自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

因asteryeung放毒事件
我搞到而家都仲百毒纏身
真係無咩心機
求求你教我地解決方法好嗎??????

子爵府

為了會員的方便著想,
BK 可否暫時停了 secure-it.imrworldwide.com 有關的 script 吧!

除了 Kaspersky 外,也有其他的防毒軟件 (e.g. ZoneAlarm, Ad-aware ... etc) 將這個script 定為木馬(Trojan)。

原文章由 digichoi 於 08-10-14 09:17 發表
如果大家是用卡巴斯基(kaspersky)的防毒軟件的話, 請不用擔心, 因為只是它最新更新的病毒定義誤將bk內一個正常的統計programcode定義為有害病毒, 我們已與kaspersky方面跟進, 暫時瀏覽bk時可能還會有alert彈出,病毒名稱為(trojan.js.agent.db), 有進一步消息會為大家報告

另外其他非防毒軟件kaspersky而又不斷有警告彈出的用戶, 可提供資料pm給我跟進, 謝謝

[ 本文章最後由 viewer 於 08-10-14 23:36 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

http://sunny666.myweb.hinet.net/7.htm

搵到呢個
好似得播

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 小魚兒正正 於 08-10-13 20:33 發表
各位...再攪吾掂去...u want or香港討論區電腦
嗰邊攪呀...好多解毒方法呀.....
我部機scan肻都係木馬...
但ie吾知中左咩...係去一個網乜鬼疇6700.cn
攪緊都攪吾到
巳撞左printer同埋一個過相既s w
唉...我冇click佢 ...

我都入過佢TOPIC, 但無CLICK LINK.....

TOUCH WOOD, 無事喎...

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 至尊種植勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 熱血金章 7周年華麗國民 魅力王子 魅力公主 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果大家是用卡巴斯基(kaspersky)的防毒軟件的話, 請不用擔心, 因為只是它最新更新的病毒定義誤將bk內一個正常的統計program code定義為有害病毒, 我們已與kaspersky方面跟進, 暫時瀏覽bk時可能還會有alert彈出, 病毒名稱為(trojan.js.agent.db), 有進一步消息會為大家報告

另外其他非防毒軟件kaspersky而又不斷有警告彈出的用戶, 可提供資料pm給我跟進, 謝謝
test

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 無眼睇 於 08-10-13 19:51 發表
鏟左部腦再裝過吧 我果日已經鏟左機

真係陰公
自救只可以剷機
我部腦好多野架
剷前要做好多功夫

照睇我部機都係正常
真係中左毒都唔知
唔走去掃都唔知中左毒
有會員話上網就預左中毒
無錯...的確係.......
但針唔吉到肉邊知痛
自己中果陣就唔會講埋呢d野
我都係backup野剷完機先再上bk

我部機裝左好多野架
剷完仲有排裝

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

唉 ..... 呢個故事話比大家知,唔好係咪都click入人地send既link度呀.
寫張紙貼響個mon度提醒自己啦.

[ 本文章最後由 gion 於 08-10-13 23:38 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ZZdaphne 於 08-10-13 20:52 發表
我星期日零凌晨舉報,
大臣星期日2008-10-12 22:21才封post.

其實我仲早過妳少少
10/10凌晨已舉報
11號再PM比大臣
點知佢都未郁
我至忍唔住三更半夜開topic

之前asteryeung的post我都有出過聲叫大家唔好click入
仲有咸濕大師都話有木馬
可惜唔係咁多人有留意
亦証明asteryeung嘅策略 (星座受歡迎) 係成功嘅.....

今次就當係一次檢視自己上網模式嘅機會
真係唔好亂入人地提供嘅link
睇少d, 知少d, 無損失丫

[ 本文章最後由 ellawyc 於 08-10-13 23:24 編輯 ]

子爵府

真係救命,BACKUP 都要諗過~

原文章由 viewer 於 08-10-13 22:45 發表

Backup 時請小心,不要連毒都 backup 埋!

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 小魚兒正正 於 08-10-13 20:33 發表
攪緊都攪吾到

click佢topic唔會有事架喎
一定係click入佢post出黎條link
而你又無anti-virus program, 隔唔到, 至會中

如果click topic都有, 就係BK出事, 唔係asteryeung嘅事啦~ :)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=34 <<<有呀,在軟硬電腦版面已有置頂了,大家可睇睇.

子爵府

原文章由 陳美嬌 於 08-10-13 22:08 發表
親以家仲開到,快d買個portable harddisk backup d files la

Backup 時請小心,不要連毒都 backup 埋!

子爵府

親以家仲開到,快d買個portable harddisk backup d files la

大宅

我dl咗個programme, 佢scan到有野, 但唔知咩, 同刪唔到
全新hp officejet printer~只售$1250 有意者請pm我!

子爵府

有冇木馬隻名,睇下網上有冇手動移除

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

攪緊都攪吾到

無click link都會中招咩???? 唔好嚇我喎!!!!!!!

伯爵府

原文章由 awah112 於 08-10-13 19:55 發表

長毛唔上bk架...

咁咪唯有靠自己囉 其實越活躍上 BK 既就越會中招,點解咁諷刺架 。。。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我入過睇D post, 不過見有BK媽話睇唔到, 就冇click到條link, 應該冇事掛?

珊瑚宮

原文章由 ZZdaphne 於 08-10-13 20:52 發表
我星期日零凌晨舉報,

星期日大臣"花馬呢地"呀

邊得閒做野呀

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

我星期日零凌晨舉報,

[ 本文章最後由 ZZdaphne 於 08-10-13 20:55 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至