夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

一個女人又要返工同照顧小朋友又要照顧頭家,而忽略咗身邊既男人,久以久之;男人有藉口要出去搵第二個!但其實男人有無諗過做女人好辛苦,如果你肯幫手照顧下個小朋友或分擔一下小朋友既野,女人會有時間照顧下你!而當一個女人不停咁為頭家付出,到最後你有第二個!你知唔知女人會有幾傷心同難過?
我因為愛你而扮唔知,於事去改變我自己,由打扮同關心你開始,希望我地可以有好既開始;但有時我都唔知自己做得好唔好,會好迷茫!到底我應該點做好呢?

侯爵府

eeyore_fy 發表於 16-4-28 00:25
一個女人又要返工同照顧小朋友又要照顧頭家,而忽略咗身邊既男人,久以久之;男人有藉口要出去搵第二個!但 ...

你愛佢,所以咁做是值得的!加油,希望佢新鮮過後會清醒。你講嘅問題,我成日都有諗,男人話去滾因為老婆惡,黑面,唔理佢!但點解我地會咁?係邊個識同人生仔但唔教唔湊在先?邊個一返屋企就做大爺?點解我做晒所有你唔願做嘅嘢都唔係你氹我而係我要氹你?

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:eeyore_fy 的帖子

平衡好重要,出左事先去打扮去關心, 太遲了!always prepare for the worst and hope for the best, 加油!

大宅

回覆:華美 的帖子

我都成日咁諗!以前我都會扮靚買衫,但當阿仔出咗世後,未坐完月就去搵工,搵人湊佢,又要幫佢搵幼稚園、小學同中學;我都唔想變女超人,但係佢咩都唔理,我先咩都頂硬上!但依加佢居然有第二個,我真係好傷心同難過!

wcpcelia    發表於 16-4-28 14:04

大宅

回覆:moyan 的帖子

以前我都會扮靚同買衫,但個仔同頭家喵都要我理時,我連訓既時間都唔夠,仲邊有時間打扮,加上以前份工又要 stay 大陸!Anyway,依加遲好過唔去改變,呢個係我既諗法😁

大宅

有小三你都忍到?? 比我就離婚?

大宅

加油呀樓主

複式洋房

咁佢對你好唔好呀?

大宅

eeyore_fy 發表於 16-4-28 00:25
一個女人又要返工同照顧小朋友又要照顧頭家,而忽略咗身邊既男人,久以久之;男人有藉口要出去搵第二個!但 ...
男人心態,擁有的不會珍惜,失去才後悔。
我係一個C6

子爵府

回覆:做女人好難!!!

既然你選擇扮唔知先,就係唔想關係太緊張或有任何改變,咁咪繼續觀察下佢會唔會醒覺
不過,如果你比太耐comfort zone佢,佢就會好自私更加唔想有任何改變
呢度有好多唔同既意見,最終決定權係自己手上,點做點決定同自己交待就好!加油!

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

加油!

大宅

ccbalabala 發表於 16-4-28 04:20
咁佢對你好唔好呀?

其實佢一直對我同頭家都無變,所以我都係好遲先發現

別墅

回覆:eeyore_fy 的帖子

加油呀

大宅

me-ism 發表於 16-4-28 07:15
既然你選擇扮唔知先,就係唔想關係太緊張或有任何改變,咁咪繼續觀察下佢會唔會醒覺
不過,如果你比太耐com ...

依加我關心佢多咗,佢亦都感覺! 佢其實知道我知,只係我地大家都無出聲,佢已經有成個幾月無出去見個女仔,因為我間中都會睇吓佢個電話,而佢係我面前亦都無不停咁 whatsapp,就算有 whatsapp 佢有1時會主動話我知同比我睇係公事!
其實我心裡面都定咗一個時間,希望係呢個時間我地既關係會繼續好啦!講真,我絕對明白,如果我地關係無問題係唔會有咁既事發生,我當比大家一個機會

大宅

cl9725 發表於 16-4-28 02:32
有小三你都忍到?? 比我就離婚?

以前既我都係咁諗,但原來當事情真係發生就會唔同

大宅

chloechloemama 發表於 16-4-28 02:47
加油呀樓主

Thanks

大宅

hkstyle 發表於 16-4-28 05:21
男人心態,擁有的不會珍惜,失去才後悔。

其實都唔係淨係男人既,係人都會咁,因為覺得係理所當然!

子爵府

引用:Quote:me-ism+發表於+16-4-28+07:15+既然你

原帖由 eeyore_fy 於 16-04-28 發表
依加我關心佢多咗,佢亦都感覺! 佢其實知道我知,只係我地大家都無出聲,佢已經有成個幾月無出去見個女仔 ...
係啦⋯咁咪幾好⋯佢知道你知,咁佢都知點做喎⋯
繼續努力!
關心係好重要㗎!打扮下更係bonus啦

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

瑪瑙宮

如果您覺得要比最後一次機會大家, 努力吧!

大宅

回覆:WHDOREME 的帖子

Thanks

首頁

尾頁

跳至