自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

回覆:大肚介口超誇張

我都無介口,除左太離譜果D咪唔食住!

公爵府

引用:我仲慘,+大肚介緊D有可能影響bb既食物/飲品

原帖由 Arielchan 於 16-05-07 發表
我仲慘, 大肚介緊D有可能影響bb既食物/飲品, 但我出去食飯唔會叫人就我, 我自己會揀自己食得既食, 完全冇影 ...
你又冇要其他人一齊介口,所以下次只好話,食左那些之後會嘔囉
唔使唔開心

子爵府

引用:Quote:leng1999+發表於+16-5-7+12:16+而家d

原帖由 marikourabe 於 16-05-07 發表
洗唔洗話人低低地?
人人有權選擇點做!我覺得戒得清唔係問題,我都有戒口,但唔會要人就我! 我個b 出世 ...
濕疹同戒口邊有關係架???係同遺傳有關至真!
我陀大仔有戒囗,結果大仔出世後唔鐘意食野,頭幾年一要佢食野就好似打仗咁,直至而家佢仲係瘦到排骨咁!
到陀細仔我冇戒囗,鐘意食乜就食乜,結果細仔好鐘意食野,比哥哥易湊好多,體格亦強健好多!
唔知咁樣同戒囗又有無關係呢?

公爵府

回覆樓主:

我無介口 ,如果你朋友呢個case最好就係叫一人一set 既dinner or buffet 咁就大家都食到自己想食既野

子爵府

我都介得清,海鮮食最少(魚照食),牛肉少食,朱古力生冷野奶茶咖啡完全唔食,不過我唔會要求其他人就我,我自己揀自己食得既

琥珀宮

回覆樓主:

佢自己個份食得清無問題,其他人照食唔佢唔食咪得囉

好似我唔食生嘢,唔通叫朋友唔食壽司?次次佢哋由佢哋食,我自己食拉麵

水晶宮

回覆樓主:

我只戎生冷野,其他照食

子爵府

其實係唔係香港人先特別緊張?我大肚時同啲外國朋友,北京朋友傾過,佢地真係無咩話介口,當然生野唔食得,唔通佢地生嘅B B就有問題

子爵府

我知有d人有濕疹遺傳,係要戒得好清,其實大緊肚戒口都好辛苦,既然係朋友就多d體諒

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

steppenwolf 發表於 16-5-7 11:07
咁個個人唔同既,我大肚時都介得好清,不過同朋友食時都係叫佢地照食,我自己選啲食得既咪得囉,總唔會成個 ...
係囉,成個餐牌總有野食得卦!其實你哋照點菜,咪等佢自己食認為自己食得果啲囉,你地可以照點佢唔食果啲,佢自己選擇囉。

伯爵府

佢可以唔食,又唔係叫一樣野,無可能樣樣就佢,係佢特別誇啫!

公爵府

回覆樓主:

4~5人好難各有各點,通常一個主食,一~兩個肉,一個小食,一個菜,除非碟頭飯,一係下次約大家樂算

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

個個人唔同嘛,佢要介,咪由佢囉,如果食完唔舒服咪重弊,

翡翠宮

回覆樓主:

我當年都戒得好清同埋本身幾多嘢都唔食,但我同人出街食飯我點都唔會要人就我,好似食泰國嘢,我咪自己叫碟唔辣嘅炒河食囉…唔一定要人地同你食埋一樣嘅...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Vinccy 發表於 16-5-7 12:18
我3個仔都白雪雪
我懷疑檸檬可美白我3胎, 但陀亞女時超愛飲凍06, 一日至少飲一次
雖然我3個都算白, 但亞女最白滑

男爵府

seaman1982 發表於 16-5-7 11:04
我大肚冇介過口。
我都係,已經冇胃口,還介口?練仙咩?

公爵府

親子王國15週年勳章

我識人大肚飲了一啖凍橙汁內疚到喊lo. 咁緊張

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

其實樓主講GE野我都差唔多有戒晒,仲有涼瓜我都唔食架。
成個懷孕期我都忍到,但又冇麻煩到其他人就我

珍珠宮

回覆樓主:

佢咪自己叫一碟佢必定食得架囉, 其他點d大路d... 唔海鮮唔spicy... 好好啦

首頁
45678...10

尾頁

跳至