親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

overall(價錢+保險)邊間好?

大宅

自己格下價比較下就知.

東X遊就用TOYOTA 租車, 保險幾全面, 不過落BOOKING 就要比$$.

其餘兩間係租車Agency, 可以選擇不同既租車公司, eg. toyota, ORIX, nippon rent a car, Nissan, Mazada 等...

男爵府

我都book左tocoo,不過現在又想轉egl,因為如果啲yen升去到先比錢好似唔抵!

侯爵府

畀面勳章

我已 book 8月頭,北海道,e g l

別墅

請問EGL 所包的NOC保險是否已經足夠? 我BOOK左TOYOTA, 職員話1星期後回覆有無車, 想問下大家有無試過無車租? 去到攞車仲要唔要買其他保險?

依家YEN升得高, 都係搵EGL俾港紙抵啲.

大宅

回覆樓主:

日文版 http://car.hokkaidotour.net/s/
我覺得最抵,自己格下價,平就ok。

保險睇自己需要睇下加唔加,香港保險cover 仲平。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前用tocoo, 不過早幾年開始佢要焗你買個乜乜保之後就冇用, 而家用Trbirai多(九州, 北海道佢都平)

今年過年北海道用trbirai租nissan non refund 既plan, 11日P2車連埋全保都係45000YEN, 如果租toyota(可以取消) 就貴20000, 所以唔駛諗, 另外仲有honda, nippon都平, 不過見唔差好遠, 租返nissan (以前經Tocoo都有租開佢)

egl冇租過, 唔like要即比錢, 有乜想改都唔得, 又要經一經agent, 有乜改都煩

仲有日本租車唔係間間有全保買, 你要自己望返雖唔雖要啦
nissan有得加全保, 比人撞左報完案返去還車填份form等吓就走得, 如果瘋田就要賠錢(自己再claim返旅遊保)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我上次經egl租toyota。因為上toyota網要用乜卡物卡先有折,但egl就標價同折後價錢差不多而且包埋car seat,所以試左egl。不過冇得改期,同等佢confirm嗰步會耐啲,其餘同我自己上toyota網租冇分別

珍珠宮

回覆樓主:

其實講到尾都要自己格價比較,始終不同時間有不同 promote

大宅

不過經tocoo 租車預約成功後就不能更改,只可取消再重新預約,這點真的不方便。

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我剛去完,經 www.carhokkaido.com,
服務好,之前會同你whatsapp, 車送到酒店門口,又唔使落訂,車就係上一代個款,不過性能冇問題

珍珠宮

IloveJJ 發表於 16-8-20 23:46
請問egl租toyota車,係咪俾返你指定既車款?

是的,比番我指定的車款

禁止訪問

別墅

想問下去到攞車時仲要唔要買佢地的保險, 因為我見EGL已經包左, 我因為冬天去, 租左RAV4, 你知唔知佢地包唔包雪軚?

首頁

尾頁

跳至