網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

微信賬戶保护模式,令你的錢有入無出

今年起大量用戶被微信啟動了保护模式,使戶口有入無出,微信不肯解決
剛認證左支付寶同梆左銀行卡既朋友,小心咪去微信個度-
最近騰訊好似 high high 地,總之少去為妙.

睇下苦主點講,係百度日日有人問,求辦法解決-願將戶口分一半俾可觧決問題的人未果!

http://ts.21cn.com/tousu/show/id/32472

1號閑人    發表於 16-5-6 17:47

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

大陸商店用微信支付多過支付寶
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

翡翠宮

回覆樓主:

綁銀行卡就用到微信支付,無乜事唔充值落微信就OK,用嚟付款唔會有問題。

男爵府

lyh80115 發表於 16-5-6 17:54
綁銀行卡就用到微信支付,無乜事唔充值落微信就OK,用嚟付款唔會有問題。
...
請問 微信支付綁銀行卡

付款店舖 :

銀行戶口 > 1 > 微信 > 2 > 店舖

請問 ... 1 2 的過程中.....須不須要輸入 密碼 ?

翡翠宮

回覆樓主:

我剩係知道而家微信餘額提現到銀行帳户要收手續費,所以我都唔再用微信轉帳;會用支付寶,因為提現仲係免費。
但微信支付無問題呀,我上個月都付過幾筆,直接扣銀行啲錢,貨都收到了,唔充值何來有入無出?我仲介紹咗同事用,佢上星期用微信支付買咗北京機票及手機1部。

翡翠宮

bkpokk 發表於 16-5-6 18:03
請問 微信支付綁銀行卡

付款店舖 :

我進入微信錢包要輸入圖形碼,撳快速付款,商家掃二維碼,得咗。

又試過喺餐廳付款,掃商家二維碼,輸入銀碼,輸入6位數支付密碼,支付成功。

首頁

尾頁

跳至