自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

公爵府

mychungyi 發表於 16-5-9 10:53
佢宜家得返一副殘軀,連野都食唔到。雖然佢自己都有一半責任,但佢除左喺個微博咁小的網路空間可以抒發下之 ...

同意。

聽講佢地結婚前 郭困左佢係間屋度 令佢受驚過度而患上腸功能失調在先 婚前做過好多手術。之後個男的都陪佢就醫 甚至結婚。

如果係堅 個男人點都係有份毁左佢既一生。當然唔可以否定佢本身性格上既問題。

我唔會覺得佢煩 落到咁既境地 佢點都係個可憐人。

翡翠宮

畀面勳章

佢係微博寫自己感受,除左前夫兩公婆外,佢又影響到邊個?郭生對佢的病某程度上有責任,現任郭太係當年小三,搶左人地老公俾佢唱下又唔會少忽肉,咪當係佢地三個人今世的情債,外人不同情佢都不必太苛刻。

佢根本冇可能好番,而家只係因為有錢,所以可以吊住條命,如果一個垂死的人連抒發個人感受都不可以,世人認為她應該自己死埋一邊,唔好獻世,對佢會唔會太苛刻殘忍呢?

有些人跌親可以打甩門牙和血吞,有些人會大叫大喊覺得痛,有些人更可能會喊好耐都停唔到口,各人天性不同,做得堅強漂亮固然得讚,但做得不如別人期望也不能算錯。

只能講,早年太幸福其實未必係福氣,做女仔幾時都要戴眼識人。

lovehinhin    發表於 16-5-9 18:32
日日是好日

大宅

引用:睇過佢微博,佢有提過佢阿媽好憎佢成日同佢

原帖由 waiyeee 於 16-05-09 發表
睇過佢微博,佢有提過佢阿媽好憎佢成日同佢嗌交,類似話因為佢搞到屋企咁,連屋都賣埋,老父本應退休但為左 ...
如果係咁,佢屋企同佢自己都好大壓力。佢痛成咁,老公離婚,贍養費要打官司先有個3萬一個月,連屋企人都咁對佢,咁俾個微博佢發下情緒都唔過份。而且佢今次都冇講壞話

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

個女人好地地唔會攪到自己咁架,而且每個人對感情的情緒唔同,如果有兒女先來比小三搶老公,個女人好自然會將對男人感情投放落仔女身上,女人為兒為女點都會企返起身.

但呢個女人,有學問,有家底,樣又唔差,果頭結婚,仔女都未有就被拋棄,心靈打擊可想而知,冇兒冇女你叫佢情歸何處?唯有死纏,情緒薄弱令自己唔識放低,唔係佢想架,到周身都係病態時,自己控制唔到,佢都唔想.

有被小三介入過的人,就會明白呢個女人唔識放手心情,佢今時今日仲要做出任何行為,都因為一個愛字,愛得越深恨得越深,傷害自己更深.

<br><br>

別墅

不知內情.

男爵府

回覆:敦永x前妻又發功,佢真係好煩

頭先專登睇佢微博,其實佢都好positive丫,個個post都感謝主

公爵府

如果啲記者唔去揾佢, 根本佢就唔會有呢啲野...
都唔知係邊個放唔過邊個....

子爵府

rean_chau 發表於 16-5-9 12:10
如果啲記者唔去揾佢, 根本佢就唔會有呢啲野...
都唔知係邊個放唔過邊個....
...

微博寫少句就冇咁多是非啦

子爵府

我同情佢始終都係好不幸
佢上網抒發情緒者,佢都無乜可以做
我地正常健康係體驗唔到長期病患者嘅痛苦

holidaybb    發表於 16-5-9 15:18

侯爵府

好媽媽勳章

我覺得成件事最慘係佢父母

琥珀宮

男爵府

想知邊度可以睇到佢發功?

子爵府

冇人唔同情佢, 而係, 係咪要去到而家仲求前夫比醫藥費?
唔係唔想幫佢, 我覺得佢自己冇想過馬死落地行.
唔多唔少都覺得佢嬌生慣養, 如果佢或佢前夫係窮人咁佢都一早冇命呻了.
如果佢真係呻完自己會開心d都好既, 但係咪呢?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

根本放唔抵 把口話放抵o左

珍珠宮

回覆樓主:

好煩。。。 搞到咁地步, 佢自己負都好大責任, 唔可以只怪男方

用戶要求終止服務

gloriehungws 發表於 16-5-9 12:50
想知邊度可以睇到佢發功?

微博,叫JoyfulConnie

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

只可以話佢唔帶眼識人

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

mother904 發表於 16-5-9 11:25
佢係微博寫自己感受,除左前夫兩公婆外,佢又影響到邊個?郭生對佢的病某程度上有責任,現任郭太係當年小三 ...

我同意你, 佢病到咁, 嗰D咩要自愛活得比你好之類根本已經係空談, 而家只係等時間, 做得漂亮固然叫人讚賞, 但一個垂死既人做得唔大方漂亮然而極其量只係喺社交網站講幾句對人冇實質傷害, 咪由得佢, 唔鐘意咪唔睇, 唔需要再加以指責, 如果我自己病到人唔似人, 其實我都想像唔到自己會係咩心態

子爵府

引用:Quote:ivycwl 發表於 16-5-8 21:31 以前同

原帖由 chocolatebean 於 16-05-08 發表
只可以話佢唔帶眼識人
佢要鑽牛角尖,邊個都幫唔到佢

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

本身都好同情佢!希望佢自愛D,留返少少尊嚴比自己

首頁
45678...9

尾頁

跳至