親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

10月會去立山,第一次自駕,暫plan 行程 如下
Day 1 . 香港去名古屋
Day 2 . 自駕行程開始由名古屋->合掌村->富山市
Day 3 立山
Day 4 富山 ->高地-> 名古屋
Day 5 名古屋 -> 香港

另請問有溫泉旅館推介嗎?

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:10月會去立山,第一次自駕,暫plan 行程 如

原帖由 kapopooh 於 16-04-20 發表
10月會去立山,第一次自駕,暫plan 行程 如下
Day 1 . 香港去名古屋
Day 2 . 自駕行程開始由名古屋->合掌 ...
行過類似行程。d4高地是否指高山?如是,立山後唔洗去富山,直接經高山回名古屋。

禁止訪問

伯爵府

引用:「提示:該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被

原帖由 tst1800 於 16-04-20 發表
佢意思應該係 第三日 Day-Trip 去完立山之後, 返去富山住多一晚.
幾時再見

男爵府

多謝各位高人指點

但又有問題出現, 想問立山黑部我架車應該泊係富山站定立山? 回程係咪去信濃站定長野站方便d?

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:立山黑部自駕,路線不知是否順煩請指教 !

我行程同你差唔多,不過我由金澤做起點,
Day2 金澤一高岡一富山(宿富山);
Day3 富山一立山一高山(宿高山);
Day4 高山一白川鄉一名古屋(宿名古屋);如果你由名古屋出發,先去白川鄉,再去富山住一晚,第二日開車去立山駅,架車停立山,玩完立山返轉頭攞車,住高山或金澤都可以,希望對你有幫助!我無打算用車輛運送到信濃大町,因為費用太貴,而且無諗住去松本同上高地

I 大蚊豬   

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:多謝各位高人指點 但又有問題出現, 想問立

原帖由 kapopooh 於 16-04-26 發表
多謝各位高人指點

但又有問題出現, 想問立山黑部我架車應該泊係富山站定立山? 回程係咪去信濃站定 ...
泊立山,去到黑部水霸回程。

男爵府

引用:我行程同你差唔多,不過我由金澤做起點,Da

原帖由 fionlei88 於 16-04-26 發表
我行程同你差唔多,不過我由金澤做起點,
Day2 金澤一高岡一富山(宿富山);
Day3 富山一立山一高山(宿高 ...
多謝回覆, 我都無諗住汽車運送,只係想玩到尾

複式洋房

kapopooh 發表於 16-4-26 21:53
多謝回覆, 我都無諗住汽車運送,只係想玩到尾

如果想玩到尾可以考慮之前果站還車,用行李運送服務(1300yen一件),下站再租車。係麻煩D,但係可以玩到立山黑部全程 =)

男爵府

romee 發表於 16-5-6 14:46
如果想玩到尾可以考慮之前果站還車,用行李運送服務(1300yen一件),下站再租車。係麻煩D,但係可以玩到 ...

多謝提意

首頁

尾頁

跳至