論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

NB 11月出世,而家積極搵緊姐姐,我同老公都冇請姐姐經驗,由細到大屋企都係冇姐姐。
我地都知而家請姐姐姐係靠彩數,有朋友話肥既姐姐好懶,一定要請瘦既⋯⋯

我地岩岩睇中左個肥肥地既菲,相入面都幾好笑容,請問大家既姐姐係咪肥都係比較懶呢?

象牙宮

LittleTmama 發表於 16-5-10 18:58
NB 11月出世,而家積極搵緊姐姐,我同老公都冇請姐姐經驗,由細到大屋企都係冇姐姐。
我地都知而家請姐姐姐 ...

瘦都懶, 肥就更加懶。

爬上清結, 胖 更會懶。

正如年紀老了, 也會懶多D。

wcpcelia    發表於 16-5-11 11:05
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

如果第一次請工人,勸你唔好問BK意見,好多都係有過唔愉快經歷所以大部分工人都係有問題。自問朋友同事既工人都正正常常,當然係僱主都對工人好啦. Good luck!

男爵府

回覆:姐姐 肥瘦問題

唔太瘦,圓圓地有肉啦,bb好枕啲,太肥夏天怕大汗有味,湊b唔好

大宅

請工人最重要做家務及煮食,人品誠實可靠!肥瘦次要!

不過肥人會較大食及怕熱,食物及電費開支較大,因會多開風扇及冷氣!

男爵府

回覆:LittleTmama 的帖子

肥真係會唔願郁,但最近用咗個肥姐姐都ok,但佢真係好大汗,夏天郁少少已不停流汗同有臭汗味

男爵府

如果要湊初生姐姐大汗同有汗臭都幾麻煩,姐姐不停流汗,佢哋不停用手抹汗,撥頭髮,啲頭髮又油又濕洗床單時個頭又掃住/掂床單行呢啲冇預計到

而家熱煮飯時成日撥頭髮,佢又要留長頭髮喎,前日啲飯先有頭髮

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

邊關肥瘦事㗎?

伯爵府

我我工人肥,勤力,但真係唔願外出,好怕熱。佢食好少餸,但食超多飯。

大宅

我請過又肥同睇佢有笑容既相,來到比人感覺懶散(等過馬路都要倚靠欄,追小朋友對腳提不起咁),同埋個樣木無表情,所以不能單靠相來評論佢

請工人睇彩數!

大宅

引用:如果要湊初生姐姐大汗同有汗臭都幾麻煩,姐

原帖由 k_k_k 於 16-05-11 發表
如果要湊初生姐姐大汗同有汗臭都幾麻煩,姐姐不停流汗,佢哋不停用手抹汗,撥頭髮,啲頭髮又油又濕:igiveup ...
真係特別大汗,下午要沖涼

男爵府

我工人超肥,但勝在好笑容,又纯品,乜都做。以前請開瘦I人,以為肥-定唔好,其实唔—定。湊B最緊要有愛心,無體味。

大宅

回覆樓主:

我的肥印姐姐,so far好勤力。勤唔勤力唔關肥瘦事吧,瘦嘅好多都一樣好懶

大宅

回覆樓主:

我新工人係肥,星期六到,懶唔懶我又覺得唔關體型事

男爵府

工人好講彩數, 我都係第一次 請姐姐(菲), 算肥(有1.5個我), 但都勤力, 飯量又唔多..黎左半年, 表現都KEEP到幾好...

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我姐姐算肥, 但勤力, 樂天, 鍾意同bb玩, 夏天我會叫佢開冷氣, 始終bb都熱, 焗到出熱痱仲衰。 唔想長開冷氣的話, 我會叫佢日間時間帶bb落club house涼下冷氣。

大宅

回覆:姐姐 肥瘦問題

我覺得唔關肥瘦事。

不過講起懶,我嗰個又肥又懶,做家務唔會彎腰,開移家私都懶得用手會用腳,企幾短時間都會搵野俟住

男爵府

我家印姐好肥,但唔懶,有愛心。兩個女都當正自己生既咁錫,阿女跌親仲緊張過我。純品,從來冇黑面,唔會多多要求,除左豬唔食外,畀咩都食。勤力到星期日去街前都會吸塵抹地,夜晚會返黎幫手洗奶樽。坐月時陪月乞人憎想炒,我問佢點睇,佢話太太決定啦,如果陪月走,佢會幫我坐月,冇要求過加錢,最後我畀封利是佢時佢都話唔要。
唯一唔好係大汗有體臭,但因為人品好,有愛心,有責任感,所以我會供應止汗劑同剃刀,廚房加把風扇畀佢。
人肥唔一定懶,佢肥係因為生完bb瘦唔返,肥唔係罪,人品先係最重要!

男爵府

請個瘦既咪又要驚佢地發姣,著僱主衫自拍,放假搵外快。

公爵府

我個工人越做越肥,越做越hea!

首頁

尾頁

跳至