跳至

首頁

尾頁

大宅

b仔呢幾日又嚴重感"mo"

請問你地bb打左流感針未?
乜唔係得一種, 冇得choose ga 咩, 點解有個friend 話好似有得choose 打邊種嘅
如未打過, 要打兩針.
會唔會有反應, eg fever ??

別墅

我2個仔都無打過,流感針年年都要打,我個婦科(接生兼睇bb)都話叫我唔使打,佢話bb好好地,唔使打

別墅

Markus has took the 1st injection in mid of Sept and he will take the 2nd injection in mid of Oct.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 IVYCHAN2007 於 08-10-11 17:13 發表
b仔呢幾日又嚴重感"mo"

請問你地bb打左流感針未?
乜唔係得一種, 冇得choose ga 咩, 點解有個friend 話好似有得choose 打邊種嘅
如未打過, 要打兩針.
會唔會有反應, eg fever ?? ...

有好多混合型,第一次打要打兩枝(分兩次)我就覺得打左安心d
muk而家要打喇?

大宅

我都無帶肥淇打,我最近有個friend帶咗自己個仔打(因為仔仔9月開始讀N1),點知打完就感冒發出嚟,搞咗成兩星期至好翻,所以我都心大心細帶唔帶肥淇打好。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔係個個打完都有反應既!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我C6都話唔使打, 小如細個一次都未打過。但自從上次亞仔肺感染入院後, 我都心cc想帶佢打

別墅

其實因為我問過我朋友(顧問醫生),佢話感冒箘有咁多種,流感針又唔可以防得晒,仲要年年既流感品種都唔同,枝針既有效期都係得一年,唔打都唔緊要,我先致唔考慮打

大宅

THanks All

我今日再問醫生, 佢話只有幾個percent打左針嘅bb會發消, 如果running nose & 咳就應該唔係打針後嘅反應, 可能係新感染, or 舊有未清.
我都係打算同佢打, 安心d.

首頁

尾頁

跳至