跳至

首頁
23456...14

尾頁

別墅

大家好呀!
我都嚟報到先,我個b原本係9月出世架,不過佢等得唔耐煩,要早d出嚟,827個朝早已見紅,但真係痛到死咁滯就要等到第二日中午先至見到佢low!過程入面真係痛到唔想生咁滯,但生完之後又覺得冇咩嘢,你地有冇呢d feeling 呀?

1) cmabby - 仔仔
2) 巴士仔媽咪 - 仔仔
3) siumi - 仔仔
4) mrschanbaby -女女
5)akae- 仔仔
6)wai7889-女
7melos - 囡囡

別墅

我就好彩d啦...我個b原本都係9月預產期,我都係見紅之後入院,8:30入11:30就生咗,我依家已經唔記得點痛法

複式洋房

melos,
我同你一樣呀, 又係827開始見紅肚痛, 痛左廿幾個鐘先開刀, 因為生唔出!!

原帖由 melos 於 08-11-25 16:36 發表
大家好呀!
我都嚟報到先,我個b原本係9月出世架,不過佢等得唔耐煩,要早d出嚟,827個朝早已見紅,但真係痛到死咁滯就要等到第二日中午先至見到佢low!過程入面真係痛到唔想生咁滯,但生完之後又覺得冇咩嘢,你地有冇呢d feel ...

洋房

大家好!! 先黎報到先~

我個女(喬B)8月28日出世開刀. 出世7磅
4個月去完健康院檢查, 重8.5kg. (超重)
宜家一日飲5餐奶, 頭尾餐飲180ml, 其餘飲160ml.
已用緊大碼尿片!

大宅

akae,

我個b又係皮膚勁差啊......我去健康院時醫生話係濕疹‥
但其實我都唔知係唔係?
我有朋友個仔又係咁‥而家已經三歲‥慢慢已經好左好多‥佢就話就算睇醫生佢都只係俾d類固醇佢茶‥所以我都冇出去睇過私家醫生!
咁其實我係咪應該出去睇下醫生呢?係睇兒科嗎?
我想問下你個醫生俾哂藥佢食先好返呢?
我個仔係嚴重到冇一忽皮膚係滑o都o都架‥好慘‥

原帖由 akae 於 08-11-21 03:06 發表
兩個月時係健康院磅過 4.82kg...之後都無磅啦...所以唔知依家幾重,仔仔食全人奶到依家,我要返工ga,如果遲d唔夠奶要補奶嘅都會係a+或s26...不過佢d皮膚好差,轉天氣凍咗乾到敏感,d頸摺位耳背重出水呀~~早兩日去睇醫生 ...
[

別墅

嘩~~如果嚴重到冇一忽皮膚係滑嘅,就要去睇啦,睇皮膚科啦,無呀~~係有一次睇個醫生(普通私家)話佢敏感,先食過一次藥囉(但應該唔係敏感),之後睇過政府嘅,佢話係濕疹,俾d輕微類固醇有需要就搽,再之後睇皮膚科,就話係濕疹加溢脂性皮炎,唔知比咗d咩藥膏
但咁多個月黎,情況都一直反覆,不論睇咩醫生用咩藥,用嘅時候d皮膚就會好d,唔用過幾日又發,不過阿仔開始大,天氣暖番d,皮膚無咁乾,佢發嘅次數就開始越黎越少,但要日日搽cream保持滋潤,希望阿仔真係大大吓d皮膚就會好啦

別墅

等我都黎報到先, 原來有個topic for 28/8 bb. 我同melos一樣, 都係ebd9月, bb係37周2早左出世, 6.6lbs係九龍法國出世.

5)akae- 仔仔
6)wai7889-女
7)melos - 囡囡
8)Corgifans - 囝囝

複式洋房

等我都黎報到先, 我都係ebd9月, bb早左10日出世, 得5.5lbs S size係廣華(開刀)出世.

5)akae- 仔仔
6)wai7889-女
9)AbbyB - 女女

複式洋房

好多 828 BB呀, 你地開始食糊仔未呀, 我個仔食得麻麻地咋...
佢最鍾意玩口水, 同埋學人企 ^_^

複式洋房

我都買咗糊仔諗住下星期開始比BB食。
我BB都係鍾意玩口水, 同埋學人企
頌有佢咩都擺落口食!!

別墅

你地D bb出牙仔未呀,我個剛剛開始,同埋有牙仔屎呀,後尾睇到話比d粥水佢飲先至止痾咋

大宅

我果件已經食左糊個幾月喇‥佢都好肯食‥仲追住黎食添‥而家一日食兩餐糊喇!
佢都係開始出牙仔‥下面兩粒仔已經想"標"出黎咁滯喇‥早排佢都好勁‥有時一日痾四次添丫‥超臭‥‥痾完仲笑騎騎添丫!!!
[

複式洋房

你地食邊隻米糊呀, 我買左盒HEINZ, 健康院D姑娘同我個姑姐話六個月開始食糊仔會好D, 可以代一餐奶, 八個月就代兩餐奶...

複式洋房

...我阿仔未出牙, 好鐘意咬野, 同勁流口水, 半歲去健康院打針果陣, 個姑娘話佢坐得唔穩, 要多D練自己坐, 你地又點呀???

洋房

大家有冇諗住搞828BB gathering? 有冇提議?

5)akae- 仔仔
6)wai7889-女
10)喬B媽- 囡囡

大宅

咦....都好喎‥‥不如大家先寫低住係邊‥根住再搵返個中心點出黎囉‥‥我報報到先‥‥

1) cmabby - 仔仔 - 荃灣
4) mrschanbaby - 女女
5)akae - 仔仔
6)wai7889 - 女女
10)喬B媽 - 囡囡

原帖由 喬B媽 於 09-3-16 11:00 發表
大家有冇諗住搞828BB gathering? 有冇提議?

5)akae- 仔仔
6)wai7889-女
10)喬B媽 ...
[

複式洋房

2) 巴士仔媽咪 - 仔仔 - 將軍澳
5)akae - 仔仔
10)喬B媽 - 囡囡

洋房

5)akae - 仔仔
10)喬B媽 - 囡囡 - 紅磡

大宅

其他媽媽係咪唔得閒上黎啊‥‥推推先
[

民房

大家好, 我囝囝都係828响九龍法國出世, 而家20lbs, 我諗住四月尾同bb影相, 有無好介紹??

5)akae - 仔仔
10)喬B媽 - 囡囡 - 紅磡
11)Just_Win -囝囝 - 將軍澳

首頁