親子旅遊

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

原文章由 GaryF 於 08-10-16 08:33 發表
新店開張啦, 請多多捧場!

繼續傾啦喂~~

你好盡責! 我未返到公司你已經新店開張

男爵府

原文章由 JChan 於 08-10-16 08:58 發表
恭喜!恭喜!

你講多兩句啦, 衰鬼! 決定左未呀, 沙巴 or 宿霧?

男爵府

原文章由 GaryF 於 08-10-16 08:33 發表
新店開張啦, 請多多捧場!

繼續傾啦喂~~

仲有呀樓主, 你仲未加 part I 和暑假沙巴條LINK, 因住亞邊個邊個出來炳喎

男爵府

原文章由 oldbean 於 08-10-16 12:05 發表

check 過哂啦,全部 fully booking,而家只有等.....

呢兩間我用開, 特別係安運, 你試下啦, good luck.
http://www.wincastle.com.hk/
http://www.lotus-tours.com/lotusweb/

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-16 11:59 發表
我就揾沙巴agent book hotel, 但係要去到果邊用MYR現金找數, 我計過係平過揾HK agent, 但要take risk, 事關MYR可升可跌mamouth:

要唔要俾deposit先?

我睇過, 酒店仔就直接向酒店book平, book resort都係local agent最平, 但隔山買牛, 始終有d驚! 所以差得唔多, 我都會搵hk agent.

cny peak period 我努力之下搵到間hk agent, star Kinabalu mountain view $1260, 和local agent差不多, 落左order但未覆實有無位, 希望攪得掂.

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:38 發表
oh...唔緊要啦...咁e+留意定mh一有平飛就book定...咁咪可以平玩囉... 澳門都好...我都n年矛去過囉

同意! 一家人開開心心, 去邊都happy!!

男爵府

原文章由 JChan 於 08-10-16 11:22 發表
Of course both.

KK first.
I will have enough points to redeem air tickets to KK for me and husband when my son return home in December.

April or May to celebrate my / my husband’s birthday.

Ceb ...

原本去kk只需20,000miles, 又ok喎!
virgin又出promotion去london, 你都可以考慮下.

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:50 發表
我thru e-mail直接搵radius...2次佢地都唔覆我...諗住搵agent啦...係web chk間4都話無價 唔知典扇好...

radius有覆我喎, 但都係俾2008 pricelist, 你係咪cny去, 要唔要pricelist or radius contact, pm e_mail address 俾我啦.

hk agent我打電話問過都係未有價.

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 13:18 發表
可能佢地真係未有價啦...不過都要講聲麻...定係我d ink門差得滯佢地唔明呢 ...我係cny之後..09年2月中呀...我有佢contact啦...係咪web上面果個

你超淡季去, 唔洗咁早book 啦! 唔怪之得人地都唔so你!!
無錯, contact就係web上面果個.

男爵府

原文章由 JSJ 於 08-10-16 13:19 發表
Thank you so much......因日子未定,幾時去是淡季呢?有無話邊個月份去好D呢?

暑假, 聖誕, 新年, 復活節, 仲有xx黃金周都係旺季, 酒店飛機票都貴好多, 11月至1月係雨季.

[ 本文章最後由 KristyMum 於 08-10-16 13:34 編輯 ]

男爵府

嗚嗚!!我同oldbean同一命運, agent今早覆我star cny攞唔到房(用佢個價, 唔係full), 宜家要繼續撲!撲!撲!

你地有無聽過pyo travel, 唔知可唔可靠, 呢間book sutera都平

http://www.hk.pyotravel.com/exec ... TIyNDIxNjA3MDo6Og==

男爵府

原文章由 oldbean 於 08-10-17 13:01 發表

你又係幾時出發架?? 我而家都係處計緊數....

我係cny (chinese new year)

Le Meridien 我之前搵料都覺得唔錯既! d 房好大間, 差在唔係resort, 但去沙巴, 唔住一兩晚resort總係差dd....

男爵府

原文章由 smypig 於 08-10-17 13:31 發表

我都係 CNY (24-29 Jan 2009)
我經 Asia Travel Care 訂...妳可以上網試吓有無房...應該1日就知...佢會俾返張 confirmation 妳...妳係 dead line 前 OK 先入 card info. 過數...過數後我直接 send e-mail 問酒店 c ...

多謝報料. 我都仲記得你搵呢間! but 呢間唔算平. 我人多, 要四間房, 想搵平dd.....

男爵府

原文章由 oldbean 於 08-10-17 13:36 發表

我christmas 呀,所以咁急囉

環球股市咁差, 點解酒店仲咁唔憂做

男爵府

原文章由 tattat 於 08-10-17 17:19 發表

試下問下當地agent quote下價先. 我呢轉12月去都係同當地agent訂房呀

Local agent 覆埋嗱, 佢地都攞唔到star, 反而叫我經hk agent book.mouth:

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-17 14:10 發表
你呢間係咪HK有office? 如果有, 不如直接上去office book, 攞到張酒店voucher先俾$$, 會唔會好d呢

都係好辦法喎!

男爵府

我都剛剛攪掂, confirm 左 magellen sutera. 問左兩三間, star 都係攞唔到房.

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-21 16:12 發表
扇啦...另一方面諗...佢爆到貢...個泳池都唔方有位游...間resort都唔夠relax啦...仲有食早餐時都又嘈又多人啦 咁諗咪唔駛

但star唔係full喎, 如果俾hk$2000一晚, 即有!! 但我無咁豪囉!!!

之前就係聽聞sutera多大6團, 食早餐好似去搶咁, 我先唔想住jar! 你諗下, cny又係super peak時間, 點會唔擔心吖!

男爵府

原文章由 smypig 於 08-10-21 16:37 發表

我上次去反而唔多大 6 團 wor...香港團都係見過一團...不過可能係我通常 8:45 先落去食啦! 唔覺有搶食程況...韓國同日本人最多...
不過有一晚食自助餐...有好多韓國人...好無禮貌...仲要打尖...小朋友都係咁...

...

韓國都係..... 佢地都過農曆年tim.

我年三十晚飛, 開頭會住間cheap cheap先, 29/1先開始住sutera, RM565 per nite, garden view.

男爵府

原文章由 smypig 於 08-10-21 17:06 發表

eee...我早妳一日 wor~ 我年廿九~年初四...

我未出發前都睇到好多 Sutera o既負面報告o家...咩慢動作o丫...黑面...但去到又唔覺 wor~ 仲覺得o的 staff 好 nice添...動作就係慢o左少少...不過係可以接受o既 (同大 ...

咁大家沙巴見
你打算玩什麼?
馬來西亞的service始終無泰國咁好, 都預左!!

首頁
12345...17

尾頁

跳至