自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

A

我著重現時,A係比較好既﹗

或者升左職,佢會唔同呢﹗

未來,從來都係未知之數。

B雖同同事關係好,但呢點有好有唔好既。識辦公室政治應該知﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

方方媽媽 發表於 16-4-22 11:24
呢個世界,仲邊有天長地久......
我心裡面,係偏向阿A多一些.佢好幫得我手.
有左比較之後,教阿B,就覺得好辛 ...
既然你有決定, 就好好享受阿A 的爽手!!

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:2揀1

我會揀A

珍珠宮

畀面勳章

引用:大部份人都揀B,我兩個都用過.用A時,真係好

原帖由 方方媽媽 於 16-04-22 發表
大部份人都揀B,我兩個都用過.
用A時,真係好舒服,好爽,有一種幸福的感覺.好多時,我講一半,佢已經明晒,而且, ...
有定案就做吧
好幫手難求
話唔埋你可以做d野改變佢呢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老實講,連自己未來會唔會走,連自己都未必知啦﹗見到有份好OFFER旬工都唔做,死心愛公司咩?﹗

既然係未知,梗係會揀一個當前最幫得自己手,最減輕自己工作既人啦﹗﹗

慢慢教??咪攞自己苦黎辛?﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我簡A ...

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

I am type a

ToBy GiNNy VinCent

子爵府

引用:行政助理空缺,有2位同事比你2揀1.阿A係學野

原帖由 方方媽媽 於 16-04-22 發表
行政助理空缺,有2位同事比你2揀1.
阿A係學野好快,一教就識,做野爽手,但佢對工作無熱誠,唔打算升職,每天準時 ...
睇工作性質需要,如果個post要“長期可靠”會揀B,要應對外部、好多濕碎就A。兩個都並非完全啱心水,咁offer term contract先。

水晶宮

nanaaixi 發表於 16-4-22 11:28
a啦,睇妳自己意思,係偏向a多d。
比你睇穿晒

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

A啦!出嚟做野最緊要醒目快手,同事相處呢d野係好個人既,唔鐘意咪由佢囉

子爵府

對工無熱誠呢樣好惡攪喎

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

伯爵府

A, 我係A

做晒D野準時走,好過做得慢要OT,同同事無交流,只係唔鐘意social

男爵府

BK Milk勳章

A 啦!工作效率好緊要,OT又如何?同同事關係好要時間付出,可能B就係用咗工作時間嚟傾閒計先打好關係。只要A唔係犯眾憎,獨家村我又唔介意喎。有時獨家村有好處,要執行職務時唔洗比面人。
另外,邊會有人打死一份工?當一個人應為自己能夠有更好待遇時,而公司又比唔到,就係離開嘅時候,唔關性格事。

不過最後,無話A定B好,我覺得要一齊做嘢,同一類人一team會舒服啲。我係A,所以揀A.

珍珠宮

會俾機會b

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

A...我自己好憎OT,亦都唔覺得OT等于對于工作有熱情

kishibabe    發表於 16-4-23 10:39

公爵府

2024年龍年勳章

睇下個位將來仲有無得升.....

有就B.....

無就A......

大宅

比我都選擇A。

最緊要佢係工作時間內做好要做嘅嘢啫。
準時收工真係無問題。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會揀a,a和b都有可能教識就走

首頁
12345...11

尾頁

跳至