夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+awifetobe+於+16-04-21+發表

原帖由 岚月亮 於 16-04-21 發表
既然你系接受唔到,而且你地經濟又吾系有問題。
甘就要認真攤開黎講清楚。
一定要佢知道你接受唔到d乜,同 ...
講過好多次,唔想再成日講,講親都deadair..佢就話好想反黎,但又唔行動。。心淡到我覺得已經無乜愛,都係抱住算啦,既態度

水晶宮

我諗你地係真需要坐底傾大家對"家/婚姻"的期望

佢覺得自己去到咁遠都係為左你們現在及將來生活得好
你認為一家人是所要一齊生活, 接受唔到一個月唔見一次

無話邊個啱或錯, 只是出發點不同

大宅

引用:Quote:awifetobe+發表於+16-4-21+07:26+我

原帖由 PacoMum 於 16-04-21 發表
我唔覺得樓主自私,反而自私嗰個係佢。佢唔覺得長時間同妻兒分開有問題嗎?不在一起生活為什麼要結婚呢?揾 ...
多謝你。。好矛盾,有時我咁諗,就會好怨佢,結婚前成日見,婚後有左小朋友反而乜都要自己面對,有時唔開心佢錯過小朋友成長,睇見人地成日family day, 相對覺得自己好孤單,去過10次gathering with other families, 無一次佢係度

大宅

引用:我諗你地係真需要坐底傾大家對\"家/婚姻\"的

原帖由 1314625 於 16-04-21 發表
我諗你地係真需要坐底傾大家對"家/婚姻"的期望

佢覺得自己去到咁遠都係為左你們現在及將來生活得好
Yes I know ....

瑪瑙宮

回覆 awifetobe 的帖子

您都係比個期限佢番香港工作喇, 如果您同個囡真係跟唔到上去的話. 您地長期係咁, 一定出事.

侯爵府

awifetobe 發表於 16-4-21 09:43
講過好多次,唔想再成日講,講親都deadair..佢就話好想反黎,但又唔行動。。心淡到我覺得已經無乜愛,都係 ...
講過好多次,你地都系要繼續講咖,大家唔講,將個問題放系度,對你地都唔會有好處.
將談話既氣氛升級,要俾佢知道個問題嚴重性,而唔系一時發脾氣口痕講下.

琥珀宮

你同女女可否一齊返內地住?

子爵府

引用:你同女女可否一齊返內地住?

原帖由 tansyneko 於 16-04-21 發表
你同女女可否一齊返內地住?
樓主話「跟唔到,係d 3-4線既城市,空氣唔好,唔想小朋友係個邊生活」

tansyneko    發表於 16-4-21 14:49
I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

翡翠宮

遠距離嘅愛情好難維繫,不如叫佢返嚟做嘢或者你哋跟埋上去

大宅

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

其實樓主有無番工?如果無就跟上去一齊住啦

侯爵府

你老公係大陸邊度做先.
如果係上海,湖南個邊,係難D返.但如果係深圳個邊,由新年到而家都未返到?
睇黎就係唔想返多過返唔到.
我老公同我公司好多人都係駐大陸,未見過有同事係上面留星期六日.
如果佢自己係老細咁就唔同講法既.

大宅

引用:你老公係大陸邊度做先.如果係上海,湖南個邊

原帖由 小艾美 於 16-04-21 發表
你老公係大陸邊度做先.
如果係上海,湖南個邊,係難D返.但如果係深圳個邊,由新年到而家都未返到?
睇黎就係唔 ...
唔係咁近,要7個鐘以上。我意思係佢話新年後就唔再翻去,開始係香港揾野做,但係又因為公司問題要遲d

大宅

如果叫得郁,就唔洗心淡。講又講過,理性分析過,喊都喊過。佢唔係唔翻,只係上年話聖誕,年頭話年中,而家年中話年尾。我盡量唔想嗌交唔想喊,以為自己係習慣左,但發覺自己已經心淡都覺得無愛情,無乜所謂,由得佢,關係好似俾我想像中差。強調,唔會有第三者。

子爵府

你都講無第三者⋯但點解你又唔上去搵下佢呢?

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

Hi, 我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣做野,到佢諗住返黎同我一齊同一城市戈陣, 佢又走左黎HK搵工, HK-澳門遠距離左一年後結婚, 到我有左, BB出左世都唔係同一個城市,話就話HK-澳門隔個海...唔係好遠, 但懷孕10個月, 除左五六日,每晚都係自己瞓, 夜晚抽筋, 試過跌落樓梯成隻腳腫晒, 腸胃炎發燒呢D全部都係自己捱過, 有傷心偷偷喊過, 但我知道C6係為頭家有理想先會隻身係香港做野,我選擇相信同支持佢

我相信你C6都會好想睇到BB成長GE全部過程,
只係路途遙遠要7個鐘返HK真的會有點累,
你話佢需要時間辭職就比時間佢啦
有時工作GE野唔係話可以即時搞掂就搞掂到
同C6定個時間每日視訊就唔會咁sad ga喇
我都係咁捱過黎
加油

子爵府

一係樓主去搵佢既炸喎 咩空氣差果d 樓主老公都忍受緊 一家人咪一齊捱囉 好過頭家咁樣散啦

嫁雞隨雞 見輔導都無用既啦

瑪瑙宮

awifetobe 發表於 16-4-21 13:19
強調,唔會有第三者。...

您係點樣肯定無呢?

大宅

引用:Hi,+我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣

原帖由 meng922 於 16-04-21 發表
Hi, 我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣做野,到佢諗住返黎同我一齊同一城市戈陣, 佢又走左黎HK搵工, HK- ...
多謝你,真係好辛苦,佢有同事老婆有左,都係咁捱,我諗到都驚

大宅

引用:Quote:awifetobe+發表於+16-4-21+13:19+強

原帖由 Nancy20090615 於 16-04-21 發表
您係點樣肯定無呢?
靠個信字,同感覺

珍珠宮

回覆 awifetobe 的帖子

樓主好明白你感愛. 可能會有人叫你要堅強獨立呀! 要體諒個老公呀! 係, 女人基本上都可以好堅強好獨立甚至叻過男人, 但如果唔享受被愛被寵被照顧嘅女人結婚嚟做咩? 體諒個老公, 邊個體諒個老婆呀?
樓主老公究竟真係咁無可奈何要接受公司咁嘅安排, 定係佢根本好享受呢種生活. 佢本人嘅表現又如何? 相信佢枕邊人一定可以感覺到. 如果發覺有異樣而你又唔想事情變壞, 就要出聲. 有無幫助都好, 起碼佢知你點諗.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

首頁

尾頁

跳至