美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我本身係一個超級大汗嘅人
夏天一出室外5-10分鐘已經有一滴滴汗滴落黎
同埋t字位出油出到會反光
黎緊去旅行 唔想影相咁醜樣
大家有冇好推介?

上網睇過人地blogger話makeup forever唔錯 大家有冇試過?

子爵府

回覆樓主:

Revlon colorstay ,如果你唔怕佢都厚厚地,但去旅行又熱又出汗 我一定會揀佢囉,又唔會變暗
make up forever我有ultra HD, 唔控油,其他未用過

別墅

引用:Revlon+colorstay+,如果你唔怕佢都厚厚地

原帖由 shanhaha 於 16-05-05 發表
Revlon colorstay ,如果你唔怕佢都厚厚地,但去旅行又熱又出汗 我一定會揀佢囉,又唔會變暗
make up forev ...
Revlon colorstay 會唔會好粉樣架
厚我ok 我驚太粉樣

子爵府

cafy1012 發表於 16-5-5 16:51
Revlon colorstay 會唔會好粉樣架
厚我ok 我驚太粉樣

我用掃上 唔覺得粉喎 不過係有小小乾嫁,如果你係油性皮膚就唔怕啦,如果粉樣我一定接受唔到 放心

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

shanhaha 發表於 16-5-5 15:37
make up forev ...

liquid 嘛?
呢支?

子爵府

good_pig 發表於 16-5-5 21:55
liquid 嘛?
呢支?

係呀 今年新出左乾性皮膚岩用既,之前一路都有油性皮膚岩用果隻,如果我唔易出油,我會揀其他,但控油尼講,真係要用佢

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

shanhaha 發表於 16-5-5 22:09
係呀 今年新出左乾性皮膚岩用既,之前一路都有油性皮膚岩用果隻,如果我唔易出油,我會揀其他,但控油尼講 ...

我多數用兩用粉丫

上幾日去台灣又買左呢個.....
好似幾好咁

colorstay要留下一次先買

首頁

尾頁

跳至