自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

完全無印象

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係唔知/唔記得了

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:https://youtu.be/h7uPXjHRNcc呢段片段我記

原帖由 超儀烽藍 於 16-04-22 發表
https://youtu.be/h7uPXjHRNcc

呢段片段我記憶特別深刻, 真系好得人驚, 尤其係金鐘突然間變左做水上樂園, ...
想當年响萬豪返工,pp隔離條天橋好似玩激流旅程咁,我返大早避過一劫。我同事响大道東行返去,到咗酒店响度喊,話差d冲咗佢去,成個人好似游完水咁,好在 locker有得冲涼洗頭,我地望落去真係好得人驚!

子爵府

大廚勳章

引用:Quote:原帖由 超儀烽藍 於 16-04-22 發表ht

原帖由 kinglongma 於 16-04-22 發表
想當年响萬豪返工,pp隔離條天橋好似玩激流旅程咁,我返大早避過一劫。我同事响大道東行返去,到咗酒店响度 ...
水嘅威力真系唔講得笑

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:天文台暴雨警告由來

子爵府

畀面勳章

雨大起上黎真係好恐怖

子爵府

真係唔記得!原來曾經咁恐怖!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

超儀烽藍 發表於 16-4-22 16:05
https://youtu.be/h7uPXjHRNcc

呢段片段我記憶特別深刻, 真系好得人驚, 尤其係金鐘突然間變左做水上樂園, ...
記得讀緊中學,一早出門等巴士,無錢坐的士落去坐地鉄,等到遲大到先上到車返學,返到學校比老師閙遲到,但返咗無奈就叫停課,叫我地選擇返屋企定坐到放學.

當時無手機,個個要排隊打電話返家,最終屋企無人,坐到放學先返家,當晚睇新聞先知咁大單.

子爵府

畀面勳章

92年5月8日我仲係一位bb完全唔知

但問返我爸爸媽媽 佢地都話果陣落雨落得好勁 爸爸擔心我被雨同雷暴嚇親 就請假留係屋企度陪我

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

好恐怖,唔記得當年點過了

侯爵府

我好記得,果日係我做實習生的最後一日,返到去係濕晒

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好恐怖,

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好誇張!

伯爵府

好驚

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:

原帖由 MsBusy 於 16-04-22 發表
好恐怖

水晶宮

kinglongma 發表於 16-4-22 16:49
想當年响萬豪返工,pp隔離條天橋好似玩激流旅程咁,我返大早避過一劫。我同事响大道東行返去,到咗酒店响度 ...
我當時係行相反方向,正義道真係激流, 我到而家都未試過咁大雨,D水真係去到及腰。但係無辦法,一定要過,當時都好多人過,個個都好狼狽,全身濕透, 諗起都危險.

大宅

我好記得嗰時,行斜路落去坐巴士返學,一路行啲水好似瀑布咁喺後面沖落嚟,落完斜路下面路全部水浸,去唔到巴士站,唯有上返斜路返屋企
廿幾年後我都仲好記得,因為返到屋企阿媽鬧我做咩唔返學,落雨就唔返學,鬧到我喊晒,依家諗起都仲覺得好委屈

good_pig    發表於 16-4-22 23:16

水晶宮

bigbigwing 發表於 16-4-22 19:16
我好記得嗰時,行斜路落去坐巴士返學,一路行啲水好似瀑布咁喺後面沖落嚟,落完斜路下面路全部水浸,去唔到 ...
條正義道個日好恐怖

珍珠宮

引用:Play Youtube video

原帖由 MsBusy 於 16-04-22 發表

男爵府

引用:1992年5月8日嗎

原帖由 happybebebe 於 16-04-22 發表
1992年5月8日嗎?
果日哥哥考會考會計

首頁

尾頁

跳至