懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

港安 Adventist 的預定剖腹package

我打算join港安的預定剖腹package, 現正開始購買走佬袋及BB出院的東西, 請問有冇在港安生BB的媽媽可告訴我有什麼物品是可能有需要, 但package不包的呢 (須然我知港安什麼也有得賣, 但我想慳番D錢) ?

Thanks a million. :-P

洋房

Re: 港安 Adventist 的預定剖腹package

荃灣港安?我上個月你荃灣港安生完,包生理清潔器,床墊,網褲幾條(可能唔夠),自己要準備衛生巾(2-3包)。

大宅

凌,
我都會o向荃灣港安生,咁你係順產定係開刀gar?
你有無join佢地的package gar?
BB的野要帶幾多ar?
好多野問,吾好意思,因為係第一次,同好難有BK媽咪咁o岩係荃灣港安生!
吾該哂!

大宅

我個女的預產期又係10月16bor !
不過我打算係香港既港安生

洋房

本打算順產,最後要開刀。住三人房五日四夜的套餐。帶BB手套係嬰兒房用,避免佢弄花自己的面,如果想用自己的奶粉就要入院比埋姑娘,另外BB只需要係出院日準備一套衫。

大宅

thanks!

Viv,
咁o岩ge? 香港港安要幾錢gar 如果join package?

大宅

rabbit_chan2222,

I visit Adventist 1 week ago, the package price:

5 days Elective Caesarean package:

(pre-booked) (Emergency)
1 Bed room - HKD36500 HKD47600
2 Beds room - 23200 35880
4 Beds room - 17200 24800

Epidural / Spinal Anaesthesia: extra HKD3900.
Light: 400 per day

Saturday (24hr) and public holiday's operation is considered as Emergency. Sunday (3:00pm to morning 7:30am) is emergency.
(not Sunday)

首頁

尾頁

跳至