夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔唸住幫襯有乜好睇?

男爵府

av係過癮,141係貼近現實,係咪想自己搞掂時睇咋?我覺得如果無前科比你發現叫過g就算啦。

大宅

力力神 發表於 16-5-10 19:13
唔唸住幫襯有乜好睇?

人真是好奇怪
就是常常以自己為中心
自己認為理所當然就認為別人也一樣
吾係去幫襯就吾應該睇?

我作個比喻
你行商場入咁多店都睇野
是不是每間店都幫襯

每個人都是個體,
況且男人女人做事和想法本身就大不同。

大宅

噤若寒蟬 發表於 16-5-9 17:48
咸片有好多途徑睇到,何必上141?
無買馬又會唔會日日聽馬經?
既然選擇唔避嫌,人地懷疑都好合理。 ...

樓主老公好似從來無隱瞞自己睇141
當事人自己做佢自己喜愛的事
根本吾會考慮佢老婆点想
只是樓主幼稚地去删除老公電話資料

所以我早前說.樓主太自我為中心

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 Danny3101 的帖子

"你行商場入咁多店都睇野, 是不是每間店都幫襯"

無興趣買野又好少會去店睇, 入得去睇得都係搵下有無啱自己想買既野先走入去...
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

如果我有女朋友,我會顧及佢感受先囉,由其係佢好唔鐘意既事。我唔會將自己既快樂建築係人地既痛苦之上。我都覺得刪啲資料係幼稚而且無用,但我唔會介意女朋友睇電話。一來佢懷疑我應該安撫佢,二來我體諒佢要睇過先知我有無呃佢,三來又可以証明自己清白。

比如我好鐘意玩機動遊戲,但女朋友好驚會發生意外,就算我自己去玩,佢都會好擔心。我會視男女關系為一個整體,比我揀既話,我寧願失去多啲既快樂,去換取少啲既痛苦。而且玩機動遊戲唔係必要,有好多興趣都可以帶黎快樂。

不過人各有志,亦有人甘願為快樂放棄一切,人的確有自由意志,做自己想做既事,唔好打擾到人就得。人本來就係自我中心,就算係蜜蜂都會偷花蜜。我一個人係一條路上面行,我就係自我中心。依家多左個女朋友一齊行,咁又應該點處理呢?婚姻應該係點?

A類人:互相扶持,互相勉勵。
B類人:有借有還,好來好去,互不拖欠。
C類人:無借無還,形同陌路。「你扶乜春呀,我識你老鼠」
D類人:數還數,路還路,這是數,不是路。「婚姻係財色兼收既投資組合囉」

一條路,兩個人行,行多過半邊就係自私,但係唔比人行多過半邊既人,又係唔係自我中心呢?佢唔係自我中心又點會極力爭取自己應得既利益?不過呢個問題根本唔重要。因為如果同路人係敵人,我會毫不留情,唔會退讓半分。但一齊行既係女朋友黎嫁…作為A類人,雖然唔似S類人去到無私奉獻,女朋友需要幫助,我咪扶吓佢,開吓門,攞吓D重野囉,到我病既時候佢照顧番我咪一條數。野始終都要有人做,平時蝕底少少其實好閒,有時幫既野真係好少,但對受助人既效果可以好大。

topyy    發表於 16-5-18 22:47
mint2014    發表於 16-5-13 12:22

男爵府

噤若寒蟬 發表於 16-5-11 02:10

如果我有女朋友,我會顧及佢感受先囉,由其係佢好唔鐘意既事。我唔會將自己既快樂 ...

分析得好好

想知你所講“S類“人係點樣無私奉獻?除了父母的無私付出,夫妻之中,真的可以做到嗎?

複式洋房

veroshea 發表於 16-5-11 00:51

"你行商場入咁多店都睇野, 是不是每間店都幫襯"

同意!

複式洋房

Danny3101 發表於 16-5-10 22:00
人真是好奇怪
就是常常以自己為中心
自己認為理所當然就認為別人也一樣

咁唔通你冇野想陶,日日走去想上陶寶網

伯爵府

其實你成日咁check佢電話你唔攰嘅咩?睇完又唔開心仲會鬧交,問題又根本解決唔到!好煩!本性嘅野,真係好難改,況且男人睇鹹網係正常到不得了嘅事!

大宅

回覆 力力神 的帖子

我只是試舉例子
唔係一定要 幫襯 才可看

不要把自已 的作風 強加落別人身上
就算 人地只是喜好睇. 真係關你何事

你看 不同的旅遊節目 都不等於你每個地方都想去
只是 消磨時間
(不要再話 有好多方法消磨時間. 始終每人生活方式不同)

大宅

回覆 噤若寒蟬 的帖子

請問你是否單身?
連女朋友都未有?

因為你的文中用了 "如果"

其實可能每對夫婦在結婚前 都 海誓山盟, 說過同甘共苦, 互相包容
但生活下來可能有好多問題, 並不事事如意的
並不是 想象中那麼完美 及 容易做到

況且 拍拖 和 婚後 生活 是兩回事
例如 : 你要面對兩個父親, 兩個母親, 多了一些兄弟妹
還有自已和他們的小朋友. 還有家中的經濟 和 生活事項要處理
是否每一樣都盡心盡力, 就算有, 有時結果都是吃力不討好.

如果只用包容這個詞. 樓主 個 case 都沒有包容 佢 C6.
只是 猜想佢 一定有叫雞.

如站在道德高地 批評 每一個人 談可容易
我都只是想說,
不要把自已的 思想, 行為習慣 強加於別人身上
與自已不同的 就話人有問題

大宅

其實你所講個個141 網 ,我都有久唔久睇,好似都有A 片架wor,你又點知老公睇叫雞個頁定A片個頁?

如果唔中意,一係積極D,要求老公同你一齊睇。我本身係女人,但覺得睇A 片無野,我自己就當學野。可能因為我本身唔抗拒呢樣野,所以我老公睇,有時會同我一齊睇,因為睇睇吓佢可能會有得X 埋

大宅

中肯,

洋房

一樓一網站寫得真實, 睇下幻想下可以係種發洩

至於佢有冇叫雞, 係睇你信唔信佢

子爵府

akyc83 發表於 16-5-11 14:51
一樓一網站寫得真實, 睇下幻想下可以係種發洩

至於佢有冇叫雞, 係睇你信唔信佢 ...

溫馨提示:個網站有打手

翡翠宮

回覆樓主:

嘩,有d講到愛到無我既狀態,真係不敢苟同,同共產黨宣言一樣,可以講,不可能實行。
拜託,亦吾好咁愛我,請你好好保留保護自我(doesnt neccessary equal to arrogance) 愛你自然會想辦法磨合包容。

別墅

lamlam2410 發表於 16-5-7 11:04
佢要看。你都阻止唔到。佢實有辦法通過其他渠道。唯有想開點。做自己喜歡的事。放心思在其他事物上。 ...
點解每事發生都係要我們想開點?

瑪瑙宮

漱口水 發表於 16-5-12 00:22
溫馨提示:個網站有打手

打手?

瑪瑙宮

ccm214 發表於 16-5-13 10:49
點解每次有事發生都係要我們想開點?

其實您可以唔想開點

lamlam2410    發表於 16-5-13 14:35

首頁

尾頁

跳至