夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 BBR 於 08-10-16 17:35 發表
一得閒就不停咁打,就算出trip都不停打,煩死人,出trip時佢IDD交幾千蚊差不多都係打返屋企 ,打黎無野講,一話收線佢就eh............問佢做咩又話無野,跟住就拖拖拉拉都唔收線,有時火都黎埋cut佢線 ...

你老公好搞笑. 我老公都係咁搞笑架. 可能我以前太惡死, 佢好怕我有唔高興, 所以打死都唔後線的. 我老公剛才打俾我話佢等緊表姐 (我知佢無其他野講架), 我就話"好啦byebye". 佢同你老公好似, 又係eh................點解收得咁快. 無野講咩??".
我都係講了一"返來先講啦", 等佢講了"bye"就cut佢線.

大宅

原文章由 Funghei 於 08-10-16 16:12 發表
我老公在3個星期前每天上班的時候都會打2次電話回家的~~

但現在1個電話都沒

我很不開心~是不是我有問題呢??

我個蝦子餅, 一日都唔打個電話比我, 以前我都好唔開心, 慢慢我都慣啦, 而且佢出trip連一個電話都唔會打黎, 加上佢係電話成日都惡到死(d態度)所以唔打黎都把啦

男爵府

我老公反工唔方聽電話, 所以冇急事我都唔會打俾佢, 但如果佢唔忙都會一日最少一個電話..
不過如果佢係屋企, 我反工, 我就一日三四個電話打俾佢.hahaha

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我老公一日起碼打3-4個電話俾我㗎!就算佢出trip都起碼一日有兩個㗎!我同佢拍拖嗰時成日煲電話粥㗎!所以習慣咗講電話啦!雖然有時都係講“無呀!睇吓你點囉”,好鬼無聊!不過唔打嚟又唔自在! 我哋兩個成日都好多嘢講㗎,多到我亞媽見到我哋孟講孟講時都頂我哋兩個唔順,話:“都唔知點解你兩個咁多嘢講!”

男爵府

我老公一日打好多次電話比我架! 好似怕我喺屋企偷食咁款.....

不過每日佢打比我既第一個電話係我要求既 - 佢要渣成個鐘頭車返工,所以我要佢到咗office 時打比我,等我安心d! 佢一放工渣緊車返來時,又會用hand free 打比我,傾到老公返到屋企! 已經日日對住老公...都唔知點解我地仲有咁多野傾???

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公都係1至2個call, lunch time就一定會打番嚟...放工就一時時啦~

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

我老公都有打架~~~以前未結婚就會上車打一次~~~落車又打一次~~~梗住放工上車打一次~~~落車又打一次~~~而家結左婚每日都有最少一次既~~~佢半夜要起身返工既~~~如果我半夜醒左~~~就會叫佢返到公司打比我~~~之後第二日放工就會打比我~~~但我多數半夜都唔知醒既~~~咁就唔會打比我~~~不過佢放工就會打比我架~~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

會丫...一日幾十個電話..佢無聊得閒就打黎架啦..有時收左線..我都未放低個電話佢又打黎...冇野做喎
其實未婚時都係咁架啦..果時我有返工..我會鬧佢好煩,佢返工得閒我忙到死..一日到黑打黎阻住晒..
依家我冇野做..恨不得佢每半小時打個電話比我 睇下佢係邊做緊乜都好架嘛

別墅

我老公返工都會打電話比我.

不過大多數都係問我做緊咩呀,bb又做緊咩呀...
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

大宅

原文章由 babewings 於 08-10-16 22:26 發表
我老公返工都會打電話比我.

不過大多數都係問我做緊咩呀,bb又做緊咩呀...

我老公一時時,得閒都會打,有時成日一個電話都無,我又唔會唔開心,可能耐左了,有時佢打多幾次比我,我都會覺得煩,哈哈!!有個日都係兩至三個電話到,都係問d你係到做咩呀,個仔點呀,幫我睇下d股票等等...........

別墅

因我c6返24hrs,所以佢至少打5個電話返家,而我無咩事係絕對唔會打比佢

-lunch完
- tea time完(個女放學)
-dinner 完
-睇完8:30-9:30套劇後 (佢知個女係時候瞓,打黎say gd night)
-佢臨瞓時(around 11:00-12:00)

珍珠宮

我老公日日都會打比我~

通常食晏一個, 打黎叫我起身既~
補課前一個, 佢話打黎聽下老婆把聲~
補完課一個, 通知我佢補完課啦~
係學校改完卷準備走一個, 打黎睇下今晚我煮飯定係出街食~
架車返到屋企附近又打一個, 等我預時間淥埋碟菜OR叫我出街食~
落左車又一個, 睇下我行到去邊~~

數下數下, 原來都幾多架喎~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

My husband usually will call me twice a day, lunch time and off work.. But usually had nothing much to say since he is not a talkative person..

大宅

一個都無, 除左有事, 實情係佢有佢忙我有我o係屋企忙,加上邊有o甘多野找佢傾??? 唔通講句, 你有無野呀,,,,bye......所以, 佢放假約左人我一定唔會知道, 要o厄, 咩時間都可以, 一個字.....信.

伯爵府

好媽媽勳章

我都曾己以為我老公返工係忙到唔得閒打電話給我, 所以我好耐已經習慣無電話到. 但是昨天俾我知道佢打過電話問個囡學界游水比賽情況時, 我"質問"佢"麥你唔係好忙嗎?" 佢竟然話無嘢同我講, 所以唔比電話我!!! 我好嬲啊!!! 怪不得同我無嘢講! 淨係臨出門口講句"bye bye" 好憎佢啊!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁可能佢真係唔得閒呢!

我老公一有時間就會打俾我,但多數都無乜嘢傾,只係問返咗工未,仔食嘢未,幾點收工,佢收幾點,收咗工會嚟接我,同我食乜晚餐等…

伯爵府

我老公只係有事要問我 (通常都係問字, 或者有嘢唔識而佢知我一定知), 又或者真係無聊冇嘢做時先會打. 所以好多時都係冇電話的, 我亦唔會冇事都搵佢, 通常係過咗放工時間好耐都未返, 就會打比佢問佢係咪仲未收工. 佢唔打比我我都唔會唔開心, 因為我都有工返, 都唔係成日有時間講電話. 而且佢忙起上嚟可以成日都未食嘢, 咁仲打咩電話啫.

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢可能好忙.....

又一個男人係公司做緊野,突然"cc縮縮"講電話,會比同事笑

你可以 send sms 比佢,話比佢知

"好掛住佢,返工未好好辛苦?煮定飯等佢返來食..."

原文章由 Funghei 於 08-10-16 16:12 發表
我老公在3個星期前每天上班的時候都會打2次電話回家的~~

但現在1個電話都沒

我很不開心~是不是我有問題呢??

伯爵府

樓主老公可能只是工作忙罷, 唔好唔開心啦

有時間關心下佢可能仲好

我覺得打唔打電話真係每對夫婦都唔同, 無話打就好, 唔打就一定唔好, 都係大家習慣咋.

我成日叫我c6唔好係我返工時打俾我, 我唔會得閒聽, 但佢通常都會打來, 跟住又好話我唔聽佢電話, 又話我唔掛住佢, 激死.

複式洋房

無定時嘅...諗起咪打囉

通常發吓神經就收線 (弊喇老婆死得人喇, 掛死喇~ ) , 老婆想講正經嘢我反而會叫佢返屋企先講.

首頁

尾頁

跳至