心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

真係辛苦哂啦,要你幫我o地生埋,為咗要幫正苦手養埋你o地,我就連第二個都唔敢生
原文章由 acpurples 於 08-10-21 17:46 發表
唉,我地呢d納稅人真係笨過隻豬,樓主幾happy,而家第三胎等緊生添呀,我地想生多個都左諗右諗........

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 acpurples 於 08-10-21 17:46 發表
唉,我地呢d納稅人真係笨過隻豬,樓主幾happy,而家第三胎等緊生添呀,我地想生多個都左諗右諗........

Does she has 第三胎 ??

大宅

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1786367&page=1#pid27782969

..............唉

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 acpurples 於 08-10-21 23:06 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1786367&page=1#pid27782969

有無攪錯.....有無攪錯.....有無攪錯.....又要我地養多個 天呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 Cheris000 於 08-10-10 14:57 發表
你地個個講到拎公援有幾好幾嘆,如果有得比我揀我一定揀自力更生!!!!政府一個月比既錢唔係多,你地又有無諗過,除左水費,屋企所有開支都要自己比,電費,煤氣費,上網費,電話費,呢度都成千蚊,如果真係樣樣有得CALIM就話,我 ...

樓主, 你咁講法, 就好似人哋請你一家食飯咁, 你唔做禮不特止, 仲彈三彈四話d餸點唔好味點唔掂, 點差點差, 仲要係餐餐飯都請足你食個隻

坦白講你對呢個社會係完全無供獻架, 一d都冇, 但政府就每月出糧比錢你駛, 又nds又tv電話, 真係老馮架咩??

[ 本文章最後由 吱仔與lo仔 於 08-10-22 13:16 編輯 ]

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁佢究竟係咪單親架,

原文章由 QUINCY121HK 於 08-10-20 19:28 發表

樓主.....我有

http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?goto=findpost&pid=27267255&ptid=1683570

http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?goto=findpost&pid=27318091&ptid=1733997 ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係掛,原來真係有咁既人 ,

原文章由 acpurples 於 08-10-21 23:06 發表

男爵府

我唔會歧視傷老病者攞綜援, 佢地好值得政府養, 但我好歧視有手有腳攞左綜援又話唔夠洗既人:;pppp:, 兩個女點解唔可以做野, 以前我屋企五兄弟姐妹, 由朝到晚都困係屋企, 因為父母都返全職又如何, 依家讀全日制嬰兒園同幼兒中心係有減免, 合資格仲可以全免添.........要知道原來政府呢個褔利照顧周到, 攞綜援人士樣樣都優先同免費.......最可鄰我地又要交稅又攞唔倒咩津貼, 又無資格住公屋, 要死坑死抵月月清既人士, 想生多個都無錢養
未結婚都生三個係咪單親綜援又多D架

[ 本文章最後由 jaja 於 08-10-22 16:08 編輯 ]

複式洋房

ndsl同電話我最後都買唔起,而家業主逼遷,二按一上我都比唔起已經夠頭痛,我知道你們都係覺得我有手有腳點解唔去搵野做,要搞到咁,或者呢d咪你地講既抵死囉,如果我而家仲可以揀我會揀將所以野都結束就係最好,至少唔洗大家一班要交稅的人養多幾個,大家又唔洗動氣.......我開呢個post唔係用黎比大家評擊我只係想大家話比我知點解咁唔鐘意拎公援的人而已.....令大家動氣的確係我錯,對唔住大家.........

子爵府

介吾介意講你享有幾多租屋津貼?

當有日,你再投入勞動市場並要再交稅時,對領社會援助既人有另外感受呢?

我都頭痛緊年尾交稅既錢呀o
原文章由 Cheris000 於 08-10-22 16:37 發表
ndsl同電話我最後都買唔起,而家業主逼遷,二按一上我都比唔起已經夠頭痛,我知道你們都係覺得我有手有腳點解唔去搵野做,要搞到咁,或者呢d咪你地講既抵死囉,如果我而家仲可以揀我會揀將所以野都結束就係最好,至少唔洗大 ...

侯爵府

原文章由 Cheris000 於 08-10-22 16:37 發表
ndsl同電話我最後都買唔起,而家業主逼遷,二按一上我都比唔起已經夠頭痛,我知道你們都係覺得我有手有腳點解唔去搵野做,要搞到咁,或者呢d咪你地講既抵死囉,如果我而家仲可以揀我會揀將所以野都結束就係最好,至少唔洗大 ...

樓主,
電話/ndsl...到最後你有無買到...買唔買得起...已經係題外話...我係岐視你...唔係因為你攞綜援...而係點解你攞左綜援...仲要怨唔夠
錢洗...你唔好忘記...lee...d...錢..你唔係用勞力換取得黎架...唔該你...用個腦諗下啦. :;pppp: :;pppp:

.

[ 本文章最後由 QUINCY121HK 於 08-10-22 22:16 編輯 ]

珍珠宮

二按 => Does it mean that you have your own property??

侯爵府

原文章由 ivory0915 於 08-10-22 23:14 發表

二按 => Does it mean that you have your own property??

我估...樓主...想表達...租屋要...2個月按金...1個月上期....

公爵府

你講個d問題,我亦曾經遇過,但我好想話你知,咁樣唔等於可以作為一個藉口,咁咪再搬細d囉,而且你舊屋(即e+住緊既地方)一定會退番你之前租屋時所付的按金架mouth: mouth:
如果你話可能呢last2個月冇交租而full左條數既,咁你呢2個月d屋租又洗左去邊呢 實在令人摸不著頭腦

珍珠宮

原文章由 QUINCY121HK 於 08-10-22 23:43 發表

我估...樓主...想表達...租屋要...2個月按金...1個月上期....

thanks quincy121hk. my oversight. i was just

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁樓主可唔可以講下咁點解你唔工作呢?

講真一句, 無能力就真係唔好生咁多, 我生一個都覺得吃力, 個陣真係好想生多一個陪下阿女, 不過真係怕養唔掂, 結果到而家都無生, 無能力又要生, 咁就變左係社會既負擔, 你所得既福利, 可以叫做無出過咩力, 咁就應該知足, 我地呢度咁多位媽咪, 個個做得咁辛苦, 又要將自己最心愛既小朋友比人地照顧, 先可以換取每個月有幾千蚊駛下

侯爵府

原文章由 stkyo 於 08-10-23 08:55 發表
咁樓主可唔可以講下咁點解你唔工作呢?

講真一句, 無能力就真係唔好生咁多, 我生一個都覺得吃力, 個陣真係好想生多一個陪下阿女, 不過真係怕養唔掂, 結果到而家都無生, 無能力又要生, 咁就變左係社會既負擔, 你所得 ...

留番啖氣暖肚好過.........

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

手有腳攞左綜援又話唔夠洗
:-P  :-P  :-P

首頁

尾頁

跳至