想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

以前試過八週小產 好驚

上次m係九月十日
d仔係九月二十五日有深色線 個晚dodo
十月十一check到bingo

今日去照陰照 醫生講都唔肯定個點黑色係咪胎囊

我現在究竟有多小週呢

點解d仔驗孕棒得一半深色
clearblue就有線

大宅

有冇人知道呢
係咪好大機會唔得呢

原文章由 ksorange 於 08-10-13 15:20 發表
以前試過八週小產 好驚

上次m係九月十日

我現在究竟有多小週呢

clearblue就有 ...

子爵府

clearblue有線就OK咗~!恭喜哂~!

依家照唔到唔哂驚, 你都係啱啱4w之ma. 只要無流啡就得ga la. 我都係啱啱成7w先照到胎long & 心跳. 仲要有流啡&比醫生話心跳弱咗d, 我仲驚過你. 希望聽日產檢會聽到好消息la.

子爵府

我都係用 clear blue & 曼仔 check到ga.

大宅

點樣計週數呢
我上次m係九月十日
排卵大約在九月二十五或六
到今日應係幾多週呢

原文章由 artroboy 於 08-10-13 15:37 發表
我都係用 clear blue & 曼仔 check到ga.

子爵府

由上次m既第一日, 既係九月十日開始計

子爵府

點解你去睇婦科醫生, 又唔問佢既?

大宅

一聽到未照到就驚 唔記得問
噤今日應該巳經四週三日啦

原文章由 artroboy 於 08-10-13 15:50 發表
點解你去睇婦科醫生, 又唔問佢既?

珍珠宮

原文章由 ksorange 於 08-10-13 15:53 發表
一聽到未照到就驚 唔記得問
噤今日應該巳經四週三日啦

no need to worry... only 4weeks...

i m same as u , my last M is 9 sept, can checked bingo on 9 oct myself

i still not yet see Dr... cos it is a bit waste of money at this stage , cos nothing can be see so early

good luck to u ~~

大宅

我用d仔驗孕棒check 得一半深色
你呢

原文章由 hiragana 於 08-10-13 16:05 發表

no need to worry... only 4weeks...

i m same as u , my last M is 9 sept, can checked bingo on 9 oct myself

i still not yet see Dr... cos it is a bit waste of money at this stage , cos ...

珍珠宮

原文章由 ksorange 於 08-10-13 16:16 發表
我用d仔驗孕棒check 得一半深色
你呢

same... but the color is getting darker everyday

侯爵府

今日 10月13日, 你係 4w5d

9月10日 - 9月16日 = 足1w
9月17日 - 9月23日 = 足2w
9月24日 - 10月30日 = 足3w
10月1日 - 10月7日 = 足4w
10月8日 - 10月14日 = 足5w

今日係 4w5d, 可能仲早所以未有胎囊唧 ~~

大宅

噤又係
醫生話同埋成十六/七日先排卵
可以會遲d
佢見到一點黑點 不過佢都唔肯定
所以下個星期一再照
不過試過上次八週小產 都有小小陰影

原文章由 jjwmkk 於 08-10-13 18:20 發表
今日 10月13日, 你係 4w5d

9月10日 - 9月16日 = 足1w
9月17日 - 9月23日 = 足2w
9月24日 - 10月30日 = 足3w
10月1日 - 10月7日 = 足4w
10月8日 - 10月14日 = 足5w

今日係 4w5d, 可能仲早所以未有胎囊唧 ~~ ...

大宅

而家最重要係多休息,多o的瞓床同食花膠!
記得食葉酸啦!

我都係5-6week先照到個胎囊咋!加油呀~~

原文章由 ksorange 於 08-10-13 18:27 發表
噤又係
可以會遲d
所以下個星期一再照
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

原文章由 ksorange 於 08-10-13 15:20 發表
以前試過八週小產 好驚

上次m係九月十日

我現在究竟有多小週呢

clearblue就有 ...

too early lah. can't see anything is ok.
i suggest you see doctor at 7wk and you can see
bb. seeing doctor too early is useless unless you're
bleeding.

大宅

多謝你同ppyeung的意見同安慰
男人唔會明我地的心情
你bb隻眼好大呀 好CUTE

原文章由 豬豬bb 於 08-10-13 19:25 發表
而家最重要係多休息,多o的瞓床同食花膠!
記得食葉酸啦!

我都係5-6week先照到個胎囊咋!加油呀~~

大宅

我o係6week 果陣時,而日dl o的bb相呀,成日睇住,個人都開心晒o架!

原文章由 ksorange 於 08-10-13 21:41 發表
多謝你同ppyeung的意見同安慰
男人唔會明我地的心情
你bb隻眼好大呀 好CUTE
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

上個星期五見分泌有小小啡 仲以為來m
到晚上未黎 咪驗下囉 就知.....
星期六咪去睇中醫
唔知個d係咪著床血呢

原文章由 豬豬bb 於 08-10-14 10:51 發表
我o係6week 果陣時,而日dl o的bb相呀,成日睇住,個人都開心晒o架!

男爵府

多 D 係床休息, relax d

原文章由 ksorange 於 08-10-14 11:21 發表
上個星期五見分泌有小小啡 仲以為來m
到晚上未黎 咪驗下囉 就知.....
星期六咪去睇中醫
唔知個d係咪著床血呢

侯爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-13 18:27 發表
噤又係
可以會遲d
所以下個星期一再照

傻既 ~ 上次小產, 唔等如次次都會有事既

我第一次都小產架, 之後咪又係成功懷孕兩次.

細佬仲有個零星期就出世囉 ~~:lol

首頁

尾頁

跳至