自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好似十幾年前台灣一樣
完全唔使講,打就得
點解hk會變得咁無禮貌
想請問
黃毓民你被請離場,
咁可以幫市民爭取到啲咩呢

社民連擲蕉大罵無能愧對長者行政長官
曾蔭權
宣讀施政報告,期間社民連三名立法會
議會在會上抗議,全部被請離場。其中黃毓民
更在會上,大叫口號,大罵:「曾蔭權無能,愧對長者」,並向主席台擲香蕉。在立法會內,當曾蔭權進入會議廳後,立法會議員梁國雄
在即時走到曾蔭權面前,直斥曾蔭權失職,又批評他不增加生果金、不為最低工資立法等,立法會主席[url=]曾鈺成
多次勸喻無效,將梁國雄逐出會議廳,勒令他不能再回來會議廳。其後當曾蔭權將報告宣讀至「生果金」部分時,社民連立法會議員陳偉業
[/url]突站立質問曾蔭權,是否拒絕增加長者生果金。之後黃毓民加入抗議,高呼:「曾蔭權愧對長者,曾蔭權無能,即刻磅水!」等口號。曾鈺成屢次要求他們靜止無效,最後唯有請他們離開會議廳,黃毓民被保安員請離期間,向立法會主席台投擲兩隻香蕉

[ 本文章最後由 3306A 於 08-10-15 19:13 編輯 ]
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

禁止訪問

伯爵府

出動到蕉, 又好似過份咗d bor

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

別墅

I LOVE HIM

大宅

我都覺得最基本係要識咩叫禮貌同尊重別人囉
原文章由 3306A 於 08-10-15 18:57 發表
社民連擲蕉大罵無能愧對長者行政長官
曾蔭權
宣讀施政報告,期間社民連三名立法會
議會在會上抗議,全部被請離場。其中黃毓民
更在會上,大叫口號,大罵:「曾蔭權無能,愧對長者」,並向主席台擲香蕉。在立法會內,當曾蔭權進入會議 ...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 ntefamily 於 08-10-15 19:10 發表

愈玩愈開心, 計我話遲d學台灣李敖一樣, 出滅火筒都似

係就過癮囉!

大宅

連最基本嘅禮貌, 品格都無.....唔好話做立法會議員啦......就連人, 佢都唔配做啦.....教壞細佬, 以為咩都可以用暴力, 掟嘢就可以解決....唔知仲以為睇緊黑社會講數添呀.....

男爵府

畀面勳章

佢同長毛一樣, 寵壞晒, 以為自己咁樣好威, 好掂, 其實不知所謂,特首講得岩, 激烈既言論同行為, 係解決唔到問題:;pppp: :;pppp:

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得好不知所謂:;pppp:

禁止訪問

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得好不知所謂,不過c6話做得好wo!
費事同佢吵!
佢上次都投長毛ga!:;pppp:
casllsac 該用戶已被刪除

大宅

原文章由 ntefamily 於 08-10-15 19:18 發表

佢無話想解決問題wor, 淨係想白豆人工姐

係呀
聽講佢地
尤其是長毛
一開始開會就突登玩嘢
等人趕佢出去

跟住佢就走去蘭桂坊飲酒
唔使喺現場開會咁悶
人工就照出

唔明點會有人一次又一次咁選埋d咁嘅"人"出黎
為市民服務

大宅

原文章由 RAYMA 於 08-10-15 19:16 發表
佢同長毛一樣, 寵壞晒, 以為自己咁樣好威, 好掂, 其實不知所謂,特首講得岩, 激烈既言論同行為, 係解決唔到問題:;pppp: :;pppp:

我本身對黃毓民無好感,但今次罵得好擲蕉擲得好.曾蔭權點都係做吾到嘢架啦!幫吾到市民都出到淡氣.可以的話我都想罵埋一份(曾蔭權無能,愧對長者,愧對香港市民)激吾激烈既言論同行為, 特首都解決唔到問題:;pppp: :;pppp:

珍珠宮

坦白說,當我聽到曾生話70歲生果金都要審查時,我真的火到想掟兩個菠蘿俾佢,佢份明蝦的老人家.:;pppp: :;pppp:

(我並不贊同黄生的行動)

[ 本文章最後由 nz 於 08-10-15 19:46 編輯 ]
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

大宅

爛仔行為,失禮c人.

首頁
12345...6

尾頁

跳至