婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

StrawberryLove 發表於 16-5-6 20:33
叫佢同99講都唔好咁執著啦

我執著自己個仔就唔得~~就係我唔岩~~~~奶奶黎執著我個仔就得~~就好岩????
個呀媽唔想個仔大熱天時去行山~~咁辛苦有咩問題呢~~~唔係母親節都唔會俾啦下話~~~

除非個仔夠大有十幾歲~~~又行慣山既姐~~~

子爵府

我會照去
之前會諗辦法唔出現99既節目

大宅

lhybebe 發表於 16-5-6 19:03
老公照跟去,自己同阿仔過。母親節咋嘛,又唔係嫲嫲節

不能認同更多,有嫲嫲節比晒全日你上山下海又點話

美菲絲    發表於 16-5-7 18:31

別墅

回覆:到底係我小氣定係正常反應?

係我都嬲啦,最唔鍾意d奶奶私下同老公講,又唔經我就決定,仔仔緊係要同媽咪一齊過母親節啦!

大宅

樓主,其實要教育下你c6。我99姑仔都試過,我say左no既野佢地私底下問我囝,我囝小朋友,有得玩就實答應。我好嬲就發我老公脾氣話,叫佢地唔好再問我囝,佢地要帶就帶佢(99)個囝去,我個囝,我say no就唔駛再問。佢個囝我可以比返佢都得!

好彩既係我老公都support我,佢點同佢媽講我唔理,我只要知結果。

美菲絲    發表於 16-5-9 02:51

珍珠宮

唔明老人家點解要孫唔要仔 帶自己仔去啦
係咪一向老公同99無乜幾句
我覺得老人家鍾意被需要既感覺
所以先咁

珍珠宮

引用:Quote:芙蓉BB 發表於 16-5-6 20:13 C6仲炸

原帖由 cheungkapo1217 於 16-05-07 發表
咁下個月父親節你叫你爸爸帶個仔出去唔好同佢過 等你老公感受下節日無仔陪既感受
...
我覺得男人唔洗個仔陪 應該無乜感覺

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

之前我姑奶都試過,我當住咁多人面前教仔,話我先係你媽咪,冇我批准唔准同其他人岀去,你要18歲先可以自由決定。

子爵府

虎到金來勳章

母親節唔係麻麻節, 叫你C6自己去就佢媽啦

大宅

畀面勳章

芙蓉BB 發表於 16-5-6 18:01
係咁既,同99平時關係吾錯既,之前弟婦話母親節食lunch buffet,咁我ok ar..点之62突然改節目話去南Y島行山, ...
平時關係唔錯的話, 就6299一次半次我唔覺得有咩問題喔, 果日雖然係母親節, 但你都講往年都唔洗點處理, 一次半次咪由佢喔, 何必因呢D小事去破壞同C6 + 99 關係~小朋友去戶外活動下都唔錯丫~你個仔話得好, 即係佢都想去啦, 係你怕熱怕辛苦姐, 小朋友應該會玩得好開心! 同埋你都唔係想靜靜地過啦, 你都話約左弟婦食lunch buffet喔~只不過係比人打亂左個行程姐...

男爵府

就係平時關係唔錯就更加唔應該私底下問個細路

咁攪個細路咪仲令個細路難做
你老公話你令佢難做?
喂,叫佢上網check下乜嘢叫做母親節
你自己大人大姐唔去陪個老母搵自己佢仔去陪你個老母?有冇攪錯呀?
你有冇諗過人地個仔個老母嘅感受架
比我老公係咁, 大大力拍枱同佢嘈都似
咩呀?你老母自己持老就咩都要就你, 唔就就嬲
淨係你識嬲咩,人地老母都識嬲架

複式洋房

回覆 芙蓉BB 的帖子

哦.....如果奶奶唔搞亂檔亂咁俾野個仔食或者呀仔冇咩食物敏感,俾我真係“lur“飯應應承呀。幾難得有得2人世界又有得抖下~~
可能我湊我屋企馬騮湊到怕左,如果有人帶開一日半日甚至一個星期,我就已經覺得係生日,母親節,聖經,過年咩節都一齊過咁爽~

用戶要求終止服務

回覆樓主:

如果係我6299我真係會答應。
我6299只會乜都唔準,最好啲孫坐定定砌lego,度度都話危險有蚊玩到心散會曬親會浸死會撞穿頭

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至