跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆 #17 ccarol 的文章

子爵府

我今日返醫生度檢查,諗住順便驗埋,點知原來要14wk前先可以度頸皮,我o岩o岩14wk2d,醫生話唯有等16wk返去抽血驗喎,不過準確度就由80%變成70%........

複式洋房

今朝姑娘打來,叫我明天回醫院見醫生 因為report出左話高危,bb有機會有唐氏綜合,姑娘在電話只說建議我抽羊胎水,而詳細情形叫我明天自己問醫生,但我現在16w多dd,要抽就要等18w打後,呢段時間都唔知點捱 希望會冇事啦

大宅

我個朋友都係頭一次驗血都係話高危,到第二次驗羊胎水時結果係無問題呀!下個月bb就出世啦!之前驗過其他野一切正常,依家醫生仲話呀b全部健康!唔駛擔心啊!

原文章由 周師奶 於 08-11-10 20:02 發表
今朝姑娘打來,叫我明天回醫院見醫生 因為report出左話高危,bb有機會有唐氏綜合,姑娘在電話只說建議我抽羊胎水,而詳細情形叫我明天自己問醫生,但我現在16w多dd,要抽就要等18w打後,呢段時間都唔知點捱:naughty ...

子爵府

我今日都去左醫生度抽血,3日後有報告。

大宅

係沙田威爾斯驗,兩個鐘就知result啦!

原文章由 mikitten 於 08-11-10 20:26 發表
我今日都去左醫生度抽血,3日後有報告。

複式洋房

原文章由 yyyokehk 於 08-11-10 20:21 發表
我個朋友都係頭一次驗血都係話高危,到第二次驗羊胎水時結果係無問題呀!下個月bb就出世啦!之前驗過其他野一切正常,依家醫生仲話呀b全部健康!唔駛擔心啊!

...

即係話量頸皮report話我現在高危,可能抽羊胎水都未必一定有問題?係米真架,我剛剛同C6講佢都叫我唔好咁擔心,希望BB會冇事啦

大宅

係呀,我朋友個b就係咁,量頸皮+u/s+抽血個result係高危,抽羊胎水發現無事,放心,祝你同呀b都平平安安,健健康康!

原文章由 周師奶 於 08-11-10 21:30 發表

即係話量頸皮report話我現在高危,可能抽羊胎水都未必一定有問題?係米真架,我剛剛同C6講佢都叫我唔好咁擔心,希望BB會冇事啦

複式洋房

原文章由 yyyokehk 於 08-11-10 23:59 發表
係呀,我朋友個b就係咁,量頸皮+u/s+抽血個result係高危,抽羊胎水發現無事,放心,祝你同呀b都平平安安,健健康康!

今日見了醫生,量頸皮+抽血加埋個result係1:297,醫生話偏高左dd,所以建議我下星期做抽羊胎水,報告就要等多3weeks,現在只希望bb冇問題,同埋想時間快點過知道結果
我會盡量放鬆心情,多謝你的祝福,在此也祝願所有mama都擁有健康快樂既小寶啦

別墅

因為高齡產婦關係,前幾日都抽左羊水,要等大約4week會知道結果,希望bb冇事啦

別墅

我3個星期前抽了羊水,今日收到醫院寄來的result,好開心所有野都正常冇事喇,安樂哂 仲肯定埋bb性別添 我懷的係女bb呀

大宅

恭喜!加油呀!
我地都差唔多6個月,要準備搭入第7個月啦!

原文章由 小benben媽咪 於 08-12-12 23:50 發表
我3個星期前抽了羊水,今日收到醫院寄來的result,好開心所有野都正常冇事喇,安樂哂 仲肯定埋bb性別添 我懷的係女bb呀

別墅

多謝呀!
係呀,唔經唔覺原來我地就快蹈入6個月喇 ,各位準媽咪一齊加油呀~~~yeah 希望所有準媽咪都生個肥肥白白健健康康既牛bb啦cheers~~~
原文章由 yyyokehk 於 08-12-13 00:41 發表
恭喜!加油呀!
我地都差唔多6個月,要準備搭入第7個月啦!

別墅

我無驗啊。。MISS左

首頁

尾頁

跳至