親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

Book 左7月中8天大阪package,已confirm 機票酒店. 參考左網上資料計劃緊4大2小(5及3歲仔仔)行程。因為要負責帶家人去又有小朋友,想plan 得仔細d以免去到先發現行程唔work。想同大家分享下預計行程,同請教各位爸媽的意見,以下行程的時間和路程順嗎?

Day 1:12noon 到關西機場》往梅田酒店check in》下午至晚上在梅田行街食野》住梅田新阪急酒店
Day 2:早上神戶麵包超人》如時間許可食個late lunch 神戶牛,如果不夠時間,在麵包超人食午飯》下午在三之宮搭巴士往神戶premium outlet /隔離aeon mall shopping及晚飯(因為鐘意既牌子Rinku outlet 都無,所以遠少少都想去一去神戶premium outlet)》返梅田
Day 3: 京都嵐山(希望在機場買到小火車飛)》下午未決定去邊,可能去京都駅,玩京都鐵路博物館及梅小路公園,因為小朋友好鍾意火車》晚飯後返梅田
Day 4: 早上出發自駕往白濱玩3日2夜(唔用既行李Keep在梅田,因為之後住返新阪急》toretore市場午餐》白濱沿岸景點例如千疊敷》住白濱,Check in》晚上沙灘玩、浸溫泉
Day 5: adventure world》住白濱
Day 6(平日): 在白濱午餐後,自駕去和歌山果園》之後順路在和歌山市遊下車河,在停到車既地方影下相》6點後自駕啟程返梅田還車。
Day 7:上午大阪今昔館、下午kids plaza丶晚上心齋橋行街食飯》住梅田
Day 8: 可能在梅田行或直接去rinku outlet行下,然後去機場》3:30pm 機返HK

有關day3, 去完嵐山,有哪些地方比較近和順路可考慮?
Day4-6 希望較relax, 唔駛太多行程。小朋友在車上都可以瞓下覺,留番d力返大阪玩最後兩天。
有關day6, 平日和歌山返大阪會否好塞車?
有關day8, 如梅田去rinku outlet, 是否應該照去機場先,將行李放locker, 然後搭車去outlet?定係時間有d趕,在機場行下買下手信走?

子爵府

回覆樓主:

白濱你住那間酒店?

別墅

回覆:mwye 的帖子

book 左三樂莊

別墅

回覆:mamagu 的帖子

因為酒店出面就沙灘,想同小朋友玩煙花

子爵府

mamagu 發表於 16-5-8 11:28
book 左三樂莊

幾錢一晚?

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:暑假大阪親子

Day 8 3:30pm機即1:30到機場,除非一早出發直去outlet,luggage keep in outlet,否則就太趕,行下機場算啦

別墅

回覆:yokulami 的帖子

謝謝!Day8 要去機場,都好難去其他地方。

別墅

回覆:mwye 的帖子

我訂7月平日包早晚餐$2200 一日

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

最後一日可以係梅田行街,一係就9點左右出發,去rinku outlet 同隔離嘅Seacle mall (有西松屋 同100yen shop, 呢2度我已經行咗個半鐘), 因為開10點, 行到1點左右就去機場。 機場無野睇

別墅

回覆:kmpurin 的帖子

如果day 8 夠時間上機前去一去rinku outlet連西松屋,好似開心d。

大宅

引用:book+左三樂莊 +

原帖由 mamagu 於 16-05-08 發表
book 左三樂莊
請問你租車係邊間係梅田取車?謝

大宅

引用:我訂7月平日包早晚餐$2200+一日 +

原帖由 mamagu 於 16-05-08 發表
我訂7月平日包早晚餐$2200 一日
請問你在官網訂嗎?好似好多種晚餐選擇,5歲收費多少?

別墅

回覆:AbbE~Mami 的帖子

諗住book Toyota 或Nissan 車,兩間都可梅田取車

別墅

回覆:kjma 的帖子

$2200 係包兩個大人。小朋友應該要加番少少錢,不過我未同酒店check.

別墅

引用:Quote:原帖由+mamagu+於+16-05-08+發表我訂

原帖由 kjma 於 16-05-09 發表
請問你在官網訂嗎?好似好多種晚餐選擇,5歲收費多少?
我在Japxx Ican book 三樂莊, 房價包基本早晚餐,我無揀特色餐。佢有d高級d既plan, 房入面包風呂或者有特色餐,當然會貴d。

別墅

回覆樓主:

上星期玩完返香港,大部分時間都藍天白雲,天氣好好。想分享一下部分景點同風景,以及一些經驗供大家參考:

1. Osaka Kids Plaza

別墅

2. 網元別館蟹宴:好味,服務好

別墅

回覆樓主:

3. 京都嵐山小火車:風景好靚,值得去。最好預先買飛。當日平日都有不少旅行團,企位都滿晒。

別墅

4. 京都鐵路博物館 (大人細路都好啱,個館剛大裝修完重開,好多野玩,又學到野,大開眼界)

別墅

5. 白浜tore tore 市場bbq 海鲜餐

首頁

尾頁

跳至