死

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我果度都要返到36weeks, 因37 weeks 強制性放前三後7,37week不用再返工

我識有幾個同事都係看完那晚的夜第二朝就穿水生得,相差幾個鐘炸

利申:醫院護士

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:我個陣時做bank+teller,7、8個月肚個女經理

原帖由 SophieYan 於 16-04-18 發表
其實我都諗過如果突然大吉利事有咩事,是否叫工傷

伯爵府

我最癲果次係34周都仲要追更,04:15出門口,5:30開工1515收工,20:30再開工,通宵0530收工。
係香港工作真係癲架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 16-04-18 發表

仲要入埋icu

珍珠宮

好慘,政府要做d野先得

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望無事, 祝福

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+16-04-18+發表搞

原帖由 quarterday 於 16-04-18 發表
我舊同事都係咁講,以前我做果時,真係大肚可以免N架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

畀面勳章

而家唔夠人手,係咪真係包容唔到大肚唔返N? 有冇 HA nurse Jm 分享下?

首頁
12345...6

尾頁

跳至