夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公婚後事業成日要駐內地,一個月先反黎幾日,有時2次。
女女4個月就開始了,而家已經一年多d
我地之間無第三者,我都信佢。
但工作需求,佢成日要飲酒陪客。一次又一次失約或失信,過去一年大家生日,女女一歲生日正日都反唔到黎
大部分份週末都自己同女女
看不到盡頭
不知不覺間,我覺得對佢有積怨。。已經無左愛情,覺得佢反唔反都無所謂
佢亦都感覺到
有時候覺得自己唔係一個好老婆,我做唔到默默係背後支持佢
拍拖4年佢都好錫我。。因為long d加上一次又一次失望,我都好心淡, 覺得佢行動上將我地2母女擺得好低
有時覺得自己太注重愛情。。係咪進入婚姻,為左仔女,乜野都要睇開d?
有無單方面既婚姻輔導?

子爵府

另一半長註國外
其實真係好應該跟
如果因為任何原因跟唔到
絕對應該唔好去

你哋兩母女已經喺佢生活中可有可無

大宅

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

如果真係為工作, 你可以體諒下佢嘛?為人父母, 要成熟啲架喇, 如果你對佢冷冷淡淡, 只會將佢推去另一個女人度, 佢在外頭拼博搵錢, 做人老婆就應該照顧好頭家, 等佢每次返來都有温暖嘅感覺, 渴望下次重聚。 如果可以, 你同女女可以上去住嗎?識人就係咁樣, 一個月返來一次買日用品, 長駐內地, 小朋友亦在國內讀國際學校。加油呀,jm!

大宅

引用:另一半長註國外其實真係好應該跟如果因為任

原帖由 鳥嘴123 於 16-04-21 發表
另一半長註國外
其實真係好應該跟
如果因為任何原因跟唔到
跟唔到,係d 3-4線既城市,空氣唔好,唔想小朋友係個邊生活,有講過翻,但由新年後講到而家都係得個講。。我都唔想再信佢

大宅

引用:如果真係為工作,+你可以體諒下佢嘛?為人父

原帖由 kathau 於 16-04-21 發表
如果真係為工作, 你可以體諒下佢嘛?為人父母, 要成熟啲架喇, 如果你對佢冷冷淡淡, 只會將佢推去另一個女人 ...
我好想做到好似你咁講,但我真係好自私,有時候我覺得佢有得揀,可以係香港再揾工。唉,我都覺得如果佢要去第二個度我都明,因為我俾唔到溫暖佢,正如佢俾唔到我一樣

子爵府

引用:Quote:原帖由+kathau+於+16-04-21+發表如果

原帖由 awifetobe 於 16-04-21 發表
我好想做到好似你咁講,但我真係好自私,有時候我覺得佢有得揀,可以係香港再揾工。唉,我都覺得如果佢要去 ...
趁你發覺問題所在去搵下佢啦
好過自己係度咁嘛

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

侯爵府

引用:Quote:原帖由 kathau 於 16-04-21 發表如果

我好想做到好似你咁講,但我真係好自私,有時候我覺得佢有得揀,可以係香港再揾工。唉,我都覺得如果佢要去 ...
佢如果一年都仲搵唔到新工作,你地經濟有無問題先?
或者甘講,佢唔做,你可以頂得住頭家嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+awifetobe+於+16-04-21+發表

原帖由 me-ism 於 16-04-21 發表
趁你發覺問題所在去搵下佢啦
好過自己係度咁嘛
之前做part time 都有,半年前開始翻full time jau mo la

子爵府

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

返正個女未讀書,而你又系ftm的話,我會上去住幾個月,睇下奌先算,如果再系禁落下,真系幾難搞

大宅

引用:Quote:原帖由+awifetobe+於+16-04-21+發表

原帖由 岚月亮 於 16-04-21 發表
佢如果一年都仲搵唔到新工作,你地經濟有無問題先?
或者甘講,佢唔做,你可以頂得住頭家嗎?
無問題,但佢心理壓力大,唔想係公司有問題時走,所以我覺得佢某程度上有得揀。其實我唔係唔明佢,只係唔想接受

子爵府

引用:Quote:原帖由+me-ism+於+16-04-21+發表趁你

之前做part time 都有,半年前開始翻full time jau mo la
要老公定份工呢?
返工都有年假
睇下你想唔想啫

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

回覆:awifetobe 的帖子

我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎
唔好話我多事
好明顯佢有第二個
上面要幾靚有幾靚
要幾姣有幾姣
無男人會抵受得住

wcpcelia    發表於 16-4-21 16:18

子爵府

回覆樓主:

我有朋友係大陸做野
因為佢太太唔番大陸
佢日日都會番黎香港
係講緊日日
我唔肯定佢揸車去到邊泊低再轉車番香港
一份感情,從對方為自己做甚麼去維繫
唔係空口講白話
由頭到尾叫別人體諒唔付出
未經本人同意,請勿轉載內容!

侯爵府

引用:Quote:原帖由 岚月亮 於 16-04-21 發表佢如

無問題,但佢心理壓力大,唔想係公司有問題時走,所以我覺得佢某程度上有得揀。其實我唔係唔明佢,只係唔想 ...
既然你系接受唔到,而且你地經濟又吾系有問題。
甘就要認真攤開黎講清楚。
一定要佢知道你接受唔到d乜,同會有乜後果。

大宅

鳥嘴123 發表於 16-4-21 07:12
另一半長註國外
其實真係好應該跟
如果因為任何原因跟唔到
講的好啱. 丈夫,丈夫, 一丈之內才是夫. 長期分開兩地. 好有問題. 你要同老公傾清楚, 問他是要工作還

是家庭?

大宅

原帖由 me-ism 於 16-04-21 發表
要老公定份工呢?
返工都有年假
睇下你想唔想啫
可能我會揀份工,我唔想為婚姻放棄一切,無經濟能力可以好可怕,我唔想過2年有咩事要忍氣吞聲

子爵府

引用:Quote:原帖由+me-ism+於+16-04-21+發表要老

可能我會揀份工,我唔想為婚姻放棄一切,無經濟能力可以好可怕,我唔想過2年有咩事要忍氣吞聲

...
咁你又有年假嘛?
請星期五飛過去搵佢囉
你咁樣某程度上係等佢開口之後就close file

伯爵府

awifetobe 發表於 16-4-21 07:26
我唔覺得樓主自私,反而自私嗰個係佢。佢唔覺得長時間同妻兒分開有問題嗎?不在一起生活為什麼要結婚呢?揾食係重要,但留係香港一定揾唔到食嗎?如果係我一定接受唔到,一係一齊上去生活,一係佢返來香港, 唔係就自己尋找自己既生活,唔會係屋企等佢施捨!

大宅

引用:我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎唔好

原帖由 carryman 於 16-04-21 發表
唔好話我多事
好明顯佢有第二個
佢公司好鐘意星期六日要social 或有活動,無直機到香港,一程travel time 要at least 7小時。。來回其實無左一日

大宅

引用:我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎唔好

原帖由 carryman 於 16-04-21 發表
唔好話我多事
好明顯佢有第二個
佢都好無奈,我已經好信佢,我知好多人都會揾女人,但我選擇信佢。

首頁

尾頁

跳至