自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說今日晏奏1家3口出去行街都好開心
夜晚同6299食完飯1齊番屋企諗住食蛋糕啦!
臨食前例排影相架啦!
咁就我揸機 我99抱住我仔仔 然後同我c6 3個影
之後我又幫我99同叔仔2個影
好啦… 終於到我同仔仔影喇 就我c6揸機。
影完拿拿臨切蛋糕食啦!
到我睇番啲相時 我真系想掉爛我c6部電話 !!!!! 佢影到勁核突勁求其囉! 我幫佢同阿仔同99個張吾叫得做上構圖或者比例好靚 但都叫做影得正常 吾會影醜態 !
佢幫我影個張系低炒 人像吾系正中 總之就好核突啦!佢自己就將張相放上fb曬
我發誓 我以後同我仔影呢啲咁有紀念性既相1律用自拍神棍!!!!!
連續2年既母親節相都咁核突

侯爵府

我的育兒心得勳章

我C6影相都係衰衰格格,所以一係搵其他人影,一係玩自拍!

男爵府

引用:我C6影相都係衰衰格格,所以一係搵其他人影

原帖由 cream090909 於 16-05-09 發表
我C6影相都係衰衰格格,所以一係搵其他人影,一係玩自拍!
因為我拎住個蛋糕又抱住個仔 加上個仔有小小扭計 所以自拍吾到

wcpcelia    發表於 16-5-9 11:18

伯爵府

回覆:母親節........ 純呻

d男人係咁,專係捕捉人地既醜態,唔醜唔影,唔好嬲啦,happy Mother\'s Day

男爵府

引用:話說今日晏奏1家3口出去行街都好開心夜晚同

原帖由 waiiwaii0611 於 16-05-09 發表
話說今日晏奏1家3口出去行街都好開心
夜晚同6299食完飯1齊番屋企諗住食蛋糕啦!
臨食前例排影相架啦!
你一定未聽過,,有一種醜,,,,叫“老公影得醜”,,,10個有8個老公都係影相影得好肉酸

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

明白樓主心情, C6又係求其影相果類人, 所以自拍神棍有時係必備

大宅

我老公都係咁,仲加埋柏金遜,我已經放棄左

ac917    發表於 16-5-9 07:28
one7892008    發表於 16-5-9 03:10

子爵府

我C6都係咁

男爵府

都已經吾系第一次 好多時出街影相 我幫佢2父子影得好令 但佢一幫我影 我就完全吾想同朋友開心share

子爵府

回覆樓主:

唔靚都冇所謂,有影就可以,我c6仲求期。。。半邊面半個頭,仲話咁影冇咁肥

wcpcelia    發表於 16-5-9 09:30

男爵府

引用:唔靚都冇所謂,有影就可以,我c6仲求期。。

原帖由 coffeeyan 於 16-05-09 發表
唔靚都冇所謂,有影就可以,我c6仲求期。。。半邊面半個頭,仲話咁影冇咁肥
...
如果我c6咁講 我1定剷佢上天花板 !

子爵府

回覆樓主:

原來咁多c6影相都好求其。 我c6一樣,唔識構圖,附近有雜物垃圾桶都照影,我件衫唔整齊都唔會提一聲。總之佢做咩都唔合我意。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

屋企的相機都是老公買,買咗又唔學用,影相角度和構圖又差,有時對焦出錯矇咗,叫佢影過又黑面

大宅

dongnut 發表於 16-5-9 02:25
原來咁多c6影相都好求其。 我c6一樣,唔識構圖,附近有雜物垃圾桶都照影,我件衫唔整齊都唔會提一聲。總之 ...

Same same原來大家都有個攝影低能既老公我c6都好鐘意背景加埋d垃圾桶..做background 我見人地d老公揸住d靚機成日同仔仔女女留紀念好羨慕...所以我d家庭相好少有我,因為我要負責揸機!

水晶宮

我老公都係咁㗎,十幾年來冇改進,而家已麻木了,我寧願selfie

翡翠宮

我家有自拍神棍, 仲買埋個 3 腳架, 唔使煩

男爵府

引用:Quote:dongnut 發表於 16-5-9 02:25 原來咁

原帖由 ankrock 於 16-05-09 發表
Same same原來大家都有個攝影低能既老公我c6都好鐘意背景加埋d垃圾桶..做background 我見人地d老 ...

我都系我家既攝影師 好多時靚相得仔仔同個死佬
自己就得啲仔既單人相做wallpaper

男爵府

引用:我家有自拍神棍, 仲買埋個 3 腳架, 唔使煩

原帖由 Dwmn 於 16-05-09 發表
我家有自拍神棍, 仲買埋個 3 腳架, 唔使煩
我電話系Lg g4 求邊款神棍吾會好易甩 ?
我試過街邊買個啲棍 好快_皮。

翡翠宮

waiiwaii0611 發表於 16-5-9 03:06
我電話系Lg g4 求邊款神棍吾會好易甩 ?
我試過街邊買個啲棍 好快_皮。

我淘架。唔算平都要80 蚊人仔一套(神棍三腳架藍芽搖控後鏡),但個夾同支棍真超強硬。仲可以轉羅絲頭放相機,我轉自己部a6000 去都無穿無爛無甩 最好係支神棍個底可以接三腳架,真係自此去旅行不求人。
講到成個廣告咁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:waiiwaii0611+發表於+16-5-9+03:06+

原帖由 Dwmn 於 16-05-09 發表
我淘架。唔算平都要80 蚊人仔一套(神棍三腳架藍芽搖控後鏡),但個夾同支棍真超強硬。仲可以轉羅絲頭放相機 ...
有 link 嗎?我都有個影相底能既老公

愛 我 就 別 傷 害 我

首頁

尾頁

跳至