親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

迫佢地比間star ge房你...快d密密打去
原文章由 oldbean 於 08-10-17 09:55 發表

最少都叫可以出發,唔使咁冇隱。
如果真係住呢間,仲平左好多添。不過最好都係住 resort。最多冇海景。

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 oldbean 於 08-10-17 09:55 發表

最少都叫可以出發,唔使咁冇隱。
如果真係住呢間,仲平左好多添。不過最好都係住 resort。最多冇海景。

當然住 resort 正好多啦...妳想住邊間o者?
Sutera Harbour Resort 貴少少住 club o個邊...可能會有 wor~ 妳再迫吓佢啦

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-17 10:15 發表
迫佢地比間star ge房你...快d密密打去

好,一於"打"鑊金佢。

男爵府

嗚嗚!!我同oldbean同一命運, agent今早覆我star cny攞唔到房(用佢個價, 唔係full), 宜家要繼續撲!撲!撲!

你地有無聽過pyo travel, 唔知可唔可靠, 呢間book sutera都平

http://www.hk.pyotravel.com/exec ... TIyNDIxNjA3MDo6Og==

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

聽過你呢間囉...不過唔知o唔o .
原文章由 KristyMum 於 08-10-17 12:23 發表
嗚嗚!!我同oldbean同一命運, agent今早覆我star cny攞唔到房(用佢個價, 唔係full), 宜家要繼續撲!撲!撲!

你地有無聽過pyo travel, 唔知可唔可靠, 呢間book sutera都平

http://www.hk.pyotravel.com/exec/10 ...

男爵府

原文章由 KristyMum 於 08-10-17 12:23 發表

http://www.hk.pyotravel.com/exec/10 ...

你又係幾時出發架?? 我而家都係處計緊數....

男爵府

原文章由 oldbean 於 08-10-17 13:01 發表

你又係幾時出發架?? 我而家都係處計緊數....

我係cny (chinese new year)

Le Meridien 我之前搵料都覺得唔錯既! d 房好大間, 差在唔係resort, 但去沙巴, 唔住一兩晚resort總係差dd....

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 KristyMum 於 08-10-17 13:10 發表

Le Meridien 我之前搵料都覺得唔錯既! d 房好大間, 差在唔係resort, 但去沙巴, 唔住一兩晚resort總係差dd....

我都係 CNY (24-29 Jan 2009)
我經 Asia Travel Care 訂...妳可以上網試吓有無房...應該1日就知...佢會俾返張 confirmation 妳...妳係 dead line 前 OK 先入 card info. 過數...過數後我直接 send e-mail 問酒店 confirm 有無我 order...

我o係 26/8 book
Shangri-La's Tanjung Aru Resort - Tanhung Seaview Room
HKD1,580/Night (24-27 Jan 09)

Sutera Harbour Resort - Garden view
HKD1,560/Night (27-29 Jan 09)

男爵府

原文章由 KristyMum 於 08-10-17 13:10 發表

我christmas 呀,所以咁急囉

男爵府

原文章由 smypig 於 08-10-17 13:31 發表

我都係 CNY (24-29 Jan 2009)
我經 Asia Travel Care 訂...妳可以上網試吓有無房...應該1日就知...佢會俾返張 confirmation 妳...妳係 dead line 前 OK 先入 card info. 過數...過數後我直接 send e-mail 問酒店 c ...

多謝報料. 我都仲記得你搵呢間! but 呢間唔算平. 我人多, 要四間房, 想搵平dd.....

男爵府

原文章由 oldbean 於 08-10-17 13:36 發表

我christmas 呀,所以咁急囉

環球股市咁差, 點解酒店仲咁唔憂做

珍珠宮

原文章由 KristyMum 於 08-10-17 13:43 發表

多謝報料. 我都仲記得你搵呢間! but 呢間唔算平. 我人多, 要四間房, 想搵平dd.....

我 Aug book o個陣...好多 agent 都話 Oct 先出價...但我又驚到時先 book 會好 full...因年頭試過一劑去 Taipei 8 days...早 2 個月都搵唔到理想酒店...
妳 4 間房...就真係要格吓價啦...分分鐘...慳埋慳埋可以成幾餐"雙天"

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你呢間係咪HK有office? 如果有, 不如直接上去office book, 攞到張酒店voucher先俾$$, 會唔會好d呢

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乜我係d咁既人咩
我醒起喇, 有樣嘢差d唔記得鬧你, 又話雙天對面有檔賣東革亞里咖啡好好味, 我去到週圍揾連粒咖啡豆都唔見丫, 問雙天個老闆, 佢話要買咖啡去超市la
原文章由 GaryF 於 08-10-17 08:58 發表
靠晒妳啦!
不過妳唔好咋咋帝帝呀, 妳個沙巴blog呢? 幾時搞掂先?

侯爵府

Club果邊唔只貴少少喎, 好似要$3xxx一晚
原文章由 smypig 於 08-10-17 11:24 發表

當然住 resort 正好多啦...妳想住邊間o者?
Sutera Harbour Resort 貴少少住 club o個邊...可能會有 wor~ 妳再迫吓佢啦

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 lestat 於 08-10-17 14:25 發表
Club果邊唔只貴少少喎, 好似要$3xxx一晚

試下問下當地agent quote下價先. 我呢轉12月去都係同當地agent訂房呀

男爵府

原文章由 tattat 於 08-10-17 17:19 發表

試下問下當地agent quote下價先. 我呢轉12月去都係同當地agent訂房呀

Local agent 覆埋嗱, 佢地都攞唔到star, 反而叫我經hk agent book.mouth:

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-17 14:10 發表
你呢間係咪HK有office? 如果有, 不如直接上去office book, 攞到張酒店voucher先俾$$, 會唔會好d呢

都係好辦法喎!

大宅

lestat

hi, welcome back. did u enjoy your trip?
by the way, how do u arrange your breakfast for 3A1C? how much did u pay finally for your breakfast?

I will go on next Fri 24/10. I have 3a1c also

原文章由 lestat 於 08-10-16 20:24 發表
6晚梗係唔好住哂一間la, 淨係講食早餐都厭c(雖然STAR既早餐係好多選擇), 至於邊度抵d, 最好早2-3個月前再週圍格下價, 事關而家都未咁快出下年7月既房價, local agent 你可以試下特優, 到時寫email excellence_tour@h ...
url=http://www.youngnutrition.net][/url

男爵府

搞錯呀??? 真係有架, 我又點忍心騙妳呢!
面向雙天既右手邊呀, 即係行前轉彎就係雞翼檔, 佢個門口仲有個雪條柜架, 果次我地買完咖啡仲買埋雪條食添, 冤枉呀大人!

原文章由 lestat 於 08-10-17 14:23 發表
乜我係d咁既人咩
我醒起喇, 有樣嘢差d唔記得鬧你, 又話雙天對面有檔賣東革亞里咖啡好好味, 我去到週圍揾連粒咖啡豆都唔見丫, 問雙天個老闆, 佢話要買咖啡去超市la
...

首頁

尾頁

跳至