自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第二任媽媽 發表於 16-5-9 14:23
回覆 Jane1983 的帖子

但, 我驚依靠食藥物對身體唔好.

盡快去睇皮膚科醫生食藥控制啦,唔好等生到成面窿先去醫!到時又要去磨皮仲貴!如果都唔斷尾,就要食A酸, 要食幾個月為之一個療程!我阿女食左,靚返晒!

男爵府

因為阿女,我好有經驗了!
阿女由九歲開始眉頭生倉生到高中,轉過好多護膚品,都冇好過,睇左中醫,做facial ,果酸換膚都做過,好過一排,又再生返,去睇皮膚專科醫生,食四環素抗生素,好左一年,第二年又再番發,變左急性皮膚炎,成面瘡,阿女好唔開心,咁我地聽專科醫生建議食A酸,有8成人斷尾唔再生,但要食幾個月(視乎體重去定食幾多日,一般都要食9-12個月),阿女已食左7個月,仲未食完但已經好耐冇出暗瘡了,黑頭粉刺都冇晒了!A酸係西藥每日食一粒!但要食晒成個療程就會好!
我當日就係唔想阿女塊面爛晒驚佢抑鬱,所以咁細個都俾佢食A酸!食之前要抽血驗下肝係咪可以食A酸,唔係所有人都食得!

男爵府

A酸詳細係咩藥我唔敢講,你可以上網睇下資料,副作用係療程期間唔可以有bb,你係阿囝所以冇影響!
成個療程連埋醫生診金大約二萬!
藥費平貴視乎藥的牌子,我個醫生開嘅係市場上最貴果個牌子,出面有啲牌子可以平一半架!

男爵府

冇計啦 我試過晒所有方法都冇效 上面jm講果啲嘢好多 我都試過 ,最後先終極試食a酸!但原來效果係最好最見效!其實儀容都好緊要架唔好等到有抑鬱時先去醫就唔好啦!

首頁

尾頁

跳至