自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

焦慮症既古怪思想成日覺得自己大病,好驚暈好驚病

頭痛->個腦有事
心口痛->心臟有事
總次成日覺得自己大病 驚死 但又無咩可以做

大宅

回覆:焦慮症,,成日覺得自己大病

我無焦慮症,但生左小朋友後,就怕自己有事,照顧唔到佢地

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

ME TOO, 成日疑神疑鬼, 覺得周身唔妥咁...

一生中最愛    發表於 16-4-18 16:55

大宅

好媽媽勳章

無嘢可做, 因為只你憑空諗出嚟嘅. 出去晒下太陽, 令到自己忙D, 唔得閒亂諗嘢.

我有識人有焦急症, 情形和你一樣.

你試下諗, 所有嘢都整定, 唔到自己太担心. 如果咁容易病呀, 死呀, 病人咪住社區空間, 冇事嘅人住醫院咁大嘅地方.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我朋友就係咁。佢本身自僱,空閒時間多,早排因腸胃炎輕左幾磅,就先揾兩位專科睇,之後照腸鏡胃鏡,無大問題,醫生話可能進食太油致腸胃炎,話好少事。佢就中醫再調理,之後可能個人情緒開始緊張,有頭痛就懷疑腦有事,又去照,周身攰膊頭痛就去又睇醫生,不定時成日去抽血驗同不停睇醫生檢查自己有無病,近乎所以大檢查嘅野都做晒,仲係不停疑神疑鬼。

大宅

增加自己知識智慧
個人有信心啲
就唔會疑神疑鬼

natjosejim    發表於 16-4-18 20:00

大宅

me too

公爵府

回覆:nicoleeelau 的帖子

same as my friend\'s 99.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

別墅

引用:me+too +

原帖由 stars8888 於 16-04-18 發表
me too
會成日想檢查

禁止訪問

別墅

引用:未好D?

原帖由 QQfishma 於 16-04-18 發表
未好D?
仲會亂諗野 但放鬆左d 一日比一日好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:焦慮症既古怪思想成日覺得自己大病,好驚暈

原帖由 nicoleeelau 於 16-04-18 發表
焦慮症既古怪思想成日覺得自己大病,好驚暈好驚病

頭痛->個腦有事
係疑病症。我也有,小小病成日驚係cancer

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你呢D係疑病症,成日仍住自己有病……

禁止訪問

子爵府

回覆:nicoleeelau 的帖子

我都有呢傾向

大宅

其實有無得醫?

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

我都係…… 所以會做D,令自己開心的事情,從而放鬆自己(盡量幫到自己,幾多就幾多,知道跟本沒有人幫到我!)

別墅

引用:我都係……+所以會做D,令自己開心的事情,

原帖由 BingoJoey 於 16-04-18 發表
我都係…… 所以會做D,令自己開心的事情,從而放鬆自己(盡量幫到自己,幾多就幾多,知道跟本沒有人幫到我 ...
係 身體有小小唔舒服就會好驚

大宅

我都係,成日去睇醫生,睇到醫生都叫我放鬆d

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QQfishma 於 16-04-18 發表未

首頁

尾頁

跳至