自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

唔使理人點諗, 自己先知個小朋友適合讀咩學校, 最緊要小朋友讀得開心
原文章由 tnbc926 於 08-10-16 09:59 發表
其實係唔係絕大部份o既家長都會送小朋友去讀名牌/九龍塘o既學校呢? 我次次同d家長傾計, 我話會俾個仔讀普普通通o既幼稚園, d人聽完都好似有d睇你唔起, 當我低收入家庭咁 (激死我!), 然後就話我知佢地個細路報讀九龍 ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

我住tko, 揀幼稚園時係想直升, 同對區内中小學好多新辦學校師資, 校譽, 辦學理念都唔太清楚......所以送ロ左個囡出去讀(係老牌唔係名牌學校 )
原文章由 IRON 於 08-10-16 11:03 發表
明白樓主講緊邊種家長, 不過又唔係個個簡九龍塘區學校都係咁既; 我仔仔都係讀緊九龍塘私校, 唔係名校, 我地之前簡既原因係環境優雅, 課程自主, 有飯堂, 同學質素平均, 車程亦係20分鐘.......而家仔仔讀得好有自信+靈 ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

首頁

尾頁

跳至