懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日第一次去QE產檢,姑娘唔識計我預產期,因我系做ivf,我話醫生話11月30號,亦話咗佢聽點計,結果佢唔聽,照我超聲波日子計我12月3號預產期,仲叫我出邊做曬產檢12月3號先返QE生,真系九唔搭八,出邊窗口姑娘叫我聽日返去復診,我好唔開心已經唔想再返去睇,下午即刻book私家,情愿自己俾錢去私家產檢私家生

別墅

回覆:QE產檢姑娘唔識計預產期

我都係QE~ 姑娘同私家果個EDD都係相差3日,姑娘都係睇照聲波size去判斷~ 照姑娘解釋,私家同醫院日期相差7日都係range內~ 但點解佢叫你做晒產檢至返去生產?佢有無安排見醫生日期俾你?唔好勞氣~~ 依家有plan B就好喇~~

大宅

回覆樓主:

qe 啲姑娘真係好差,我係個度生,生完佢係咁叫我去產後檢查我死都唔去,去完仲抑鬱

大宅

引用:今日第一次去QE產檢,姑娘唔識計我預產期,

原帖由 jasmine09 於 16-05-10 發表
今日第一次去QE產檢,姑娘唔識計我預產期,因我系做ivf,我話醫生話11月30號,亦話咗佢聽點計,結果佢唔聽 ...
ivf個預產期應該係由放胎計, 計番你放幾日胎, 應該好準。 ivf唔應該用上一次嚟M計的。

複式洋房

回覆 Anson0524 的帖子

我就系唔明佢做乜叫我出邊檢查完先返去生,約咗今日見助產士,我取消咗,我都系睇私家算,咁辛苦先有呢個B唔想俾咩都唔識D人睇,佢地唔會理解要做ivfD媽媽有幾辛苦幾大壓力

複式洋房

回覆 honeybaby0505 的帖子

我見佢唔識計我話佢聽點計唔理我,仲話跟超聲波差唔多,咁如果DBB發育遲咗佢跟住計咗當一路正常,呢個都系問題,我估佢地就喺唔識先叫我去私家產檢

複式洋房

回覆 piglover 的帖子

佢就系問我最後經期,計到對唔到超聲波報告又跟返超聲波計

禁止訪問

大宅

回覆:hellopianne 的帖子

我下月頭第一次見產檢護士、應該係10w、我無私家照,到時係咪一定要俾usg相俾護士先有oscar同結構期?定係有Lmp日子就可以book到?

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

其實相差幾天就無所謂啦,由佢啦。

大宅

ivf應該係計放胎日,同m期可能相差幾日, 其實唔洗咁緊張,只係一個預產期, 37週已經足月可以生, 唔一定去到預產期果日先生, 無謂咁嬲影響心情

大宅

回覆樓主:

其實照超聲波計預產期應該係比較準,因為跟番bb個size去計,所以預產期有機會一路變架,當然唔會話變好多啦,而且你係qe同私家個預產期只係爭3日都合理呀
我雖然唔係Ivf 但我自己係出面前後睇左兩個私家,兩個預產期都爭3日架,其實預產期只係俾個range你,好多bb都唔一定係預產個日出世架 所以唔好太勞氣!唔好俾佢影響到心情!

男爵府

回覆:QE產檢姑娘唔識計預產期

其實差幾日唔緊要。我建議你都要keep 住去政府睇,突然有咩事私家都係轉你去政府,所以政府有record 比較好。

首頁

尾頁

跳至