跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

我jit右邊就用右手, 左用左..好似c字甘, 推d乳線到乳暈, d 奶就射出來的了.

如果你有硬, 可能見線塞, 一定要搵呀b幫手啜通佢先好再jit..唔係個胸好痛, 同埋無奶出架..我琴日咪係甘, 即刻搵呀b幫手15mins, 之後再jit就peng peng 聲出奶:lol

原文章由 ho_yan2406 於 08-10-15 22:57 發表
我想問下...平日用手擠奶咪上下,左右,咁對位擠既...
咁only擠nipple既左邊or右邊既上下位(即係個距離好近既)咁會唔會摸到硬呢?
我對位咁擠就唔硬,但擠入d同擠埋一邊就硬
(希望你地明我講緊咩...) ...

複式洋房

我想問下呢 , 妳地 d BB 有冇朝早食無定時咁架 ?
我個仔而家朝早食無定時 , 反而夜晚會定到 4 個鐘食一次 , 同埋佢日頭訓得唔淋呢 , 成日訓埋 D "木失"覺 ... 呢個星期尾我就要同亞仔單對單的了 , 要返自己屋企, 唔會响婆婆度 , 咁搞法 , 我日頭咪真係痾尿都唔得閒 , 今朝就係我去擦牙洗面都唔得 , 擦擦下牙佢又喊 , 我面都未洗就要出黎抱佢 ....

琴晚食飯終於頂佢唔住 , 比咗奶咀佢食 , 唉... 第二時要戒時都唔知點算 !

別墅

我都覺得邊餵邊pump, 慳時間, 同多D

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 海倫31 於 08-10-16 11:32 發表
我想問下呢 , 妳地 d BB 有冇朝早食無定時咁架 ?
我個仔而家朝早食無定時 , 反而夜晚會定到 4 個鐘食一次 , 同埋佢日頭訓得唔淋呢 , 成日訓埋 D "木失"覺 ... 呢個星期尾我就要同亞仔單對單的了 , 要返自己屋企, 唔 ...

我b隔個幾兩個鐘就要食,所以都大概預到佢d時間0架

複式洋房

想問吓埋身餵人奶媽咪,如果要返工,你地點樣幫BB介埋身食奶呀??
我個仔而家一定要埋身食完先肯瞓,就算用奶樽食完都要埋身啜一陣先得,好似吊引咁.. 下個月要返工,好怕佢成日都唔駛瞓,又勁扭計

別墅

我無諗住介呀!!希望放工後可以埋身餵!唔係驚會無奶
原文章由 babyjen 於 08-10-16 17:02 發表
想問吓埋身餵人奶媽咪,如果要返工,你地點樣幫BB介埋身食奶呀??
我個仔而家一定要埋身食完先肯瞓,就算用奶樽食完都要埋身啜一陣先得,好似吊引咁.. 下個月要返工,好怕佢成日都唔駛瞓,又勁扭計 ...

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 hibb 於 08-10-17 13:15 發表
我無諗住介呀!!希望放工後可以埋身餵!唔係驚會無奶

嗯, 同埋呢, 埋身餵就好似係我同阿b 0既親子時間咁

別墅

唔知點解今日覺得少左奶咁... 唔知係咪阿b一時食得多一時食得少呢?我又無pump清... 有無影响呢?

別墅

原文章由 cherrian 於 08-10-15 21:59 發表

o個下刺痛就係噴奶反射黎啦, 如果你o個幾下pump奶, 會飛好多奶出黎的

咁係咪即係上奶呀? 咁我咪親呢d感覺走去pump奶? 但係通常都係餵奶時先有...唔怪得之你邊餵邊pump啦...

大宅

想問下你地係咪前後奶都比BB飲架? 我BB又嘔奶, 又成日放屁, 健康院話因為BB飲0既時間太短, 所以飲左好多前奶, 佢叫我每餐都先泵走1-2安士前奶出黎先, 但半夜三更真係好難起身泵呀, 同埋BB又一肚餓就趕住食...

男爵府

cherrian,我想問通草係咪白色圈圈個d?
點煲?每次煲幾多?

