嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

星期一去睇左Peg Perego 的P3 bb車(8kg), 發覺比日本品牌闊大同舒適好多又高身,車輪大避震好, 原本我係睇中aprica 輕便款(4.9kg), 依家我發現, 輕便型係方便媽咪, 歐洲車就係舒服BB...我都仲考慮緊...如果我自己有揸車, 我就一定考慮Peg Perego, 不過我又無車....如果自己帶bb出街, 係咪會好論盡...

子爵府

醒目開學勳章

如果冇車要上落巴士,頭幾次出街就會論盡d! 如果妳自己1人出街, 我建議妳帶條方便用的揹帶, 咁妳就有2隻手收車啦! 但是平時落樓下行吓街就冇問題! 我時常推bb車去樓下商場買野, 個籃好大可以裝好多野! Peg Perego 是made in italy架! 有信心d! 依家好多日本brand的bb車都是made in china的! so感覺上冇咁"come" & 內籠真係細好多! bb坐唔夠1歲已經好迫啦!

別墅

我見到Peg Perego 仲有一款Aria係5.9kg輕型, 不過就係for 6個月以上(只可平躺到160度), 定係唔買初生用的車, 頭幾個月都用揹帶, 直接買6個月以上的bb車?

大宅

原文章由 mayaent 於 08-10-14 19:02 發表
星期一去睇左Peg Perego 的P3 bb車(8kg), 發覺比日本品牌闊大同舒適好多又高身,車輪大避震好, 原本我係睇中aprica 輕便款(4.9kg), 依家我發現, 輕便型係方便媽咪, 歐洲車就係舒服BB...我都仲考慮緊...如果我自己有揸 ...

我有架chicco,都係made in italy, 比較重身, 不過無咁易反車, 由初生用到而家, 個感覺好實淨, 好噤用, 如果出街老公渣車就用呢架, 另外係bb 8個月時, 再買多架combi最輕既, even自己抱住bb都可以單手開/收車, 一隻手抱b, 一隻手都拎得起架車....呢架就係for我自己同佢出街用.... 始終用揹帶都係幾辛苦gar, 有時你又熱, 佢又熱, 食野又麻煩....

如果係我, 我諗頭幾個月都係用歐洲車好, 始終車身高, 無咁"吸塵", 到bb大到咁上下, 有需要先再考慮買架輕便d law....

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mayaent 於 08-10-14 19:02 發表
星期一去睇左Peg Perego 的P3 bb車(8kg), 發覺比日本品牌闊大同舒適好多又高身,車輪大避震好, 原本我係睇中aprica 輕便款(4.9kg), 依家我發現, 輕便型係方便媽咪, 歐洲車就係舒服BB...我都仲考慮緊...如果我自己有揸 ...

係架, 你講得岩.

我個大仔9歲喇, 佢細個時我係用Peg Perego Pik既bb車, 而家細仔8個月, 一直用緊combi TJT450 Miracle Turn.

有好有唔好, peg就真係夠大架, 避震好好, 就算3歲坐都ok. 但係如果我一個人帶佢出街, 我一定唔帶peg, 太重喇, 而且seat位闊, 好多時去shopping mall遇岩escalator窄, 你一定唔敢推bb車上. 而且要收車既話, 一隻手真係唔可以lock實架車.

而家用combi, so far我個大仔b都仲坐得好舒服, 轉彎smooth過peg, 上斜 (因為我屋企要上斜) 都唔算辛苦. 如果我用peg, 真係好似推架大車咁重身, 幾吃力. 用combi, 我都會一個人推埋架車出去, 因為可以單手收車, 用手臂"的"起架combi就可以上車落車, 感覺上易用過peg.

另一樣經驗, 我大仔當年2歲已經唔坐車, 所以就算幾大架peg都冇用. 我地而家預計細b都會坐到2歲左右, 所以都係唔使買peg咁大架喇, 用combi應該都ok.

民房

Hi,

我有一架 Chicco 手推車, 車身好寬闊, 原價就係 $3xxx果款黎架, 都係Made in Italy, 因為我個B唔like坐車仔, 只係擺多過坐, 所以我忍痛平d賣左佢, 有興趣就pm我啦 (真係好底買架)

架車85%新, 車架鋼水很堅固, 有被震功能, 手柄可調節角度, 座位超級寬敞, 適合年齡 6個月- 4歲, 不過車身比較重, 只可西營盤取, 歡迎詢問

以下手推車相片

[ 本文章最後由 開心心兒 於 08-10-20 11:40 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至