單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇jm可以分享下點樣捱過呢段日子同埋當時點樣同自己父母交代

別墅

回覆樓主:

愛你的父母會明白的。放心告訴他們你的路要怎樣行。他們會支持及幚助的。如有小朋友

別墅

回覆樓主:

如有小朋友。我相信時間會過得重快。因為你會好唔得閒無時間去胡思亂想的

子爵府

回覆樓主:

我都岩岩入咗紙,時間係難過㗎,頭先突然喺街到喊。。

但日子總會過。。

加油啦

我愛我個囝,愛到變做鬼..

別墅

回覆:想問下大家點捱過岩岩離婚的日子

我有小朋友呀,唔知點解我覺得一諗起我就好頭痛,好似抖唔到氣,好辛苦

別墅

佢話個小三唔介意佢冇離婚仲願意為佢生B,所以佢要同我離婚俾名份人地

大宅

引用:有冇jm可以分享下點樣捱過呢段日子同埋當時

原帖由 kayanmama 於 16-04-25 發表
有冇jm可以分享下點樣捱過呢段日子同埋當時點樣同自己父母交代
我離婚一年,因有小朋友要照顧,又要返工,都係咁捱過起去...時間好快過

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

離婚後呢幾年過得好充實,返工,湊仔都忙到cc下,根本無時間諗,生活開心過以前好多,所以時間過得特别快

別墅

回覆:maymay220hk 的帖子

我就和我家兩老講會離婚,他們都沒說什麼只問孩子會跟誰,我說孩子跟我,所以有時要他們幫手,好在有個姐姐幫手溱下唔係5知點反工!

侯爵府

又無錢,又無家庭backup,帶住個仔住板間房!
但信念只有一個,個仔需要我,我要堅强
so far7年了,日子現在平穩安定,豐衣足食,两母子比從前更快乐

別墅

佢已經講左個仔佢唔要,跟我,因為一向都係我自己同婆婆湊開,我都有擔心過錢的問題,因為我依家只係間唔中有返下pt,第時如果搵份full time有一萬蚊,我可唔可以再申請果個咩低收入家庭資助?

子爵府

BK Milk勳章

我係反而離開左 每日都過得好開心,好舒服。只要兩個女係我身邊,所有事情都會變得容易

伯爵府

回覆:kayanmama 的帖子

幸好當年父母支持我 雖然痛苦 但那些日子痛苦日子我走完了

開開心心又一天

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

所以而家的人,唔生仔

別墅

引用:幸好當年父母支持我+雖然痛苦+但那些日子痛

原帖由 HAPPY_YY 於 16-04-27 發表
幸好當年父母支持我 雖然痛苦 但那些日子痛苦日子我走完了
但我未開始,仍在拉鋸中已經覺得好痛苦

男爵府

熱血勳章 睛靈勳章

時間是良藥

http://7W2D - 7cm, 16W5D - 性別係 .......仔

男爵府

冇錯時間是良葯,十年前真辛苦九到要賣樓還債務,和2个仔分開住真痛心,好彩佢2兄弟都成年好生性,我就躲在外家做吓PT一面排公屋,心情低落時會行到海邊獨自流淚,好彩幾年後輪到公屋,重建家園和2个仔生活自由自在,一年比一年好我好知足感恩。

大宅

過緊中,都係返工湊仔,得閒喊下咁囉,冇心機又冇時間……

首頁

尾頁

跳至