男爵府

原文章由 妙妙媽 於 08-10-18 15:10 發表
想問下你地係咪前後奶都比BB飲架? 我BB又嘔奶, 又成日放屁, 健康院話因為BB飲0既時間太短, 所以飲左好多前奶, 佢叫我每餐都先泵走1-2安士前奶出黎先, 但半夜三更真係好難起身泵呀, 同埋BB又一肚餓就趕住食... ...

我係架, 就咁比佢飲, 唔會pump走一d先, 因為前奶水份多, 依家天氣熱我都想比佢飲多少少水..一係你可以剩係日頭先pump, 夜晚照舊, 應該都會減少肚風o既

男爵府

原文章由 ho_yan2406 於 08-10-18 15:17 發表
cherrian,我想問通草係咪白色圈圈個d?
點煲?每次煲幾多?

係呀, 我o個時係買10蚊(有一大包)可以分3次, 不過依家唔知有冇加價, 因我生細佬呢次都仲未煲過
我多數都係放埋落d湯度一齊煲, 有時會煲鮮奶

男爵府

原文章由 cherrian 於 08-10-18 16:21 發表

係呀, 我o個時係買10蚊(有一大包)可以分3次, 不過依家唔知有冇加價, 因我生細佬呢次都仲未煲過
我多數都係放埋落d湯度一齊煲, 有時會煲鮮奶

我今日買左1兩囉~~~$8...但唔知放幾多好

複式洋房

標題: 9月人奶b分享

很擔心, 我個b女19日人仔, 每次埋身都係食得5至7分鐘, 之後就推開我唔肯食, 有時仲會瞓左, 點叫都唔起身! 同佢掃風, 打腳板, 不停同佢講野都唔肯再食, 好擔心佢唔夠飽, 請問有冇媽媽有方法令bb食多d同耐d? 佢食完有時瞓兩個鐘多d, 有時又可以瞓四個鐘, 好唔定時....

大宅

我起初餵人奶時都係咁,
醫生發現我b女體重急速下降...
原來係我唔夠人奶比bb食,
令佢食得太攰,冇力再食要訓覺,
之後我每次餵完人奶後要幫佢補奶粉,
你有冇幫佢補奶粉呢?

原文章由 alkybaby 於 08-10-19 13:09 發表
很擔心, 我個b女19日人仔, 每次埋身都係食得5至7分鐘, 之後就推開我唔肯食, 有時仲會瞓左, 點叫都唔起身! 同佢掃風, 打腳板, 不停同佢講野都唔肯再食, 好擔心佢唔夠飽, 請問有冇媽媽有方法令bb食多d同耐d? 佢食完有 ...

男爵府

原文章由 ho_yan2406 於 08-10-18 17:08 發表

我今日買左1兩囉~~~$8...但唔知放幾多好

我好隨意架ja, 一手拿起就掉落去煲

男爵府

今日2個月派成績表xdddd
重5.5kg (重左2.4kg)
頭圍38.8cm (大左3.3cm)
身長59cm(長左9.5cm)

男爵府

原文章由 cherrian 於 08-10-20 15:34 發表
今日2個月派成績表xdddd
重5.5kg (重左2.4kg)
頭圍38.8cm (大左3.3cm)
身長59cm(長左9.5cm)

求救, 乳腺塞, 乳房有硬塊及痛, 睇左醫生, 佢比左藥我食叫我唔好餵人奶, 食左日半藥, pump d 奶出來同餵呀b食奶粉, ,但d 痛都冇消,
今日唔食藥了, 餵番bb人奶, 又好似好番d,
有冇mama試過~~

大宅

原文章由 zozo2005 於 08-10-20 16:13 發表

求救, 乳腺塞, 乳房有硬塊及痛, 睇左醫生, 佢比左藥我食叫我唔好餵人奶, 食左日半藥, pump d 奶出來同餵呀b食奶粉, ,但d 痛都冇消,
今日唔食藥了, 餵番bb人奶, 又好似好番d,
有冇mama試過~~ ...

我第一次飲黑豆茶就係咁了,仲發燒添! 不過我就無睇醫生,只係用熱full,沖熱水涼,瞓多d同埋一路按摩一路按住塞左果個位泵,之後就通返了...當通番時,按住塞左果個位,就算唔泵都會有條源源不絕的奶柱出!

不過果日真係好辛苦,仲搞到我阿媽要留宿一宵幫手湊b!

首頁
12345...12

尾頁

跳至