親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我thru e-mail直接搵radius...2次佢地都唔覆我...諗住搵agent啦...係web chk間4都話無價 唔知典扇好...
原文章由 KristyMum 於 08-10-16 12:36 發表

要唔要俾deposit先?

我睇過, 酒店仔就直接向酒店book平, book resort都係local agent最平, 但隔山買牛, 始終有d驚! 所以差得唔多, 我都會搵hk agent.

cny peak period 我努力之下搵到間hk agent, star Kinabalu ...

男爵府

原文章由 JChan 於 08-10-16 11:22 發表
Of course both.

KK first.
I will have enough points to redeem air tickets to KK for me and husband when my son return home in December.

April or May to celebrate my / my husband’s birthday.

Ceb ...

原本去kk只需20,000miles, 又ok喎!
virgin又出promotion去london, 你都可以考慮下.

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你個女本手冊遲D就會寫住 "學業為重"
不過如果$0機票真係幾吸引
原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:46 發表
有排都唔去→台灣麻 如果有$0 ge都可以考慮下ge...

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你好似2月先去, D價係咪仲未出呀
原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:50 發表
我thru e-mail直接搵radius...2次佢地都唔覆我...諗住搵agent啦...係web chk間4都話無價 唔知典扇好...

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:50 發表

radius有覆我喎, 但都係俾2008 pricelist, 你係咪cny去, 要唔要pricelist or radius contact, pm e_mail address 俾我啦.

hk agent我打電話問過都係未有價.

大宅

我都想一家三口去沙巴,未去過,是否最好跟團?但又多想太早起…可以教下路嗎? thanks....

琥珀宮

乜唔係寫...e+經濟唔好...慳得洗咩
原文章由 lestat 於 08-10-16 12:51 發表

琥珀宮

唔洗跟團ga喇...跟團都好多係自由時間...慳番d小費夠搭車啦...pm個e-mail比garyf...等佢sd個天書比你啦
原文章由 JSJ 於 08-10-16 13:11 發表
我都想一家三口去沙巴,未去過,是否最好跟團?但又多想太早起…可以教下路嗎? thanks....

琥珀宮

可能佢地真係未有價啦...不過都要講聲麻...定係我d ink門差得滯佢地唔明呢 ...我係cny之後..09年2月中呀...我有佢contact啦...係咪web上面果個
原文章由 KristyMum 於 08-10-16 12:56 發表

radius有覆我喎, 但都係俾2008 pricelist, 你係咪cny去, 要唔要pricelist or radius contact, pm e_mail address 俾我啦.

hk agent我打電話問過都係未有價.

大宅

Thank you so much......因日子未定,幾時去是淡季呢?有無話邊個月份去好D呢?

原文章由 portiabb 於 08-10-16 13:15 發表
唔洗跟團ga喇...跟團都好多係自由時間...慳番d小費夠搭車啦...pm個e-mail比garyf...等佢sd個天書比你啦

琥珀宮

咁你都記得 應該都係...不過未有價都比d反應睇下好麻
原文章由 lestat 於 08-10-16 12:53 發表
你好似2月先去, D價係咪仲未出呀

琥珀宮

咁呢樣我矛理wor...我淨係睇有無平機票同就唔就到亞囡假期...即係如果學校係fri開party ge...請假都唔緊要麻...你地知啦...d幼稚園周之無日都開party ge
原文章由 JSJ 於 08-10-16 13:19 發表
Thank you so much......因日子未定,幾時去是淡季呢?有無話邊個月份去好D呢?

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 13:18 發表
可能佢地真係未有價啦...不過都要講聲麻...定係我d ink門差得滯佢地唔明呢 ...我係cny之後..09年2月中呀...我有佢contact啦...係咪web上面果個

你超淡季去, 唔洗咁早book 啦! 唔怪之得人地都唔so你!!
無錯, contact就係web上面果個.

男爵府

原文章由 JSJ 於 08-10-16 13:19 發表

暑假, 聖誕, 新年, 復活節, 仲有xx黃金周都係旺季, 酒店飛機票都貴好多, 11月至1月係雨季.

[ 本文章最後由 KristyMum 於 08-10-16 13:34 編輯 ]

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 lestat 於 08-10-16 12:51 發表

ha~ ha~
仲要加多句"讀萬卷書...不需行萬里路"

男爵府

10-12月係雨季 & 1-3月大浪<==我住馬來西亞既表姐講的!
原文章由 KristyMum 於 08-10-16 13:31 發表

暑假, 聖誕, 新年, 復活節, 仲有xx黃金周都係旺季, 酒店飛機票都貴好多, 11月至1月係雨季.

男爵府

妳真係乖, 鍚晒妳!

原文章由 smypig 於 08-10-16 10:11 發表

等我呢個 office girl 整啦

>>暑期去沙巴自由行>無時無刻~再戰沙巴

侯爵府

我去果幾日, 日日下午都會落一場大雨, 但最多都係落一兩個鐘, 都唔係太大影晌
原文章由 GaryF 於 08-10-16 13:58 發表
10-12月係雨季 & 1-3月大浪

大宅

明白. 要before 3個月book嗎?

原文章由 lestat 於 08-10-16 11:59 發表
我就揾沙巴agent book hotel, 但係要去到果邊用MYR現金找數, 我計過係平過揾HK agent, 但要take risk, 事關MYR可升可跌mamouth:

男爵府

係喎, 我果間係cfm有晒機位同酒店房先收錢架, 所以我以為應該係咁囉!

原文章由 oldbean 於 08-10-16 09:01 發表

佢地係要先落訂才跟confirm 酒店,你地d package 唔同?
(不過補充一句,佢地話如果confrim 唔到酒店可以全退款,不過咁都掃興啦 )

首頁

尾頁

跳至