婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問脫髮食d 咩野好呀? 有勞各位幫忙指教﹗

大宅

我都想知呀.阿囝2歲啦,生完佢之後就一直有脫髮問題,依家仲愈來愈疏,好驚

原文章由 Uran 於 08-10-15 13:30 發表
請問脫髮食d 咩野好呀? 有勞各位幫忙指教﹗

複式洋房

缺乏膠原蛋白及玻尿酸,頭髮就會變得乾枯及開叉,且容易斷裂,而毛囊則會無法再抓緊髮根,頭髮因而自行脫落;所以,每星期用大量膠原蛋白及玻尿酸做頭皮Mask,令毛囊產生「微疊加」現象,28內就會出好多Baby Hair。

複式洋房

我都有脫髮問題, 都幾嚴重下, 睇左中e之後好左d, 明顯甩少左.
女人脫髮可能係血氣唔好, 調理下應該會好d

子爵府

畀面勳章

原文章由 babyieng 於 08-10-22 15:24 發表
我都有脫髮問題, 都幾嚴重下, 睇左中e之後好左d, 明顯甩少左.
女人脫髮可能係血氣唔好, 調理下應該會好d

咁你調理左幾耐?? 是否每日飲中藥??
我都有脫髮問題:-( 越來越少~~
我睇左西e,他只比維他命丸食! (幫助hair)
我覺得.....冇幫助!:-(
咁....什麼食物有助hair生長??
thanks

複式洋房

原文章由 bobo721 於 08-10-25 15:58 發表

咁你調理左幾耐?? 是否每日飲中藥??
我都有脫髮問題:-( 越來越少~~
我睇左西e,他只比維他命丸食! (幫助hair)
我覺得.....冇幫助!:-(
咁....什麼食物有助hair生長??
thanks ...

我睇左唔夠一個月, 情況明顯有改善到, 開頭既兩個星期差唔多日日飲中藥, 但真係好快見效, 最近呢兩個星期都係睇左2次當調理
個ec無叫我特別要食咩食物幫助生髮, 淨係開左兩三次藥俾我, 飲左真係甩少左, ec話d藥可以幫助生髮, 你都試下睇下中e調理下啦, 有幫助的!

大宅

原文章由 babyieng 於 08-10-26 00:34 發表

我睇左唔夠一個月, 情況明顯有改善到, 開頭既兩個星期差唔多日日飲中藥, 但真係好快見效, 最近呢兩個星期都係睇左2次當調理
個ec無叫我特別要食咩食物幫助生髮, 淨係開左兩三次藥俾我, 飲左真係甩少左, ec話d藥可以 ...

可否pm中醫資料﹖貴唔貴﹖藥苦唔苦﹖
換左好多洗頭水都無咩效果,我都想從調理入手。謝謝

民房

脫髮.........好心急呀!

babyieng,
麻煩您幫幫我呀! 我現有極嚴重的脫髮問題已困擾咗我大半年都找不到方法解决,曾找過2個ec食咗一段時间中藥都唔得,可否麻煩您比個ec的名同地址我試試,really thanks!
[email protected]

[ 本文章最後由 siupipi 於 08-11-3 00:41 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

回覆 #6 babyieng 的文章

可唔可以PM醫師資料俾我呀?我都甩左頭髮成六七年啦。

Thank you~

首頁

尾頁

跳至