嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

請問HK雪印、日本雪印、森永、明治、和光堂....

oil_oilRe: 雪印同日本奶粉...

你講既雪印係香港果隻思敏兒or日本版既雪印?有分別的!

我個囡食過香港版雪印, 日本版雪版, 森永, 明治, 分別如下:
香港雪印d便便難去d, 易飽,皮膚出粒
日本雪印食左皮膚真係靚d,無粒,但易餓,便便一般
森永食左去便便好好, 易餓,皮膚一般
明治食左便便ok, 一般飽, 皮膚一般,(但dha 最高),還有食明治后發現肥得好快,肉亦好實.

由第四個月左右開始轉晒食明治到現在食緊大仔,食明治大仔后皮膚明顯差左,出粒~! 便便亦麻麻, 所以唯有梅花澗竹咁一餐小仔一餐大仔食.

------------------------------------------------------

於綱上找到這些資料....
請問你地對HK雪印、日本雪印、森永、明治、和光堂有乜睇法....

真係想問邊一隻食得bb會肥d....
bb已1歲,只得17.4磅.......佢出世時有7.9磅ga

明治係咪真係肥d呢?
bb出世時已飲了大概8-9個月S-26,但都係咁!
依家同佢轉咗HK雪印3號!

咁保兒加營素呢?

複式洋房

我baby由出世到現在都係食日本森永奶粉,大唔大隻呀..算ok啦!她現在10個月重24磅.算可以啦! 去poo poo ok呀!!!

複式洋房

不如你試下和光堂丫~我個女轉左和光堂一個月多d依家真係肥左都幾多 不過個個bb吸收都唔一樣,我覺得唔係咁關d奶粉事,所以你要自己慢慢試
原文章由 BabyHazel 於 2008/10/01 01:01 發表
請問HK雪印、日本雪印、森永、明治、和光堂....

oil_oilRe: 雪印同日本奶粉...

你講既雪印係香港果隻思敏兒or日本版既雪印?有分別的!

我個囡食過香港版雪印, 日本版雪版, 森永, 明治, 分別如下:
香港雪印d便便難 ...
~Wellcome to my blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/makiyobb2000

複式洋房

ICREO 都 ok ga!

複式洋房

轉左大仔奶粉之後,覺唔覺bb既便便難去d?

如題,多謝分享!

首頁

尾頁

跳至